reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2024

Ja jutro idę na badania krwi. Mam nadzieję że będzie sprawnie bez kolejki bo umrę chyba tam z głodu. Macie jakieś niskokaloryczne zapychające przekąski? Muszę trochę popracować nad swoją dietą. Wygląda na to że na ten moment mamy więcej dziewczynek ?:)

reklama
Dziewczyny, bo widziałam, że lutówki się zaczęły tematem interesować. Ja nawet bez ciąży za bardzo nie piję alkoholu bo nie lubię, ale taka ciekawostka:

Ja ogółem przy jakiś imprezach nie pogardziłam drinkiem- jednak zawsze piłam tylko Jägermeistera z Redbullem i to raczej w małych ilościach- za piwem w ogóle nie przepadam chyba, że nad morzem i to z sokiem 😂 Wtedy wchodzi inaczej 😂

Ja jutro idę na badania krwi. Mam nadzieję że będzie sprawnie bez kolejki bo umrę chyba tam z głodu. Macie jakieś niskokaloryczne zapychające przekąski? Muszę trochę popracować nad swoją dietą. Wygląda na to że na ten moment mamy więcej dziewczynek ?:)
Ja bym chciała dziewczynkę, ale czuje, że kryje się w brzusiu chłopak (zawsze mam pecha jeśli chodzi o moje „chce” a to co mam) oczywiście mam nadzieje, że dzidzioł dalej będzie się zdrowo rozwijał, ale gdzieś mam przekonanie o dziewczynce, a z tylu głowy siedzi syn 😂

Ja bym chciała dziewczynkę, ale czuje, że kryje się w brzusiu chłopak (zawsze mam pecha jeśli chodzi o moje „chce” a to co mam) oczywiście mam nadzieje, że dzidzioł dalej będzie się zdrowo rozwijał, ale gdzieś mam przekonanie o dziewczynce, a z tylu głowy siedzi syn 😂
No ja też skrycie liczę na dziewczynkę ale intuicja mówi co innego. Już raz mnie nie zawiodła:D

Jestem po wizycie. Ogólnie u nowego lekarza pozytywne wrażenia, choć na ten moment po usg niewiele da się powiedzieć niestety. Tym razem wymiar zarodka wyszedł taki jak wynika z terminu owulacji czyli 10+0. Akcja serca 178 (nie za wysoko?) I w sumie tyle na razie widać. Obrzęku nie ma a prenatalne 10 lipca. W dalszym ciągu mam ogromny niepokój że coś będzie nie tak, zwłaszcza się boję o wady i właśnie chyba w przyszłym tygodniu pójdę pobrać krew na Panoramę. Podobno na Panoramę można od 9+0.

Jestem po wizycie. Ogólnie u nowego lekarza pozytywne wrażenia, choć na ten moment po usg niewiele da się powiedzieć niestety. Tym razem wymiar zarodka wyszedł taki jak wynika z terminu owulacji czyli 10+0. Akcja serca 178 (nie za wysoko?) I w sumie tyle na razie widać. Obrzęku nie ma a prenatalne 10 lipca. W dalszym ciągu mam ogromny niepokój że coś będzie nie tak, zwłaszcza się boję o wady i właśnie chyba w przyszłym tygodniu pójdę pobrać krew na Panoramę. Podobno na Panoramę można od 9+0.
Ja w 9+4 miałam akcje serce malucha 181 i lekarz powiedział, że jest okej :))) a było to 2 dni temu 😇

Na tym etapie takie tętno jest okej 😉
Także super 😊

reklama
Do góry