reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2024

Tak. Dzięki Bogu mdłości mam tylko wtedy, gdy wychodzę z domu bez śniadania. Wszelkie problemy trawienne zazegnalam, rezygnując ze smażeniny. Jednak inne objawy czasem są mocno przytłaczające, zwłaszcza gdy się skumulują ze zmęczeniem i sennością 😉
senność jest dla mnie najgorsza w pierwszej ciąży mogłam spać kiedy chciałam a teraz przy mojej 4latce nie da rady.

reklama
senność jest dla mnie najgorsza w pierwszej ciąży mogłam spać kiedy chciałam a teraz przy mojej 4latce nie da rady.
No właśnie odkąd jestem w ciąży podziwiam kobiety, które są w kolejnych już. Nie wyobrażam sobie, że miałabym codziennie gotować sprzątać a jeszcze tym bardziej opiekować się już jakimś szkrabem. No ale my kobiety chyba już tak jesteśmy powołane, aby dużo znosić 😉

No właśnie odkąd jestem w ciąży podziwiam kobiety, które są w kolejnych już. Nie wyobrażam sobie, że miałabym codziennie gotować sprzątać a jeszcze tym bardziej opiekować się już jakimś szkrabem. No ale my kobiety chyba już tak jesteśmy powołane, aby dużo znosić 😉
Bo to jest tak że póki nie jest się w tej sytuacji to ciężko to sobie wyobrazić. Mówiłam tak przy 1 dziecku. Potem zaszłam w 2 ciążę. Teraz jestem w 3 i mam dwójkę do ogarniania i brzuch. Jak to robię? Nie wiem. Po prostu chyba płynę z prądem. Ale tak. Kobiety już tak mają :)

Ja bym mogła spać bez przerwy, mój mąż wszystko ogarnia łącznie z pierwszym dzieckiem,jest mega wyrozumialy🫣, ale mimo wszystko to już nie jest ten komfort leżenia co w ciąży z synkiem 💩😅

Ja bym mogła spać bez przerwy, mój mąż wszystko ogarnia łącznie z pierwszym dzieckiem,jest mega wyrozumialy🫣, ale mimo wszystko to już nie jest ten komfort leżenia co w ciąży z synkiem 💩😅

Jezu, kochane, jakiś strach mnie obleciał. Ale taki, że łooooo..

3 ciąża... zupełnie inna niż 2 poprzednie (tu mdłości, refluks, kolosalne zmeczenie).
Bylam w poniedzialek u gin, wszystko gra, serce bije. Zapytalam czy jest sens robić te prenatalne skoro chce Nifty. Mowila ze jak robie nifte to prenatalne te po 35 mozna sobie darowac.
A teraz jestem w jakiejs rozsypce.
Polozna? Mam sobie cos zalatwic? Mam isc do szkoly rodzenia? Ja pierdziele, co ja mam robić?!
2 poprzednie ciążę prowadziłam za granica, 11 i 14 lat temu... a teraz Boże, co za lęk mnie ogarnął

Hej Mamuśki !
Jestem po wizycie, wyszłam z dobrymi newsami, że z fasolką wszystko w najlepszym porządku i usłyszałam serduszko 🥹🥹🥹🥹 coś cudownego ! 😍
Prenatalne umówione na 22.06 ;)
USG I trymestru na 05.07
Wiecie może czy zwykle tak jest, że na usg genetyczne kierują do innych lekarzy ?
Bo ja byłam w szoku .. myślałam, że od początku do końca każde USG będzie wykonywał lekarz prowadzący ciąże :)

Jezu, kochane, jakiś strach mnie obleciał. Ale taki, że łooooo..

3 ciąża... zupełnie inna niż 2 poprzednie (tu mdłości, refluks, kolosalne zmeczenie).
Bylam w poniedzialek u gin, wszystko gra, serce bije. Zapytalam czy jest sens robić te prenatalne skoro chce Nifty. Mowila ze jak robie nifte to prenatalne te po 35 mozna sobie darowac.
A teraz jestem w jakiejs rozsypce.
Polozna? Mam sobie cos zalatwic? Mam isc do szkoly rodzenia? Ja pierdziele, co ja mam robić?!
2 poprzednie ciążę prowadziłam za granica, 11 i 14 lat temu... a teraz Boże, co za lęk mnie ogarnął
Też mam takie fazy i też trzecia 🙈 Ja 2x rodziłam "z ulicy" i wszystko było ok.

reklama
Do góry