reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Tak skracala sie w 5 msc juz , zalozyl mi pessar , a dzis sprawdzal szyjkę i sciagnal go zeby zobaczyć od środka i nadal sie skraca 😔
A ile wynosiła w 5 mc, ze założył pessar? Aktualnie ile ma szyjka?
Ja dziś idę do gina szybciej, bo coś czuje, ze i mój się pcha na świat za wcześnie (31tc)

reklama
Spokojne, spokój w tej sytuacji jest najważniejszy. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz. Najważniejsze że z Malutka wszystko dobrze. Dla pocieszenia, moja przyjaciółka od 5 miesiąca miała szyjkę 2.5 cm, nie miała zadnego szwu ani nic założonego, a urodziła w 40+2 [emoji6]
Hej
Byłam u gin - córka waży juz 1636g ,jest ok ciąża nie jest zagrożona ale niestety nie uniknę porodu przedwczesnego .. mam leżeć , ze względu ze mam w domu Oliwie nie weźmie mnie do szpitala.. takto byłabym tam do końca jak nie urodze.
Obecnie 30+2

Jestem przerażona [emoji24][emoji24][emoji24] boje się... i to nie jest moja wina ani jego.. taka natura , urodzilam wczesnie to i to było możliwe,zeurodze wczesnie.. ale kuwa niech siedzi jeszcze w brzuchu [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]
Dostałam 2zastrzyki na płuca

Jestem już po wizycie u ginekologa.
Zapytalam o konflikt serologiczny. Dopiero jak sama ruszyłam temat, lekarz zaproponował zastrzyk. Także ja swój otrzymam pod koniec tygodnia. Córcia ułożona w poprzek. Waży 1118g, a mamy 29+3.
Co za nieogar z tego lekarza 😤🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ To on powinien tego pilnować, a nie Ty. Grunt, ze z malutką wszystko ok, gratulacje :)

Jestem już po wizycie u ginekologa.
Zapytalam o konflikt serologiczny. Dopiero jak sama ruszyłam temat, lekarz zaproponował zastrzyk. Także ja swój otrzymam pod koniec tygodnia. Córcia ułożona w poprzek. Waży 1118g, a mamy 29+3.
Ja mam odwrotny stan tzn. ja rh+ a partner rh-. Ale też nawet nie wiedziałam, że gdyby była potrzeba to, że taki zastrzyk jest wskazany.
34 miała
Kurcze zapomnialam z nerwów ile dzis ma .. a zappmnial zapisać 🤦🏼‍♀️

To trzymam kciuki,żeby i twój bobas siedział jak najdłużej!
Ja również trzymam kciuki. Myślę, że dobrze, że lekarze dbają i monitorują stan oraz nie ignorują jakiś objawów.

Hej
Byłam u gin - córka waży juz 1636g ,jest ok ciąża nie jest zagrożona ale niestety nie uniknę porodu przedwczesnego .. mam leżeć , ze względu ze mam w domu Oliwie nie weźmie mnie do szpitala.. takto byłabym tam do końca jak nie urodze.
Obecnie 30+2

Jestem przerażona 😭😭😭 boje się... i to nie jest moja wina ani jego.. taka natura , urodzilam wczesnie to i to było możliwe,zeurodze wczesnie.. ale kuwa niech siedzi jeszcze w brzuchu 😭😭😭😭
Dostałam 2zastrzyki na płuca
Trzymam kciuki żeby siedziała dzidzia jak najdłużej :) u mnie podobnie dzisiaj 30+4 i też zagrożenie... staram się lezec jak najwięcej chociaz 3.5 latka na stanie tego nie ułatwia. Chociaż czasem jest naprawdę wyrozumiała 😀

reklama
Trzymam kciuki żeby siedziała dzidzia jak najdłużej :) u mnie podobnie dzisiaj 30+4 i też zagrożenie... staram się lezec jak najwięcej chociaz 3.5 latka na stanie tego nie ułatwia. Chociaż czasem jest naprawdę wyrozumiała 😀
Hehe wiem cos o tym, mam w domu 16 miesięczną córkę i siedzi przy mnie i sie bawi , mama jak ja wezmie do innego pokoju by się pobawić to i tak przynosi zabawki do mnie do łóżka i tu chce być 🙈😘

Do góry