reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

A miałaś jakiekolwiek objawy? Swędzenie? Cokolwiek? Bo ja mam wrażenie że wszystko super. Nie mam żadnych objawow... a czeka mnie założenie szewka wiec musze się tego pozbyć eh
właśnie kompletnie nic mnie nie swedzialo, czy piekło. Miałam upławy, lekko żółte, ale myślałam że to normalne w ciąży. Na wizycie, przy badaniu gin stwierdziła że jest w szyjce tego dosyć sporo i z ciekawości zrobimy wymaz. No i wyszły kwiatki. Po tym lekarstwie które dostałam, mam tak silnie pieczenie w środku pochwy, że nie jestem w stanie ich przyjmować. Czekam dzisiaj cały dzień na wiadomość od gin co mam robić dalej. Czy przepisze mi coś nowego, czy mam nadal stosować.
A Ty zażywasz coś teraz, czy też czekałaś aż będzie wynik?

reklama
właśnie kompletnie nic mnie nie swedzialo, czy piekło. Miałam upławy, lekko żółte, ale myślałam że to normalne w ciąży. Na wizycie, przy badaniu gin stwierdziła że jest w szyjce tego dosyć sporo i z ciekawości zrobimy wymaz. No i wyszły kwiatki. Po tym lekarstwie które dostałam, mam tak silnie pieczenie w środku pochwy, że nie jestem w stanie ich przyjmować. Czekam dzisiaj cały dzień na wiadomość od gin co mam robić dalej. Czy przepisze mi coś nowego, czy mam nadal stosować.
A Ty zażywasz coś teraz, czy też czekałaś aż będzie wynik?
Nystatyne od tygodnia co drugi dzień i luteinę od praktycznie początku ciazy. Myje rece sto razy dziennie, to samo prysznic... nie wiem skąd to się wzięło i się martwię teraz:(

Nystatyne od tygodnia co drugi dzień i luteinę od praktycznie początku ciazy. Myje rece sto razy dziennie, to samo prysznic... nie wiem skąd to się wzięło i się martwię teraz:(
dobrze że masz chociaż wprowadzoną Nystatynę, bo ja przez cały tydzień czekałam na wynik wymazu i tak sobie ten grzybek był. A teraz znów jak zaczęłam brać lek, to pieczenie. Masakra

Uspokaja mnie jednak to, że lekarz powiedział że nie jest to groźne dla dzidzi. To najważniejsze 🙂
Wlasnie dostałam odpowiedź: mam brac antybiotyk Augmentin oraz Gynalgin naprzemiennie z Crotlimazolem. Trochę się zmartwiłam bo nie brzmi to dobrze :( Dr napisała że trzeba leczyć bo może przyspieszyć niewydolność szyjki...
Najwazniejsze ze Cie uspokoiła ze dla dzidzi nie jest groźne:)

Ostatnia edycja:
Wlasnie dostałam odpowiedź: mam brac antybiotyk Augmentin oraz Gynalgin naprzemiennie z Crotlimazolem. Trochę się zmartwiłam bo nie brzmi to dobrze :( Dr napisała że trzeba leczyć bo może przyspieszyć niewydolność szyjki...
Najwazniejsze ze Cie uspokoiła ze dla dzidzi nie jest groźne:)
najważniejsze że już wiesz jak leczyć, teraz będzie wszystko dobrze ❤️ ja nadal nie mam odpowiedzi od gin

reklama
Do góry