reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Wydaje mi się że w luxmed nie powinni mieć złego sprzętu.. Tutaj to kwestia lekarza chyba. Ja nie wiem jak to jest, ale mam jakieś źle doświadczenia z facetami ginekologami. Kobiety zawsze były uprzejme i wszystko mówiły dokładnie, a faceci jacyś oschli i mnie traktowali lekceważąco :/
Takiego lekarza to tylko pacnąć po łbie... Nastraszył Cię tylko. Tak dziewczyny piszą nie zamartwiaj się (wiem, że nie jest łatwo) idź koniecznie za 2 dni do innego lekarza. Z lepszym sprzętem.

reklama
Dziękuję wam za pocieszenie :* odpisuję zbiorczo. Byłam w piątek i było 7mm i dziś trochę więcej więc coś tam się rozwija. Zarówno w piątek jak i dziś widać było tylko pęcherzyk ciążowy. Załączam opisy z obu usg i zdjęcie z dziś. Zobacz załącznik 1277420Zobacz załącznik 1277421Zobacz załącznik 1277422
A to były dwa badania u tego samego lekarza? Bo w pierwszym opisie (podejrzewam ze z zeszłego tygodnia) jest napisane „uwidoczniono echo zarodka”, to teraz nagle by nie było? Pęcherzyk zoltkowy obecny bo YS=4.7 cm to jest dobry wymiar (pisała o tym mamaginekolog)

nie martw się! Ja na twoim miejscu poszłabym do lekarza za 3-4 dni sprawdzić czy jest wszystko ok, albo w przyszły poniedziałek. Do Takiego lekarza z dobrym sprzętem i wiedzą. Wydaje mi się ze wszystko będzie dobrze 🍀♥️

Wydaje mi się że w luxmed nie powinni mieć złego sprzętu.. Tutaj to kwestia lekarza chyba. Ja nie wiem jak to jest, ale mam jakieś źle doświadczenia z facetami ginekologami. Kobiety zawsze były uprzejme i wszystko mówiły dokładnie, a faceci jacyś oschli i mnie traktowali lekceważąco :/
Zależy na jakiego lekarza trafisz. Nie ma reguły. Ja byłam u babeczki w dodatku na mojej 1 w życiu wizycie ginekologicznej to potraktowala mnie jak nie powiem co... Tydzień czasu dochodziłam do siebie i powiedizlam że to była 1 i ostania wizyta. Więc nie ma reguły. Nie martw się będzie dobrze. idź do innego lekarza.

Nie. W piątek byłam u innej pani prywatnie a dziś u ginekologa z luxmedu.
A to były dwa badania u tego samego lekarza? Bo w pierwszym opisie (podejrzewam ze z zeszłego tygodnia) jest napisane „uwidoczniono echo zarodka”, to teraz nagle by nie było? Pęcherzyk zoltkowy obecny bo YS=4.7 cm to jest dobry wymiar (pisała o tym mamaginekolog)

nie martw się! Ja na twoim miejscu poszłabym do lekarza za 3-4 dni sprawdzić czy jest wszystko ok, albo w przyszły poniedziałek. Do Takiego lekarza z dobrym sprzętem i wiedzą. Wydaje mi się ze wszystko będzie dobrze [emoji256][emoji3531]

A ja nie wiedziała że YS to ciałko żółte.. Mogłam to sprawdzić to może bym się uspokoiła. Jak dobrze was mieć [emoji3590] nawet nie wiecie jak się zmartwiłam, bo lekarz to powiedział takim tonem jakby to już był koniec [emoji24] i jeszcze ze może być różnie, albo się rozwinie albo nie. Jak go zapytałam który to tydzień to się zaśmiał pod nosem i powiedział, że nie można tego stwierdzić po samym pęcherzyku ciążowym...
Ale oni zawsze tak gadają, ja na ostatniej wizycie mialam zarodek, serduszko biło, pęcherzyk zoltkowy o prawidłowym wymiarze a lekarz powiedział do mnie „na tym
Etapie nikt Pani nie zagwarantuje czy wszystko będzie dobrze”

a jeszcze wcześniej jak był sam
Pęcherzyk ciążowy w 5 tygodniu i kolejna wizyta była za dwa tygodnie to usłyszałam „te 2 tygodnie będą dla Pani rozstrzygające”

w miedzy czasie dostałam plamienia to możesz sobie wyobrazić mój stres 🙉

nie martw się, trzeba być dobrej myśli i nie brac wszystkiego dosadnie, oni tak mówią w razie W, żeby się pozytywnie zaskoczyć 😘

Cześć kochane, u mnie termin 6-8 styczeń :) obecnie 8tydz (8+4). Czy któraś z was miała może bóle pachwiny i biodra? Ja 2 dni temu zrobiłam delikatną jogę i od wczoraj boli.. dziś jak by trochę lepiej ale nadal pobolewa.. czasem też bóle z prawej strony pleców i boku brzucha - głównie przy pełnym pęcherzu.. a jak chodzę to muszę chodzić delikatnie bo inaczej czuję jak by mi podskakiwało wszystko w podbrzuszu.. może to jelita.. Dziwne objawy ale może nie jestem

Doskonale Cię rozumiem. Ja tez mam złe doświadczenia z facetami ginekologami, odkąd zmieniłam na moją panią doktor odżyłam. Wkońcu nie martwię się, że pójdę na wizytę i lekarz rzuci jakimś głupim komentarzem 😉

Eh. Naprawde każdy ma inne podejście. Ta gin w piątek mi powiedziała, że widzimy się za 3 tygodnie i będziemy prowadzic ciąże a ten dziś takie coś..
Ale oni zawsze tak gadają, ja na ostatniej wizycie mialam zarodek, serduszko biło, pęcherzyk zoltkowy o prawidłowym wymiarze a lekarz powiedział do mnie „na tym
Etapie nikt Pani nie zagwarantuje czy wszystko będzie dobrze”

a jeszcze wcześniej jak był sam
Pęcherzyk ciążowy w 5 tygodniu i kolejna wizyta była za dwa tygodnie to usłyszałam „te 2 tygodnie będą dla Pani rozstrzygające”

w miedzy czasie dostałam plamienia to możesz sobie wyobrazić mój stres [emoji86]

nie martw się, trzeba być dobrej myśli i nie brac wszystkiego dosadnie, oni tak mówią w razie W, żeby się pozytywnie zaskoczyć [emoji8]

reklama
Eh. Naprawde każdy ma inne podejście. Ta gin w piątek mi powiedziała, że widzimy się za 3 tygodnie i będziemy prowadzic ciąże a ten dziś takie coś..
To przejdź się jeszcze do jednego lekarza za 3-4 dni, albo jak mieszkasz w mieście w którym jest szpital z oddziałem typu izba przyjęć, a nie chcesz kolejny raz np płacić za wizytę, to w ostateczności możesz się zgłosić z bólem brzucha (to trochę naginanie rzeczywistości wiem, ale mówię w ostatecznosci) albo zgłosić jakiś inny niepokój i zrobią ci usg i będziesz wiedziała na 100% czy jest zarodek z serduszkiem czy nie. Ja jak dostalam
Plamienia to pojechalam
Na izbę przyjęć w Poznaniu na Polna, zrobili mi usg i wiedziałam czy jest w porządku czy nie jest, ze tak powiem od ręki.

Do góry