reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
O to ciekawe. Nie spotkałam się z czymś takim. Cały czas słyszałam właśnie o tej normie 92. Może inne dziewczyny się wypowiedzą.
tez mój lekarz za normę uważa 92 akurat j na czczo mam teraz około 76 ( na początku ciąży miłym 68 :D) cukier badam regularnie co 3 tygodnie przed każda wizyta u Pani doktor, cukrzyca w ciąży jest niebezpieczna.zreszta nawet na wynikach z krzywej cukrowej mam w zakresie wpisane ze od 92 na czczo to cukrzyca ciążowa

U mnie od ostatniej ciąży mija prawie 14 lat. Do tej pory wydawało mi się, że na większe zakupy mam jeszcze czas. Na początku chciałabym się skupić na wyprawce dla mnie i maluszka do szpitala. To chyba takie najważniejsze. Później cała reszta sprzętów. Chyba tylko ja tak zwlekam z zakupami 🙈
Oj nie, ja jeszcze oprócz dwóch par bodziaków nie mam nic 🙈 ale od przyszłego tygodnia planuje ruszyć z zakupami, póki co robię listę :D

Ja miałam po godzinie zrobienia krzywej 188, po czasie powtórzyłam badanie, bo stwierdziłam że pewnie pomyłka i po godzinie miałam 204mg🤭
Mam kontrolować cukier i diety pilnować… Wg lekarki urodzę w grudniu, ale jeszcze trzymam się stycznia 😅

Co do wyprawki, ubranka mam, tylko muszę przejrzeć co mi zostało dokładnie po zamknięciu sklepu😅 na pewno mam za dużo kombinezonów, ale reszta na styk.
Wózek wybrałam, tylko muszę go kupić. Jeszcze łóżeczko i fotelik 🤣

tez mój lekarz za normę uważa 92 akurat j na czczo mam teraz około 76 ( na początku ciąży miłym 68 :D) cukier badam regularnie co 3 tygodnie przed każda wizyta u Pani doktor, cukrzyca w ciąży jest niebezpieczna.zreszta nawet na wynikach z krzywej cukrowej mam w zakresie wpisane ze od 92 na czczo to cukrzyca ciążowa
Ja na czczo miałam 90 ;) a później po godzinie 204 a po dwóch 121;) wiec chyba na czczo to za dużo nie powie 🤔

reklama
Ja na czczo miałam 90 ;) a później po godzinie 204 a po dwóch 121;) wiec chyba na czczo to za dużo nie powie 🤔

No ja mam w piątek wizytę po krzywej cukrowej ale tak patrzę na ten mój wynik i Wasze to ja mam całkiem inaczej 🙈
Na czczo mam 75, po godzinie 88, po dwóch godzinach 99.
Dziwne też te wyniki wszystkie dwuliczbowe.. Hmm

Do góry