reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Tez nie mam możliwości. Mieszkasz za granicą? [emoji846]
Nie, w Pl. Ale pracuje od 8-16, dziś wyjątkowo musiałam pójść do pracy więc też odpadło, a laboratorium jest czynne od 8.. planowałam w przyszłą sobotę zrobić, ale chyba się już nie będzie opłacać jak wizyta w poniedziałek będzie 🤔🙂

reklama
Mnie tak boli już ponad tydzień... Raz mocniej, raz słabiej, brzuszek wydety do tego...
Robiłam betę we wtorek bylo 250 i w czwartek 648, także był ładny przyrost. To było 4+2 i 4+4. Mam nadzieję że po prostu tam się wszystko nadciąga i dlatego tak to odczuwam i na wizycie doktor mnie uspokoi [emoji4]
Podobno to pobolewanie jest normalne, mnie tak bolał w poniedziałek i trochę we wtorek, aczkolwiek cały czas czuje jakieś kłucie, jakieś delikatne mrowienie [emoji849] bądźmy dobrej myśli. Robiłaś może betę ? Ja niestety nie mam możliwości [emoji849]

Mnie tak boli już ponad tydzień... Raz mocniej, raz słabiej, brzuszek wydety do tego...
Robiłam betę we wtorek bylo 250 i w czwartek 648, także był ładny przyrost. To było 4+2 i 4+4. Mam nadzieję że po prostu tam się wszystko nadciąga i dlatego tak to odczuwam i na wizycie doktor mnie uspokoi [emoji4]
Jesteś o kilka dni do przodu bo mnie aplikacja dziś pokazuje 4+4 😍😍 na pewno Cię uspokoi 😍

Miałam dziś znowu zrobić test ale stwierdziłam że to bezsens jeśli beta oscyluje dziś załóżmy trochę powyżej 10. Może nie wyjść a ja znów będę płakać. Lepiej poczekam spokojnie do jutra. Z objawów mam napady gorąca czuje się jakbym miała gorączkę. Wczoraj położyłam się spać przed 22 i spałam jak zabita do 1:30 od tej godziny spałam już niespokojnie - wybudzalam się co godzinę. A dziś rano mdłości x2 🤢 czytałam że to ponoć dobry objaw bo przyrost beta hcg powoduje wzrastające mdłości. Oby tak było... Serio nie mogę patrzeć na kawę i serek waniliowy którym wcześniej się zajadalam na śniadanie. Na samą myśl mam cofkę. Wzięłam leki boje się ich nie zwrócić więc leżę. Z dobrych wieści dziś o 12 jadę zobaczyć stan naszego nowego mieszkanka. Okazało się że będziemy mogli się wyprowadzić już 1 czerwca 😃 bardzo się cieszę. Choć wyglądam jak potwór. Włosy nie umyte, zero makijażu... Kurcze muszę do 11 cos ze sobą zrobić. Ale na razie tak mnie mdli że nie mogę się ruszyć. :(

Nie rób już testów , uspokój się i na pewno się nie nakręcaj. Nie wiem czy objawy występują na tak wczesnym etapie ciąży, ale rozumiem że każdy organizm jest inny... jednak ile w tym wszystkim wiedzy o pozytywnym teście czy becie i podświadomości która działa, a ile faktycznych objawów.. myślę że nie ma co świrować :)
Miałam dziś znowu zrobić test ale stwierdziłam że to bezsens jeśli beta oscyluje dziś załóżmy trochę powyżej 10. Może nie wyjść a ja znów będę płakać. Lepiej poczekam spokojnie do jutra. Z objawów mam napady gorąca czuje się jakbym miała gorączkę. Wczoraj położyłam się spać przed 22 i spałam jak zabita do 1:30 od tej godziny spałam już niespokojnie - wybudzalam się co godzinę. A dziś rano mdłości x2 [emoji1785] czytałam że to ponoć dobry objaw bo przyrost beta hcg powoduje wzrastające mdłości. Oby tak było... Serio nie mogę patrzeć na kawę i serek waniliowy którym wcześniej się zajadalam na śniadanie. Na samą myśl mam cofkę. Wzięłam leki boje się ich nie zwrócić więc leżę. Z dobrych wieści dziś o 12 jadę zobaczyć stan naszego nowego mieszkanka. Okazało się że będziemy mogli się wyprowadzić już 1 czerwca [emoji2] bardzo się cieszę. Choć wyglądam jak potwór. Włosy nie umyte, zero makijażu... Kurcze muszę do 11 cos ze sobą zrobić. Ale na razie tak mnie mdli że nie mogę się ruszyć. :(

