reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Ja będąc w pierwszej ciąży ktra niestety zakończyła się w 12 tyg to też mówiliśmy tylko rodzicom, teściom bo mieszkamy z nimi i rodzeństwo moje i męża. Moja mama wiem że nikomu nie mówiła bo cały czas się pytała kiedy będzie mogła się pochwalić. Za to teściowa mimo moich próśb mówiła wszystkim... Byłam tak wściekła na nią. Później jak poroniłam to też wszystkim mówiła czułam się okropnie... 😩 Rozumiem Cię bardzo dobrze. A teraz mam to w nosie niech każdy se myli co chce... Nie dogodzę wszystkim. Dla mnei najważniejsze jest żeby z moim gumiesiem było wszytko dobrze.
Nie potrafię zrozumieć ludzi, którzy nie uszanują prośby drugiej osoby… zwłaszcza tak bliskiej osoby. To jest dla mnie zupełnie nie do pojęcia. 🙄
P.S. Gumiś - słodkie określenie 😍😍

reklama
Miłego dnia kochane !! @Klauuudia nie denerwuj się ... może ona po prostu tak się cieszyła ? Wiem że to przykre że nie dowiedzą się od Ciebie .. ale napewno za jakoś czas będziesz się z tego śmiała .. teraz ten stan i hormony robią swoje ... przytulam ❤️
Dziękuję Wam dziewczyny, mam nadzieje że tak będzie ❤️🤷‍♀️ nic nie poradzę to fakt ale ból to jest ogromny dla mnie...
bardzo się cieszę, ze „Was mam” ❤️ jak człowiek by żył bez tej grupy?! 😱

Nie potrafię zrozumieć ludzi, którzy nie uszanują prośby drugiej osoby… zwłaszcza tak bliskiej osoby. To jest dla mnie zupełnie nie do pojęcia. 🙄
P.S. Gumiś - słodkie określenie 😍😍
No i to właśnie mnie boli. Ja dla Niej góry przeniosę a co z tego mam? Eh... pytała mi się mama godzinę temu czy jej kiedyś wybaczę odpowiedziała, ze nie. Muszę nauczyć się być konsekwentna bo z dzieckiem mi się przyda a nie jestem za grosz i nie mogę tak wszystkiego zaraz wybaczać... tez mam uczucia i jestem człowiekiem 🤷‍♀️

Gumiś to najsłodsze co słyszałam z określeń dzidzi 😍

No i to właśnie mnie boli. Ja dla Niej góry przeniosę a co z tego mam? Eh... pytała mi się mama godzinę temu czy jej kiedyś wybaczę odpowiedziała, ze nie. Muszę nauczyć się być konsekwentna bo z dzieckiem mi się przyda a nie jestem za grosz i nie mogę tak wszystkiego zaraz wybaczać... tez mam uczucia i jestem człowiekiem 🤷‍♀️

Gumiś to najsłodsze co słyszałam z określeń dzidzi 😍
Skoro o to zapytała, to może zrozumiała jednak błąd? Z jednej strony trzeba być konsekwentnym, ale z drugiej też nie ma co chować w sobie urazy, bo to nas zżera od środka ;)

Ja dzisiaj wstałam z bólem głowy .. wczoraj dwa razy uciekł Nam pies , córka spać nie mogła , w domu był płacz .. ja wściekła bo mąż ma problem aby zamknąć bramę jak gdzieś wychodzi .. pies dał nogę .. trzy godziny jeździłam i go szukałam po lasach , zaroślach .. w końcu go znalazłam kapiącego się w rzece z jakąś psią panną .. myślałam że ubije dziada , za karę spał w kojcu - ale płakał w nocy .. a śmierdzi samym mułem !
Wiecie co dziewczyny mam taką zagadkę no bo nigdy nie byłam w takiej sytuacji . Dziś dostałam wypłatę 100% rozumiem że jak 30 czerwca gin przedłuży mi zwolnienie to przejmie mnie ZUS ? Czy ja muszę do zusu składać jakieś dokumenty czy tym zajmuje się księgowa firmy ? Nadmienię że to sieć marketów. I wtedy również normalnie dostaje wynagrodzenie w terminie czy oni mają jakiś czas na rozpatrzenie ? Kurczę musiałabym wtedy też powiadomić ZUS o innym miejscu pobytu niż adres zameldowania jaki mam w umówię - dobrze myśle ?
Jeśli firma zatrudnia więcej niz 20 pracowników to wszystkie zasiłki i wynagrodzenie chorobowe wypłaca firma, która później się rozlicza z ZUSem. Jeśli jest poniżej 20 pracowników to ZUS wypłaca zasiłki na podstawie dokumentów które prześle pracodawca do Zusu ( zazwyczaj pracodawca wysyła po 33 dniach choroby na druku Z-3).

