reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Witam dziewczyny, mam termin na granice stycznia z lutym, wiec chyba jeszcze się łapię w tym wątku…mam pytanie. Jeśli dziecko nie będzie przekręcone w dobra stronę, to kiedy lekarz decyduje kiedy będzie cesarka? W którym tygodniu? Pozdrawiam wszystkie nowe mamy ❤️

reklama
38+3 a maluszek tak intensywnie się wierci. Wszędzie czytam, że ruchy dziecka w tym okresie są.juz znacznie ograniczone. Sama zauważam, że maluch ma dłuższe drzemki w brzuchu na przemiennie z aktywnością. A jak tam Wasze maluszki w brzuchu? Aktywne? Czy spokojnie czekają na godzinę zero?
Mój był mega ruchliwy do samego porodu.

38+3 a maluszek tak intensywnie się wierci. Wszędzie czytam, że ruchy dziecka w tym okresie są.juz znacznie ograniczone. Sama zauważam, że maluch ma dłuższe drzemki w brzuchu na przemiennie z aktywnością. A jak tam Wasze maluszki w brzuchu? Aktywne? Czy spokojnie czekają na godzinę zero?
U mnie z każdym kolejnym dniem coraz bardziej aktywne więc też się dziwię jak wszędzie pisze że już od dwudziestego-któregoś tygodnia aktywność się zmniejsza :D

Mój był mega ruchliwy do samego porodu.
U mnie też już od dłuższego czasu bardzo mocno i intensywnie, świętuje każda ,,drzemkę" .Ale zdaza się tylko np jak ja dwie nocy z rzędu już nie śpię. A jak to wtedy wygląda po porodzie? Bo boje sie że będzie miało ADHD, że coś napewno nie tak🤦‍♀️. Na dodatek mam wyrzuty sumienia że to napewno przez moja jedyna poranna, słaba kawe z mlekiem z której tak ciężko mi zrezygnować 😔

Moja przez weekend była mniej ruchliwa,wczoraj jeszcze na wieczór chciałam jechać na ktg, ale zaczęła się ruszać jak ja trochę poszturchalam. Też nie zawsze mam nawyk sprawdzania tych ruchów a potem sobie przypominam, kiedy się ruszała i panikuje czy to była godzina czy dwie temu bo np. coś wtedy robiłam. Dziś już ja czuję normalnie ale wydaje mi się, że inaczej się wtedy obróciła i była mniej odczuwalna, nawet mówiłam swojemu że mi tak kopniaków pod żebra nie daje a się okazało, że nóżki jakoś przesunęła i dawała mi kopance w bok. Dziś mam wizytę u ginekologa, mam 39+2tc, ponownie chyba zapytam o te ktg, bym się chyba mniej niepokoiła jakbym co 2 czy 3 dni jednak chodziła...

Czy dziecko trzeba zawsze odbijac? Je z butelki moje mleko, ale zasypia zaraz po jedzenie. Czy powinnam go budzić i odbijac?
Ja swojego nie odbijałam, parę razy spróbowałam, ale mu się nie odbijało i odpuściłam. Myślę że warto, kiedy odłożone będzie ulewało.
Moja koleżanka miała tak samo, że nic się nie odbijało, więc nie odbijała na siłę. Obie karmiłyśmy bezpośrednio z piersi. Nie wiem jak to jest przy butelkach.

Ostatnia edycja:
Ja swojego nie odbijałam, parę razy spróbowałam, ale mu się nie odbijało i odpuściłam. Myślę że warto, kiedy odłożone będzie ulewało.
Moja koleżanka miała tak samo, że nic się nie odbijało, więc nie odbijała na siłę. Obie karmiłyśmy bezpośrednio z piersi. Nie wiem jak to jest przy butelkach.
No wlansie mnie to stresuje. Ciężko na go ułożyć do odbijania, a i tak nie odbija. Udało się tylko kilka razy. Jednak czasami mu leci i to nawet nosem mu 2x wyleciało mleko. No nic, będziemy dalej próbować, bo z butli pije szybko.

U mnie też już od dłuższego czasu bardzo mocno i intensywnie, świętuje każda ,,drzemkę" .Ale zdaza się tylko np jak ja dwie nocy z rzędu już nie śpię. A jak to wtedy wygląda po porodzie? Bo boje sie że będzie miało ADHD, że coś napewno nie tak🤦‍♀️. Na dodatek mam wyrzuty sumienia że to napewno przez moja jedyna poranna, słaba kawe z mlekiem z której tak ciężko mi zrezygnować 😔
Mój jest aktywny, ale ładnie śpi i w dzień i w nocy. Wybudza się praktycznie co 3h z zegarkiem w ręku, wiec nie ma tragedii :)

reklama
Dziewczyny, ja to wiem że wy już macie tego mojego spojenia dość.. Ale byłam u fizjoterapeutki jej na usg w piątek wyszło 1,4 cm.. Więc dziś znów do ortopedy z luxmed i mu wyszło 0,4 cm... I bądź tu mądry, teraz już całkiem zgłupiałam o_o co radzicie? Co mam zrobić dalej?

Do góry