Też tak myślę [emoji846] poczekaj na kolejną betę lub test
Nie rób już testów , uspokój się i na pewno się nie nakręcaj. Nie wiem czy objawy występują na tak wczesnym etapie ciąży, ale rozumiem że każdy organizm jest inny... jednak ile w tym wszystkim wiedzy o pozytywnym teście czy becie i podświadomości która działa, a ile faktycznych objawów.. myślę że nie ma co świrować :)

Miałam dziś znowu zrobić test ale stwierdziłam że to bezsens jeśli beta oscyluje dziś załóżmy trochę powyżej 10. Może nie wyjść a ja znów będę płakać. Lepiej poczekam spokojnie do jutra. Z objawów mam napady gorąca czuje się jakbym miała gorączkę. Wczoraj położyłam się spać przed 22 i spałam jak zabita do 1:30 od tej godziny spałam już niespokojnie - wybudzalam się co godzinę. A dziś rano mdłości x2 🤢 czytałam że to ponoć dobry objaw bo przyrost beta hcg powoduje wzrastające mdłości. Oby tak było... Serio nie mogę patrzeć na kawę i serek waniliowy którym wcześniej się zajadalam na śniadanie. Na samą myśl mam cofkę. Wzięłam leki boje się ich nie zwrócić więc leżę. Z dobrych wieści dziś o 12 jadę zobaczyć stan naszego nowego mieszkanka. Okazało się że będziemy mogli się wyprowadzić już 1 czerwca 😃 bardzo się cieszę. Choć wyglądam jak potwór. Włosy nie umyte, zero makijażu... Kurcze muszę do 11 cos ze sobą zrobić. Ale na razie tak mnie mdli że nie mogę się ruszyć. :(
Wiele zależy od organizmu , ja w styczniu miałam takie objawy - czułam się okropnie , nie funkcjonowałam normalnie .. Spokojnie , jutro masz betę prawda ? Chciaz pocieszam się a sama jeszcze czasami panikuje , wczoraj znowu robiłam test aby sprawdzic czy kreska ciemnieje - bo jakoś tak objawów mało poza piersiami jak kamień i bolącymi brodawkami , czasami gdzieś zaboli w krzyżu i podbrzuszu , właśnie tez mam takie napadu gorąca .. a dziś wypiłam rano łyka kawy i jak dostałam zgagi ... trzyma mnie już jedzą drugą godzinę !

Tak na prawdę jeszcze będziemy tęskniły za brakiem objawów:D
Mnie czasami ciągnie jajnik jak kichne, i mam wrażliwe sutki, A tak to nic mi nie dolega bo senna ostatnio chodzę ciągle, jeszcze przed testem, a nie sądzę żeby to już był objaw ciąży:p

Idę jutro rano na bete zobaczyć czy rośnie. Byłam w pt , więc nawet nie wiem jaki powinien być przyrost i co jaki czas się ją wykonuje by zobaczyć przyrost...

Betę robi się co 48 lub 72h :) najlepiej wpisać wyniki w kalkulator na internecie i pokaże procentowo jaki jest przyrost:)

Miłego dnia dziewczyny, u nas dziś piekna pogoda więc napewno gdzieś się przejdziemy pospacerować [emoji3059]
Mnie czasami ciągnie jajnik jak kichne, i mam wrażliwe sutki, A tak to nic mi nie dolega bo senna ostatnio chodzę ciągle, jeszcze przed testem, a nie sądzę żeby to już był objaw ciąży:p

Idę jutro rano na bete zobaczyć czy rośnie. Byłam w pt , więc nawet nie wiem jaki powinien być przyrost i co jaki czas się ją wykonuje by zobaczyć przyrost...

reklama

Co 48 h ale czytałam że co 24 h się podwaja :)

Do góry