reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

No to fakt 🙉😆 nie znam się i dlatego ta panika lekka 🤯 przy drugim będzie już wszystko takie proste 🤪
Nie panikuj. Ja przy pierwszym usg nic nie zobaczyłam (pomimo, że test był pozytywny). Lekarka skierowała mnie na betę, bo sama już zwątpiła😂 Później płakałam tydzień bo bolało mnie bardzo mocno prawe ramie i myślałam, że to ciąża ektopowa. Na szczęście nie! 😃
Na pocieszenie mogę ci powiedzieć, że mojej mamie ciąża ze mną nie zgadzała się o 3 miesiące 🙈 myślała przez pierwszy trymestr, że w niej jest a nie była. Dopiero później zaszła. Wyobraź sobie jakim byłam okazem w szpitalu. Wszyscy chcieli zobaczyć to dziecko ze „słoniowej” ciąży 😂😂😂

reklama
Nie panikuj. Ja przy pierwszym usg nic nie zobaczyłam (pomimo, że test był pozytywny). Lekarka skierowała mnie na betę, bo sama już zwątpiła😂 Później płakałam tydzień bo bolało mnie bardzo mocno prawe ramie i myślałam, że to ciąża ektopowa. Na szczęście nie! 😃
Na pocieszenie mogę ci powiedzieć, że mojej mamie ciąża ze mną nie zgadzała się o 3 miesiące 🙈 myślała przez pierwszy trymestr, że w niej jest a nie była. Dopiero później zaszła. Wyobraź sobie jakim byłam okazem w szpitalu. Wszyscy chcieli zobaczyć to dziecko ze „słoniowej” ciąży 😂😂😂
ożesz 🤣🙉
W miarę ogarniam rzeczywistość i próbuje to pojąć wszystko ale tego jest baaardzo dużo jak na moją głowę i może to stąd 😆

Hej dziewczyny, dzisiaj byłam na wizycie wg ostatniej miesiączki 6t1d, a z usg wyszedł 5t6d także dwa dni różnicy, ale martwi mnie to, że nie ma jeszcze zarodka :/ ostatnia ciąża się rozwijała bardzo wolno i nic z tego nie wyszło i już sobie wmawiam, że sytuacja się powtarza..

Załączniki

• D3C8F105-C0CD-4878-8EB5-C6AA28A9ABC4.jpeg
    D3C8F105-C0CD-4878-8EB5-C6AA28A9ABC4.jpeg
    863,4 KB · Wyświetleń: 97
Hej dziewczyny, dzisiaj byłam na wizycie wg ostatniej miesiączki 6t1d, a z usg wyszedł 5t6d także dwa dni różnicy, ale martwi mnie to, że nie ma jeszcze zarodka :/ ostatnia ciąża się rozwijała bardzo wolno i nic z tego nie wyszło i już sobie wmawiam, że sytuacja się powtarza..
Jeżeli ciąża jest te dwa dni młodsza to nie musi być widać jeszcze zarodka. Podobno po 6 tygodniu widać zarodek. Około 7 tygodnia widać czynność serca.

sytuacja jak u mnie, z ostatniej OM wychodzi 6+1 z usg 5+3 wiec różnica 4dni. Podobna wielkość pęcherzyka. Przy pęcherzyku 2,5cm mówił mi dziś lekarz widać zarodek wiec jeszcze trochę. Mówił, ze może to być kwestia 3/4 dni i się nie martwić.

sytuacja jak u mnie, z ostatniej OM wychodzi 6+1 z usg 5+3 wiec różnica 4dni. Podobna wielkość pęcherzyka. Przy pęcherzyku 2,5cm mówił mi dziś lekarz widać zarodek wiec jeszcze trochę. Mówił, ze może to być kwestia 3/4 dni i się nie martwić.
Ja już nie ogarniam tych tygodni. Zainstalowałam dwie aplikacje i w każdej pokazuje mi inny tydzień 😏😏 ostatni okres miałam 28.03. i teraz nie wiem czy jak pójdę w piątek, to czy cokolwiek zobaczę... ehhh

Gratuluję wszystkim dziewczyna udanych wizyt ♥️♥️ @Klauuudia jak to mówią tylko spokój nas uratuje 🙂 myślę że jak pójdziesz za tydzień to zobaczysz już piękny zarodek może owulacja ci się przesunęła i dlatego ciąża młodsza. Trzymam kciuki żebyś za tydzień zobaczyła już coś więcej ♥️♥️

No nie uwierzycie ... ja właśnie czekam na teleporade z ginekologiem - świat stanął na głowie ... moja mamusia mi załatwiła taką atrakcje ...

reklama
Gratuluję wszystkim dziewczyna udanych wizyt ♥️♥️ @Klauuudia jak to mówią tylko spokój nas uratuje 🙂 myślę że jak pójdziesz za tydzień to zobaczysz już piękny zarodek może owulacja ci się przesunęła i dlatego ciąża młodsza. Trzymam kciuki żebyś za tydzień zobaczyła już coś więcej ♥️♥️
owulacje akurat wiem kiedy miałam bo byłam na monitoringu 😁 był to 14.04

Do góry