reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

A miałaś jakiekolwiek objawy? Swędzenie? Cokolwiek? Bo ja mam wrażenie że wszystko super. Nie mam żadnych objawow... a czeka mnie założenie szewka wiec musze się tego pozbyć eh
właśnie kompletnie nic mnie nie swedzialo, czy piekło. Miałam upławy, lekko żółte, ale myślałam że to normalne w ciąży. Na wizycie, przy badaniu gin stwierdziła że jest w szyjce tego dosyć sporo i z ciekawości zrobimy wymaz. No i wyszły kwiatki. Po tym lekarstwie które dostałam, mam tak silnie pieczenie w środku pochwy, że nie jestem w stanie ich przyjmować. Czekam dzisiaj cały dzień na wiadomość od gin co mam robić dalej. Czy przepisze mi coś nowego, czy mam nadal stosować.
A Ty zażywasz coś teraz, czy też czekałaś aż będzie wynik?

reklama
właśnie kompletnie nic mnie nie swedzialo, czy piekło. Miałam upławy, lekko żółte, ale myślałam że to normalne w ciąży. Na wizycie, przy badaniu gin stwierdziła że jest w szyjce tego dosyć sporo i z ciekawości zrobimy wymaz. No i wyszły kwiatki. Po tym lekarstwie które dostałam, mam tak silnie pieczenie w środku pochwy, że nie jestem w stanie ich przyjmować. Czekam dzisiaj cały dzień na wiadomość od gin co mam robić dalej. Czy przepisze mi coś nowego, czy mam nadal stosować.
A Ty zażywasz coś teraz, czy też czekałaś aż będzie wynik?
Nystatyne od tygodnia co drugi dzień i luteinę od praktycznie początku ciazy. Myje rece sto razy dziennie, to samo prysznic... nie wiem skąd to się wzięło i się martwię teraz:(

Nystatyne od tygodnia co drugi dzień i luteinę od praktycznie początku ciazy. Myje rece sto razy dziennie, to samo prysznic... nie wiem skąd to się wzięło i się martwię teraz:(
dobrze że masz chociaż wprowadzoną Nystatynę, bo ja przez cały tydzień czekałam na wynik wymazu i tak sobie ten grzybek był. A teraz znów jak zaczęłam brać lek, to pieczenie. Masakra

Uspokaja mnie jednak to, że lekarz powiedział że nie jest to groźne dla dzidzi. To najważniejsze 🙂
Wlasnie dostałam odpowiedź: mam brac antybiotyk Augmentin oraz Gynalgin naprzemiennie z Crotlimazolem. Trochę się zmartwiłam bo nie brzmi to dobrze :( Dr napisała że trzeba leczyć bo może przyspieszyć niewydolność szyjki...
Najwazniejsze ze Cie uspokoiła ze dla dzidzi nie jest groźne:)

Ostatnia edycja:
Wlasnie dostałam odpowiedź: mam brac antybiotyk Augmentin oraz Gynalgin naprzemiennie z Crotlimazolem. Trochę się zmartwiłam bo nie brzmi to dobrze :( Dr napisała że trzeba leczyć bo może przyspieszyć niewydolność szyjki...
Najwazniejsze ze Cie uspokoiła ze dla dzidzi nie jest groźne:)
najważniejsze że już wiesz jak leczyć, teraz będzie wszystko dobrze ❤️ ja nadal nie mam odpowiedzi od gin

reklama
Do góry