reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Rano jak wstanie,później z ze mną je śniadanie( tzn tak ok. 1,5-2 h jak wstanie je jakaś kanapeczki,bułeczkę) później drzemka ,po drzemce zalezy- jogurt albo kaszka. Obiad ok 14( chyba że później wstanie to ok 15) . Je to co my w podobnej porcji od naszej. Później ok 17 jakis owoc bądź mus,kisiel i na kolację mleczko. W między czasie Zawsze coś złapie do zjedzenia. Chrupki, wafelki .. ciasteczko też się pojawi😉

To ja napiszę jak u nas teraz to wygląda
Koło 6-7 mleko 200ml, po 2godz od wstania kaszka 200 (łyżka), picie, hrupki, ciasta, paluszki co tam mu w ręce wpadnie. O 10 drzemka. Po wstaniu obiad (zawsze musi mieć zupę 🙄)
A potem to już z górki (kanapka +parówka lub jajecznica z 2jaj na parze)lubis, danio z banenem, lub tubka owocowa. Na noc kaszka 200ml.
Srednio na dzień ma 7posilkow licząc z mlekiem.

To ja napiszę jak u nas teraz to wygląda
Koło 6-7 mleko 200ml, po 2godz od wstania kaszka 200 (łyżka), picie, hrupki, ciasta, paluszki co tam mu w ręce wpadnie. O 10 drzemka. Po wstaniu obiad (zawsze musi mieć zupę 🙄)
A potem to już z górki (kanapka +parówka lub jajecznica z 2jaj na parze)lubis, danio z banenem, lub tubka owocowa. Na noc kaszka 200ml.
Srednio na dzień ma 7posilkow licząc z mlekiem.
To u nas podobnie tylko u nas to najlepiej jakby ziemniaczki były na obiad😃
Tylko że nie chce jeść wędlin oraz parówek😂

To u nas podobnie tylko u nas to najlepiej jakby ziemniaczki były na obiad😃
Tylko że nie chce jeść wędlin oraz parówek😂
A u nas ciężko z drugim daniem. Zupy zawsze doje duuzo.
A kiełbaske baaardzo lubi😁

Ostatnio jakoś tak wyszło że obiadu nie dostał tylko inne rzeczy. I noc mieliśmy okropna, tak cmokal smoczka płakał, krzyczał że mleko musiałam mu robi co już daaawno nie jadł mi w nocy. Nie wiem czy jakiś niedojedzony był i dojadał czy co...

A u nas ciężko z drugim daniem. Zupy zawsze doje duuzo.
A kiełbaske baaardzo lubi😁

Ostatnio jakoś tak wyszło że obiadu nie dostał tylko inne rzeczy. I noc mieliśmy okropna, tak cmokal smoczka płakał, krzyczał że mleko musiałam mu robi co już daaawno nie jadł mi w nocy. Nie wiem czy jakiś niedojedzony był i dojadał czy co...
A my z mężem to boki zrywamy jak jemy parówkę a ona stoi i wyciąga rączki by jej dać. Taki ma odruch wymiotny że aż w głos się śmiejemy z niej😂😂
U nas czasami jeszcze słoiczek się zdarza więc na noc więcej mleka dostaje. A czy Mały je już wszystko co Wy? Dosłownie wszystko..

reklama
A my z mężem to boki zrywamy jak jemy parówkę a ona stoi i wyciąga rączki by jej dać. Taki ma odruch wymiotny że aż w głos się śmiejemy z niej😂😂
U nas czasami jeszcze słoiczek się zdarza więc na noc więcej mleka dostaje. A czy Mały je już wszystko co Wy? Dosłownie wszystko..
Dosłownie wszystko co tylko chce 😉

Do góry