reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

My już tylko czekamy na to aż poznamy płeć :) mój mąż nie pracuje w Polsce i jak dzwoni, to zawsze pyta "jak się czuje Marysia w brzuszku ".? 😂 Oczywiście, żeby było jasne będziemy przeszczesliwi jeśli okaże się, że będzie drugi łobuz w domu, ale gdzieś te przeczucie jest, że jednak będzie dziewczynka :) my nawet jakbyśmy chcieli mieć "niespodziankę" przy porodzie, to oboje jesteśmy tacy, że nie bylibyśmy w stanie wytrzymać nie znając płci, ale pomysł super i na pewno będzie mega przeżycie :)

reklama
Witam Was serdecznie styczniowe Mamy :) mam do Was pytanie, w jakim laboratorium wykonywałyście test Pappa + wolne bhcg? Ja mam do wyboru Diagnostykę i Synevo i cena jest chyba podobna. Które z tych dwóch polecacie? Jeśli macie jakieś opinie, to podzielcie się, będę wdzięczna.

Ja mam 26 lipca, i nie chce znać płci, ale nie wiem jak długo wytrzymam[emoji85]
Ja mam prenatalne 20 lipca, podejrzewam, że jedna z ostatnich z tego forum :D Mam pytanko do Was, czy wszystkie chcecie znać płeć dziecka ? Bo my z mężem jednak zdecydujemy się prawdopodobnie na niespodziankę, raczej nie jest to zbyt popularne w dzisiejszych czasach podejrzewam ;)

Widać wam juz brzuszki??
Nic a nic, w poprzedniej ciąży pojawił się pod koniec 7 miesiąca.
U nas wyprawka to po synu dosc na świeżo, bo urodzony w 2020
Nasz synek też z 2020, ale mieliśmy dużo używanych ciuszków od znajomych, teraz planuje to oddać i nakupic nowych, bo już wiem jakie są najwygodniejsze w obsłudze. No i nie mogę się doczekać jak będę kupować kurtkę zimową rozmiar 56 ^^
chciałam się z Wami pożegnać
Hej, pamiętam Cię z wątku Młodsza ciąża, bardzo Ci kibicowałam, strasznie mi przykro :(
. na 70% dziewczynka
W którym tygodniu i dniu miałaś badanie?
Prenatalne mam 16 lipca, boje sie ze maleństwo bedzie za male
Ja mam 15.07, też się boję że może być za wcześnie, z OM będzie 12+4, ale z USG 11+4 :(
A mam pytanie czy macie jakiś sposób na wypicie tej cholernej glukozy? Dla mnie to jedno z gorszych badań
Kurde, chyba jestem jedyną osobą której to smakuje, uwielbiam bezy xD Mi też nie pozwolili pić smakowych, ani dodać cytryny jak polecała lekarka, ale okazało się niepotrzebne ;)
Czy ten czop śluzowy może wypaść przez orgazmy?
Ja miałam zawsze taki galaretowaty śluz dzień po stosunku z finałem w środku
będzie drugi łobuz w domu, ale gdzieś te przeczucie jest, że jednak będzie dziewczynka :) m
Kurcze, też bym chciała mieć księżniczkę po swoim łobuzie, okropnie nie mogę się doczekać aż poznam płeć. Jakby była dziewczynka, to chyba bym zakończyła ciążowe przygody, a tak to będzie mnie zawsze kusić...

U mnie była dużo torbiel, a w tej ciąży ejst jeszcze większa niż w poprzedniej dlatego łykam duohastom i mam leżeć. Mi od razu na 1 wizycie lekarz powiedział w 1 ciąży że muszę na torbiel uważać bo jest duża. 🤷‍♀️ U ciebie może być inaczej. ❤️ Moja koelzaka w ciąży miała 2 torbiele i się wcholnely. Więc się nie zamartwiaj. ❤️
Hej , jakich rozmiarów była torbiel i jak teraz sytuacja wygląda?

Hej , jakich rozmiarów była torbiel i jak teraz sytuacja wygląda?
W pierwszej ciąży miałam torbiel na lewym jajniku 3 cm. Lekarz kazla się nie orzejmwoać, brałam duphaston ale zabrakło mi tabletek do wizyty. Ostatnią tabletkę wzięłam w piątek, w sobotę pobolewał mnie brzuch w niedzielę poroniłam. Dodam, że nie mieliśmy wstrzemięźliwości płciowej. Miesiąc po zabiegu miałam usg po torbieli nie było sladu. W tej ciąży na 1 usg okazało się że torbiel też jest na lewym jajniku miała blisko 6 cm oczywiście od razu l4, duphaston, częste wizyty i kategoryczna wstrzemięźliwość płciowa. Wizytę miałam 7 lipca torbiel jest ale ma już 2 cm i lekarz twierdzi że na tym etapie nie stanowi zagrożenia. Chcę mu wierzyć ale gdzieś tam strach jest.

My już znamy [emoji846]
W poprzedniej ciąży wiedzieliśmy tylko my. Reszta rodziny dowiedziała się po porodzie. Tak samo z imieniem [emoji846]
Ja mam prenatalne 20 lipca, podejrzewam, że jedna z ostatnich z tego forum :D Mam pytanko do Was, czy wszystkie chcecie znać płeć dziecka ? Bo my z mężem jednak zdecydujemy się prawdopodobnie na niespodziankę, raczej nie jest to zbyt popularne w dzisiejszych czasach podejrzewam ;)

W pierwszej ciąży miałam torbiel na lewym jajniku 3 cm. Lekarz kazla się nie orzejmwoać, brałam duphaston ale zabrakło mi tabletek do wizyty. Ostatnią tabletkę wzięłam w piątek, w sobotę pobolewał mnie brzuch w niedzielę poroniłam. Dodam, że nie mieliśmy wstrzemięźliwości płciowej. Miesiąc po zabiegu miałam usg po torbieli nie było sladu. W tej ciąży na 1 usg okazało się że torbiel też jest na lewym jajniku miała blisko 6 cm oczywiście od razu l4, duphaston, częste wizyty i kategoryczna wstrzemięźliwość płciowa. Wizytę miałam 7 lipca torbiel jest ale ma już 2 cm i lekarz twierdzi że na tym etapie nie stanowi zagrożenia. Chcę mu wierzyć ale gdzieś tam strach jest.
Ojej bardzo mi przykro,że ta historia tak się zakończyła 🥺 Niemniej cieszę się , że znów udało Ci się zająć w ciążę i nie martw się na zapas, sporo czytałam teraz i z rzadka torbiel powoduje poronienia, a teraz jesteś pod super opieka z tego co piszesz. Ja mam 3x4cm torbiel obok ciałka żółtego na jajniku , nie dostałam żadnych leków ani zaleceń. Teraz jak przeanalizowalam Twoja sytuację to myśle czy nie iść do innego lekarza

Ja mam 26 lipca prenatalne i są jeszcze dziewczyny które podobnie wizytują 😉 także ostatnia nie jesteś 😍

a co do płci to oczywiście nie możemy się doczekać co za cudziak siedzi w brzuszku 🥰

reklama
Nadal bierzesz dupka jak sie zmniejszyła? Ja tez mialam 6cm, bralam dupka i na ost wizycie juz noe zapisał tableyek a torbę el się juz zapada i miala 3cm.

Do góry