reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Hej,są tu dziewczyny które były przyjęte na oddział po terminie porodu i miały wywoływany poród? Jak to wygląda? Na następny dzień był wywoływany czy kazali czekać? W pon ide do szpitala i nie wiem na co się nastawić
Hej, ja miałam wywoływany pierwszy poród kilka lat temu. Zaraz po przyjęciu, ok 9 rano, i badaniu założyli mi balonik który odrazu wywołał skurcze, takie prawie bezbolesne... Ok 14 balonik wypadł i akcja miała się rozkręcić lub zatrzymać, rozkręciła się, skurcze nie ustały, były coraz gorsze, Ok 21 podali mi jeszcze oxytocynę, a o 22:35 urodziłam❤️ Tego samego dnia co przyjęli mnie na oddział. Raczej nastaw się na szybkie działanie, raczej im nie zależy żeby trzymać ciężarne na oddziale. Życzę powodzenia i szybkiego porodu😉

reklama
My już byliśmy na sesji. Moje dwa skarby [emoji3590][emoji177]
Jutro Michalinka kończy 3tyg[emoji123] ma lekki katarek już tydzień bo młody ja zarazil. My ogólnie też lekko podziebieni[emoji849]
A synek pomaga. Myślałam że będzie większa zazdrość ale póki co jest ok. Wyrzuca małej pieluchy, pomaga robić mleczko bo niestety mam malutko pokarmu i nie wiem czy już lada moment całkowicie nie zakończę laktacji żeby móc brać moje wszystkie leki skoro i tak mało co wypija mojego... Chodzi do niej jak płacze, glaszcze[emoji3590]
DSC_9438.jpeg

Cześć dziewczyny. U mnie sytuacja wygląda tak 😊 dzisiaj robione 2 dni przed okresem. Jakie miałyście objawy? Bo ja obecnie mam zgage jestem ospała i kręci się od czasu do czasu w głowie

Załączniki

• received_440802907714111.jpeg
    received_440802907714111.jpeg
    20,3 KB · Wyświetleń: 70
Ja to się chyba psychiczne zacznę tez przygotowywać na wywołanie… wszystkie techniki przyspieszenia porodu mam za sobą i nic 😂😂😂

Ja to się chyba psychiczne zacznę tez przygotowywać na wywołanie… wszystkie techniki przyspieszenia porodu mam za sobą i nic 😂😂😂
Kurcze ja się dopiero wczoraj przeterminowałam. Mam się stawić do szpitala 31.01 i też się obawiam że mnie to nie ominie :(
Jakoś w ogóle tego nie brałam pod uwagę bo pierwsze dziecko urodziłam 9 dni przed terminem. Boję się tego wywoływania, że skończy się cesarka, a jak tak bardzo nie chcę :(

A tu na forum cisza jakby wszyscy już urodzili :(

Kurcze ja się dopiero wczoraj przeterminowałam. Mam się stawić do szpitala 31.01 i też się obawiam że mnie to nie ominie :(
Jakoś w ogóle tego nie brałam pod uwagę bo pierwsze dziecko urodziłam 9 dni przed terminem. Boję się tego wywoływania, że skończy się cesarka, a jak tak bardzo nie chcę :(

A tu na forum cisza jakby wszyscy już urodzili :(
Cisza z nerwow. Ja byłam wczoraj na ostatniej wizycie, termin na dziś a tam nic nie drgnęło od ostatniej wizyty i na dodatek nie zanosi się żeby jakoś na dniach poszlo. Była wizja skierowania na 1.02 na wywoływanie ale wymiękłam. To by było na tyle. Wysiadam. Dziękuję. Postoje. Dziś odbieram zaświadczenie od psychiatry na cc. Jutro o 8 mam się stawić w szpitalu bo będzie moja dr. i wszystkim pokieruje. To by było na tyle z mojej odwagi 😞😞😞 poddałam się. Strach wygrał.

reklama
Niestety każdy się czegoś obawia… tez byłam pewna ze urodzę przed terminem.. a tu taka niespodzianka i na dodatek zero czegokolwiek.. ja jak co mam się stawić 02.02 w szpitalu… do tego czasu chyba oszaleje :( już mi brakuje cierpliwości..

Do góry