reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2024

Właśnie nie wiem, mój ginekolog nic o tym nie wspomniał. Jedynie beta jutro i w czwartek🤷🏻‍♀️ pierwszą robiłam w piątek i była 7.2
Okej, może ktoś inny podpowie czy zbadać? Z tym że ja przyrostu nie będę robić bo nie mam jak i kiedy w czwartek, ale chociaż raz betke zbadam i później na wizytę będę czekała grzecznie :)

reklama
P
Cześć! Super Cię tu widzieć :)
Jak dobrze liczę termin wypadnie Ci wstępnie na 02.01.2024r. ? :)

Ale będziemy miały wesołe sylwestry :D
no tego do końca nie jestem pewna, jedna aplikacja pokazuje tak druga inaczej. Zobaczymy jak to będzie, nie mogę się doczekać pierwszego USG 🥹🥹

Cześć dziewczyny, jutro rano jadę na bete, czy powinnam zbadać też progesteron? To moje pierwsze takie badanie dlatego pytam, poprzednia ciąże prowadziłam do 6msc w Anglii i tam się tego nie praktykuje, więc doświadczenia nie mam i jestem zielona🙈
Właśnie nie wiem, mój ginekolog nic o tym nie wspomniał. Jedynie beta jutro i w czwartek🤷🏻‍♀️ pierwszą robiłam w piątek i była 7.2

Wiecie wszystko zależy od was. Ja badałam bo bardzo niski progesteron jest markerem ciąży pozamacicznej (a po pierwszej, na kolejną miałam 15% szans) po drugie niski progesteron też może być przyczyną poronienia. Jednym słowem - dla mnie osobiście był on ważniejszy niż beta :) ale każdy musi to rozważyć samemu :)

Edit. Tak samo, jak normalnie dziewczyny idą zwykle na pierwsze USG 6/7tc, a potem już w 11-14tc na prenatalne. A ja już mam za sobą 1 USG zrobione w zeszłym czwartek i umówione 3 kolejne co tydzień :) bo po prostu muszę trzymać te rękę na pulsie bo bym zwariowała

Wiecie wszystko zależy od was. Ja badałam bo bardzo niski progesteron jest markerem ciąży pozamacicznej (a po pierwszej, na kolejną miałam 15% szans) po drugie niski progesteron też może być przyczyną poronienia. Jednym słowem - dla mnie osobiście był on ważniejszy niż beta :) ale każdy musi to rozważyć samemu :)

Edit. Tak samo, jak normalnie dziewczyny idą zwykle na pierwsze USG 6/7tc, a potem już w 11-14tc na prenatalne. A ja już mam za sobą 1 USG zrobione w zeszłym czwartek i umówione 3 kolejne co tydzień :) bo po prostu muszę trzymać te rękę na pulsie bo bym zwariowała
A gdzie chodzisz do ginekologa? Bo widziałam że też jesteś z Warszawy ;)

A gdzie chodzisz do ginekologa? Bo widziałam że też jesteś z Warszawy ;)

Na ten moment nie chodzę do nikogo konkretnego. Byłam u jakieś babeczki z lux med - która robi USG na każdej wizycie. W ten czwartek idę do Babka Medica (też jakaś babeczka), w następny znowu lux med ale juz typowo do faceta od USG, potem mam wizytę w szpitalu na Żelaznej u dr. Lewczuka bo chcę tam prowadzić ciąże na NFZ w razie czego, miałam tam rozwiązywaną ciąże pozamaciczną i na razie nie widzę innego szpitala na NFZ w którym bym się ewentualnie widziała. Jak ta wizyta będzie ok (według moim wyliczeń powinna być w min. 7tc max. w 7t4d) to wykupię sobie pakiet prowadzenia ciąży w szpitalu Medicover ponieważ pracuje tam lekarz z którym miałam vbac - lek. Leszek Jastrząb i jest to lekarz, który jest mega specyficzny, ale to jest właśnie osoba, której potrzebuję w trakcie ciąży i przy porodzie. Bo mam nadzieję, że ciąża będzie prawidłowa i poród też odbędzie się w Medicover. Dodatkowo planuję USG prenatalne robić u Tomasza Roszkowskiego - bo jest to guru USG w Polsce

reklama
Do góry