reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Co do położnej to z tego co mi wiadomo każda z nas powinna mieć ja wybrana bo ona przychodzi przez chyba 4 tygodnie po porodzie do dziecka, pomaga kąpać, przewijać, waży dziecko, mierzy i ogólnie sprawdza czy wszystko ok. Przynajmniej tak mnie poinstruowaly koleżanki [emoji846] Ja już polozna wybralam, pierwsza wizyta po 30 tc, niestety szkoła rodzenia w której ona pracuje jest zamknięta przez srovida i próbuje się sama z internetów szkolić [emoji51]

reklama
Co do położnej to z tego co mi wiadomo każda z nas powinna mieć ja wybrana bo ona przychodzi przez chyba 4 tygodnie po porodzie do dziecka, pomaga kąpać, przewijać, waży dziecko, mierzy i ogólnie sprawdza czy wszystko ok. Przynajmniej tak mnie poinstruowaly koleżanki [emoji846] Ja już polozna wybralam, pierwsza wizyta po 30 tc, niestety szkoła rodzenia w której ona pracuje jest zamknięta przez srovida i próbuje się sama z internetów szkolić [emoji51]
Mi tez mówiono,że tak polozne pomagają itp.

U mnie była tylko wywiad przeprowadziła, zmierzyła i zwarzyla i nic więcej ;)

Noo chyba ze ktoś się boi kąpać niemowlę czy cos i poprosił o pomoc ;)

Witam wszystkich:-)
Mam termin wg miesiączki na 25.01 a wg USG na 20.01 będę miała CC ze względu dwóch wcześniejszych CC :-)
19.11bede w 30tygodniu i będę miała ostatnie USG genetyczne +3/4d jeśli Mała się obróci i pokaże:-):,-)
Ja według miesiączki mam 26.01 teraz według ostatniego usg mamy 20.01 :D też czekam na 3 prenatalne ja idę 15.11 :) chciałabym już mieć za sobą te badanie. Na II wyszło że mały ma torbielek i martwię się czy wchlonal, przeczytałam cały internet wszędzie było napisane, że takie torbiele się wchłaniają ale wiadomo stres jest..

reklama
Do góry