reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Ja już po USG, niestety nie usłyszałam serduszka, Pan doktor potwierdził 6t, cała ciaza ma Ok. 1cm ale jak to określił „nie widać echa zarodka”. Nie wiem czy się nie pośpieszyłam z tymi powitaniami :( co prawda powoedział, że sytuacja jest dość dynamiczna i to może się szybko zmienić, niemniej na ten moment tak to wygląda. Czy któraś z Was miała podobną sytuację?

Załączniki

• B6EB32B2-5846-43C6-8389-AABC657A2568.jpeg
    B6EB32B2-5846-43C6-8389-AABC657A2568.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 84
reklama
Może warto skonsultować z innym lekarzem np za dwa dni żeby się nie stresować? Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze [emoji3590]
Ja już po USG, niestety nie usłyszałam serduszka, Pan doktor potwierdził 6t, cała ciaza ma Ok. 1cm ale jak to określił „nie widać echa zarodka”. Nie wiem czy się nie pośpieszyłam z tymi powitaniami :( co prawda powoedział, że sytuacja jest dość dynamiczna i to może się szybko zmienić, niemniej na ten moment tak to wygląda. Czy któraś z Was miała podobną sytuację?

Kochana ty chyba masz termin na końcówkę? Czy źle kojarzę?
Także dziewczyny zglaszajcie się, może @Klauuudia, założycielka naszej grupy się zgodzi? :[emoji3590]
Dzień dobry wszystkim. [emoji3059] Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. [emoji1364]
@Mamazbb zgadzam się, to dobry pomysł, najlepiej chyba żeby się zgłosiły te osoby, bo mi np. ciężko jest tak po prostu wskazać [emoji85][emoji1] A widzę, że z tym zgłoszeniem jest ciężko.[emoji28]

Może warto skonsultować z innym lekarzem np za dwa dni żeby się nie stresować? Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze [emoji3590]
Za tydzień w piątek mam kolejną wizytę, tym razem u swojej doktor prowadzącej, doktor od USG zaplanował mi tez kolejną wizytę za dwa tygodnie. Ehh miałam na jutro drugi termin szczepienia zaplanowany (Moderna) i obydwoje lekarze zalecają aby przyjąć. Nie wiem co robić kompletnie :(

Tez jestem za zamknięta grupa :D ja się staram udzielać ale moje samopoczucie nie zawsze mi na to pozwala 🤣 dzis prawdopodobnie ostatni dzień w pracy 😆

Kurcze nie wiem co doradzić, szczepienie chyba bym przesunela, chociaż nie znam się na tym bo ja jeszcze się nie szczepilam i nawet nie jestem pewna czy się zaszczepie w ciąży...
Za tydzień w piątek mam kolejną wizytę, tym razem u swojej doktor prowadzącej, doktor od USG zaplanował mi tez kolejną wizytę za dwa tygodnie. Ehh miałam na jutro drugi termin szczepienia zaplanowany (Moderna) i obydwoje lekarze zalecają aby przyjąć. Nie wiem co robić kompletnie :(

Cześć dziewczyny, oczywiście i ja jestem za zamkniętą grupą.
Może przesuń sobie termin tej drugiej dawki jak już będziesz mieć pewność czy serduszko bije ♥️

Ale na wymiarze widać, że jeden cm na pęcherzyk ciążowy a w nim widać pęcherzyk żółtkowy wiec na dniach powinien pojawić się zarodek. Ja bym na Twoim miejscu poszła w poniedziałek jeszcze skontrolować :))))
Miałaś może monitoring cyklu? Miesiączki miałaś regularne 28 dni? :)

Hej, może idź do innego lekarza za 2 dni, zobaczysz co powiem inny lekarz. 😊

reklama
Do góry