reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Hej!
Jestem tu nowa :)
26.05 robiłam test - pozytywny.
Beta w środę 31,87 dziś 66,85. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Ostatnia @ 26.04, termin wg aplikacji na 31.01.
Umówiłam się na wizytę do lekarza na 14.06. To nasza pierwsza ciąża.
Hejjj miałyśmy tego samego dnia ostatni okres i termin porodu ten sam😃 jak się czujesz?

Gratulacje dziewczyny [emoji3590] cudowne wiadomości [emoji3590][emoji3590]
Dziewczyny jestem po wizycie. Serduszko przyśpieszyło, jest wszystko dobrze [emoji3590][emoji3590]
Hej dziewczyny
Ja już po wizycie, jest dalej ok. Jest zarodek z bijącym serduszkiem. Ciąża z miesiączki młodsza niż z usg o 3 dni, ale kazał się nie przejmować tym [emoji6]

Tak, można. Na pewno wyrażę zgodę na podanie płci. Choć przyznam szczerze, że to nie jest tak ważne jak wyniki badania. Sanco lub inwazyjne badanie prenatalne muszę zrobić, ponieważ w październiku poroniłam ciąże, która okazała się obciążona wadą genetyczną. A ty też decydujesz się na to badanie?
Ja też wybrałam Sanco 😊

Dziewczyny a czy wszystkie decydujecie się na płatne badania prenatalne?
Na USG i PAPP-A owszem, czy na NIPT - sama nie wiem, będziemy dyskutować pewnie jeszcze z mężem. Innych nie przewiduję. ;)

Mam wyniki bety. To bardzo młodziutka ciaza. Moj wynik dzis to 58.5 wiec wskazuje na 1-2 tydzień ciazy.
Policzylam tez dokladnie i termin porodu według miesiaczki to 29 styczeń. Zas wedle daty ostatniej miesiaczki dzis zaczynam 6t. Rozumujac to wychodzi pozna owulacja tak? Bo czemu taka rozbierznosc w tygodniach?
1-2 tydzień to znaczy 3-4, tak? Bo generalnie jakby liczyć tygodnie ciąży to 1 i 2 to zanim w ogóle do owulacji doszło. 😁 Ale jeśli 3-4 to jak najbardziej możliwe jest, żeby była różnica o 2 tygodnie, bo owulacja mogła być później i stąd to, nazwijmy, "opóźnienie". ;)

Dziewczyny jestem po wizycie. Serduszko przyśpieszyło, jest wszystko dobrze ❤️❤️
Super! Świetna wiadomość. 🥰

Hej dziewczyny
Ja już po wizycie, jest dalej ok. Jest zarodek z bijącym serduszkiem. Ciąża z miesiączki młodsza niż z usg o 3 dni, ale kazał się nie przejmować tym 😉
I kolejna świetna wiadomość. 🥰

reklama
Czesc :), to mój drugi dzidziuś. Ale pierwszy raz będę rodzić w Irlandii. Pierwsze dziecko urodziłam w Anglii. Wizytę u GP już miałam, czekam aż że szpitala mi list wyślą. Byłam u Polskiego lekarza w Dublinie, ale się rozczarowałam i to bardzo, tak naprawdę straciłam , ale dowiedziałam się że zarodek jest na swoim miejscu i tak naprawdę tyle... iść trwało 3 sekundy :(

Do góry