olka11135
Fanka BB :)
Nie dziwię się ze sporo to nerwów Cie kosztowało.. I co myślisz że zdecydujesz się na aminopunkcje czy odpuścisz raczej?
A ja bym sobie zrobiła, gdyby można było bez wskazań
Do mnie przyszła dokładnie tydzień temu, czyli to było skończone 10 tygodni. I to tak nagle, w połowie dnia poczułam się lepiej i tak zostało do dziś mam jeszcze gorsze chwile, ale nie jest tak, jak wcześniej, że czułam się jakbym była 90latką z depresją oby Wam też się tak stało jak najszybciej
Jak Twoja infekcja?
Ja leżę (tzn w tej ciąży już 3 razy mi się udało położyć na godzinę o 1 w nocy ale w poprzednich leżałam). Mam niestety bardzo ciepłą wodę, bo taką kocham, ale unikam wrzątku
Też tak robiłam tylko teraz mam dziwne dziecko, co chodzi spać o 23 i nie bardzo mam czas
Ja biorę jak muszę. Ale ja ogólnie jestem za medycyną
Moim zdaniem najlepiej wtedy, gdy poczujesz taką chęć
Ja mam 11,8 i też mi spadła z 12,8, mimo, że brałam żelazo jeszcze przed ciążą ale ja brałam sama z siebie, a teraz profesor mi zapisała,i zobaczymy czy będzie lepiej
My też budujemy dom teraz jesteśmy w 3 pokojach, ale jest nas 5 + pies i kot to mój drugi dom, bo tamten sprzedany po rozwodzie
Ja uważam, że każde plamienie w ciąży jest od razu do sprawdzenia.
Super ❤
Ja nie biorę, ale w sumie może warto jutro będę w aptece, to kupię
Czadowo
Kurcze... szkoda, że nie robiłaś posiewu. Może antybiotyk potrzebny
Jejku, jak super
Mnie raczej na razie nie boli. Myślę, że zaczną się schody za ok 5 tygodni, jak w każdej mojej ciąży...
Ja mam całe życie, a teraz jeszcze gorzej. Musisz spróbować co na Ciebie działa (na mnie w zasadzie nic) - suszone śliwki, kawa, jabłko, musli, kefir...
Pięknie to już jutro
Super, że wszystko dobrze I że masz leki w razie w... Ja miałam ryzyko hipotrofii 1:30 w tamtej ciąży. Potwierdziło się.
Pierwszy raz czytam od Ciebie, że wysoka beta na początku zwiastuje ZD. A dużo przeczytałam w życiu...
No właśnie nie mam pojęcia
Ale super wieści
Super ❤
Ja mam takie doświadczenie, że mi czasem cała wypada
Ja w poprzedniej ciąży nie widziałam wyników. Usg było ok. Spodziewałam się podwyższonego ryzyka ze względu na wiek, ale tego co usłyszałam na wizycie, to się nie spodziewałam ZD 1 :76, ZE 1:117, hipotrofia 1:30. Urodziłam w 34. Natalka miała 1990g, bo się potwierdził IUGR.
No właśnie czasem tak dziewczyny robią. Ja będę miała pobierane w dniu usg i tak samo miałam w poprzedniej ciąży. I w tym samym dniu robię Sanco.
Ja mam straszne migreny tak ogólnie (neurolog twierdził, że to bóle naczynioruchowe, cokolwiek by to znaczyło, bo się nie dowiedziałam), ale w ciąży do 9 tygodnia ani razu nie miałam, mimo luteiny. W 10 tygodniu miałam przez 3 dni
Ja już nie ostatnio chodzę spać 2-3 i jest ok. Tylko ja długo śpię
Mój mówi to samo, choć też się zaszczepił pod naciskiem i cały czas żałuje, bo twierdzi, że od tego choruje. Ja nie choruję.
Ps miałam bardzo ciężkie covid w ciąży poprzedniej. 2 tygodnie nie byłam w stanie siedzieć, mówić, chodzić i jeść. Od kaszlu zaczęły mi się skurcze w 15 czy 16 tygodniu.
No szok w ogóle, że można dostać 2 różne diagnozy dobrze, że wszystko ok
Ale super
Ja zasnęłam u chrześnicy na komunii poszłam do sypialni i spałam pół godziny
No to pięknie
Super ❤
Pięknie
Przy oznaczeniu braku kości nosowej, to raczej nie mogły wyjść dobrze...
Super piękne imię - też mam Hanię
Extra
Muszę sprawdzić wyniki a ile trzeba na dziewczynkę? Bo mam 5,5 ostatnio
Tak, to już dzisiaj. Ale w ogóle nie mam ochoty na tę imprezę. Boli mnie brzuch (wcześniej nie bolał). Jestem na maxa. pokłócona ze Starym, najchętniej bym to wszystko odwołała. Poszła spać i obudziła się w grudniu.
5-6 dziewczynka 7-8 chłopak z synem mi się sprawdziło
Co do tego moczu, to miałam 6 w pierwszym źle pobranym badaniu, a w drugim 5.5 - a dla mnie to chłopiec
@olka11135 kiedy poznasz plec, dzis wieczorem ? Dawaj nam znam koniecznie, obstawiam chłopa
Też tak obstawiam, nie wiem czy dam radę tu się zalogować wieczorem
ja wczoraj dostałam skorygowane ryzyko od gin prywatnie i jest 1:499 poleca nifty ale niestety nie mam kasy teraz u mnie też przeziernośc karkowa oraz kość nosowa 100 % prawidłowe.
Ja gdzieś czytałam, że wynik mniej niż 1:100 uznaje się za taki do dalszej diagnostyki
Hej dziewczyny jak tam wasze maluchy u mnie 11 tydzień i dzidzia 3.78 cm czy to nie za mało? Jak jest u was? Trochę się martwię że przez tego krwiaka nie rośnie jak trzeba. Serduszko biło, ale na USG dziecko ani się nie ruszyło lekarz mówił że śpi, próbował budzić, ale nic to nie dało. 04.07 mam prenatalne
A ja po raz kolejny powiem, że to zależy jak kto Ci zmierzy i zaznaczy. A zaznaczy tak jak mu się dziecko ułoży
Miałam USG 09.06 - 3,83cm, wiek według USG 10+5 i według tego idę w karcie ciąży
Tydzień później 16.06, pierwsze USG 11:00 - 5,20cm, 11+6, drugie USG 12:19 - 4,77cm, 11+4
No nie sądzę, aby zmalało w te 1.5h
Hej Dziewczyny Byłam dziś na prenatalnych i trochę się zmartwiłam. Z usg wszystko super, kość nosowa widoczna, NT prawidłwe, narządy widoczne i ogólnie na usg wszystko ok. Chyba będzie chłopczyk ale wszystko się zmieniło po wprowadzeniu wyniku pappa z krwi. Zespół downa małe ryzyko, ale trisomia 18 1:643 a 13 1:441. Lekarz porozmawiał ze mną super, powiedział że mogę sobie rozważyć nifty, ale według niego wygląd dziecka absolutnie nie wskazuje na takie wady, że jedynie mogę sobie powtórzyć badania prenatalne w innej placówce (podał mi gdzie i to na nfz), ale żeby się nie martwić bo według niego po wyglądzie dziecka nic na to nie wskazuje, ale wiadomo no jest to średni poziom ryzyka no i wyniki takie są. Co o tym myślicie?
Według mnie te wyniki nie są złe, tak jak napisałam wyżej