reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Hej dziewczyny,

przywitam się z Wami nieśmiało. Jestem w pierwszej ciąży, wczoraj 6t+2 i było widać zarodek i bijące serduszko :) Jak niektóre z Was, również jestem obstawiona lekami ze względu na PCOS, hiperprolaktynemię oraz Hashimoto. Termin na przełomie stycznia/lutego.

W ciągu ostatniego tygodnia zmagałam się z okropnymi mdłościami i wymiotami, które towarzyszyły mi cały dzień i nieraz również w nocy, do tego stopnia że zrzuciłam 5 kg z mojej normalnej wagi :/

Powiedzcie dziewczyny, planujecie wykonać badania prenatalne ? Ja oczywiście wychodzę z założenia, że wszystko będzie dobrze, jakoś przesadnie się niczym nie stresuje a co ma być to i tak pewnie będzie nic na to nie poradzimy ale właśnie w temacie badań troche się waham.

Trzymam za Was kciuki i pozdrawiam ;)
Ja już się umówiłam na usg prenatalne 🙂 do tego zrobię papp-a

reklama
Ja mam zalecenie od lekarza brać magnez b6 Forte 3 razy dziennie. Biore cały czas, gdyby było to szkodliwe to na pewno lekarz by tego nie pozwolił brać
A na pewno można magnez w ciąży, nie jest to szkodliwe? Ja to już jestem przewrazliwiona. A też miałaś takie klucia z jednej strony?

Dobra dziewczyny pytanie z innej beczki może kokarzycie jakieś fajne miejsce nad jeziorem czy coś na kilkudniowe wakacje z dziećmi? Nad morze nie dam rady wysiedziec tyle w aucie... Jestem z samego południa polski, także myślę że może do 4h jazdy... Może gdzieś bylyscie w poprzednich latach i macie coś do polecenia?

Dziewczyny ja biorę magnez, B12, żelazo, kwas foliowy, oraz witaminy dla kobiet w ciąży.
Falvit mama i mama DHA...
Także wszystkie witaminy są dobre, ważne by niedopuścić do niedoboru witamin, skutki takich niedoborów są dramatyczne, znam temat z autopsji.

Dziś na Netflixa wszedł drugi sezon Lupin - jeszcze nie oglądaliśmy, ale pierwszy extra. [emoji3526] Zresztą na Netflixie dużo do polecenia mam, ale nie wiem co lubisz i co oglądałaś[emoji28]

Ooo super, pierwszy sezon Lupina też oglądałam i też polecam, nie wiedziałam, że już jest drugi. Będziemy mieli co oglądać z mężem w weekend[emoji16]

Dobra dziewczyny pytanie z innej beczki może kokarzycie jakieś fajne miejsce nad jeziorem czy coś na kilkudniowe wakacje z dziećmi? Nad morze nie dam rady wysiedziec tyle w aucie... Jestem z samego południa polski, także myślę że może do 4h jazdy... Może gdzieś bylyscie w poprzednich latach i macie coś do polecenia?
O jaaaa, a ja tak bym chciała na południe Polski <3

Bardzo polecam jeziorko w Sielpi , w woj
Bardzo polecam jeziorko w Sielpi, w województwie świętokrzyskim . Byliśmy kilka razy , małe miasteczko , dużo atrakcji, piaszczysta plaża :)

Pewnie, dlatego to nie lista ostateczna, tylko taka żeby od czegoś zacząć tworzenie grupy [emoji846]
No zgodzę się ale z tego co zaobserwowałam to wczoraj i dziś doszło jeszcze kilka osób które maja w ostatnich dniach potwierdzone ciąże z terminem na styczen . Czytam Was odkąd wiem ze jestem w ciąży ale udzielanie się dopóki nie usłyszę serduszka wydawało mi się za zbędne . Zapewne dziewczyny które doszły w ostatnich dniach tez się nie udzielały . Co nie znaczy ze udzielać się nie będą .

reklama
Do góry