Jeśli firma zatrudnia więcej niz 20 pracowników to wszystkie zasiłki i wynagrodzenie chorobowe wypłaca firma, która później się rozlicza z ZUSem. Jeśli jest poniżej 20 pracowników to ZUS wypłaca zasiłki na podstawie dokumentów które prześle pracodawca do Zusu ( zazwyczaj pracodawca wysyła po 33 dniach choroby na druku Z-3).
Dziękuje za informacje kochana ❤️

Skoro o to zapytała, to może zrozumiała jednak błąd? Z jednej strony trzeba być konsekwentnym, ale z drugiej też nie ma co chować w sobie urazy, bo to nas zżera od środka ;)
No tez racja i jak tu się nie pogubić w tym życiu... chciałabym się odciąć od wszystkich i gdzieś się wynieść i zacząć swoje własne rodzinne życie 🤷‍♀️ nie jestem szczęśliwa oczywiście nie licząc kochanego narzeczonego i dzidzi a No i mojego pierworodnego synka pieska 😅🥰 oni mi wystarcza do szczęścia. Oczywiście zawsze tak będzie, ze mama jest najważniejsza w życiu i dlatego to boli...

No tez racja i jak tu się nie pogubić w tym życiu... chciałabym się odciąć od wszystkich i gdzieś się wynieść i zacząć swoje własne rodzinne życie 🤷‍♀️ nie jestem szczęśliwa oczywiście nie licząc kochanego narzeczonego i dzidzi a No i mojego pierworodnego synka pieska 😅🥰 oni mi wystarcza do szczęścia. Oczywiście zawsze tak będzie, ze mama jest najważniejsza w życiu i dlatego to boli...
Nie zgodzę się, że mama zawsze jest najważniejsza 🤷🏻‍♀️ Jak Ci się dziecko urodzi to ono będzie najważniejsze, a nawet wcześniej należy pamiętać, że tworzysz swoją rodzinę o którą trzeba zadbać w pierwszej kolejności. ;) Natomiast - rodzice oczywiście są ważni i tym bardziej nie ma co zostawiać tak sytuacji, jeśli da się jakoś to rozwiązać. Mój tata też przy pierwszej ciąży od razu pytał czy może się już chwalić (chociaż zawsze było, że im do dziadków niespieszno 🤣). 🙈 Więc też częściowo rozumiem Twoją mamę, że chciała się (i Ciebie!) pochwalić przed Twoim rodzeństwem ;) Nie powinna tego robić, ale może po prostu zadziałały emocje. Sama bym chciała światu wykrzyczeć 🙈🤣

Czasem dobrze robi takie pójście na swoje i życie po swojemu [emoji4]
No tez racja i jak tu się nie pogubić w tym życiu... chciałabym się odciąć od wszystkich i gdzieś się wynieść i zacząć swoje własne rodzinne życie [emoji2368] nie jestem szczęśliwa oczywiście nie licząc kochanego narzeczonego i dzidzi a No i mojego pierworodnego synka pieska [emoji28][emoji3059] oni mi wystarcza do szczęścia. Oczywiście zawsze tak będzie, ze mama jest najważniejsza w życiu i dlatego to boli...

reklama
Wizytuje ktoś dzisiaj ze mną? Czas mi się dluzy... Byłam na spacerze, robię teraz obiad ale myślami już jestem na wizycie [emoji6] według Om dziś mam 9+3

W ogóle dziewczyny będziecie się szczepily na covid? Ja mam strasznie mieszane uczucia i sama nie wiem...

Do góry