reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Ej dziewczyny, taką mam rozkmine teraz. Na którymś z tych zdjęć pokoi jest przewijak. Między ściana a łóżeczkiem. Chyba z ikei. I teraz moje pytanie. To znaczy ze jak dziecko leży w trakcie przewijania bokiem? Czyli całe życie robiłam to zle?
To u mnie tak jest ale wydaje mi sie ze tymczasowo! Nie mam doswiadczenia wiec jeszcze nie wiem jak bedzie mi wygodniej, albo bedzie stal tak jak teraz stoi albo go uloze inaczej, na razie tak bardziej pasuje mi w pokoju;) moze inne mamy sie wypowiedza jak ten przewijak ma byc uzywany?

reklama
To u mnie tak jest ale wydaje mi sie ze tymczasowo! Nie mam doswiadczenia wiec jeszcze nie wiem jak bedzie mi wygodniej, albo bedzie stal tak jak teraz stoi albo go uloze inaczej, na razie tak bardziej pasuje mi w pokoju;) moze inne mamy sie wypowiedza jak ten przewijak ma byc uzywany?
No patrząc po Półkach na dole to stoi prawidłowo. Ale rozglądałam się właśnie za takim do łazienki. Wcześniej miałam na pralce ale teraz pralka jest w pralni. No i wracając to dużo przewijakow właśnie ma w ten sposób półki i stwierdziłam ze to nie praktyczne rozwiązanie wolałabym je mieć z przodu niż z boku. A okazuje się ze może rzeczywiście tak jest dobrze

1569096114037.png kurła ale mi w tydzień piłka urosła. Dziś zaczynam 24 tc 23+0. :D jakoś stoję na nogach mimo choroby. Osłabienie, gil, 37 st, do tego 8 ma fochy, a na koniec biegunka i z jednej dziurki leci cały dzień woda z drugiej co mam sucho własnie leciała mi krew ^^ jupi. Teraz zaczynam czuć się zdrowa. Temperatura spadła, nos się odkorkował, nawet dziąsło troche przechodzi. Nie wiem co to za cholerstwo było. Zobaczymy jutro.

Zobacz załącznik 1025300 kurła ale mi w tydzień piłka urosła. Dziś zaczynam 24 tc 23+0. :D jakoś stoję na nogach mimo choroby. Osłabienie, gil, 37 st, do tego 8 ma fochy, a na koniec biegunka i z jednej dziurki leci cały dzień woda z drugiej co mam sucho własnie leciała mi krew ^^ jupi. Teraz zaczynam czuć się zdrowa. Temperatura spadła, nos się odkorkował, nawet dziąsło troche przechodzi. Nie wiem co to za cholerstwo było. Zobaczymy jutro.
No kozak, ten Twój brzuszek. :) U mnie wyglada podobnie ale mogę go zgniatać bo to nie dziecko tylko sadło XDDD

Życzę dużo zdrówka.

Swoją drogą dziś towarzyszy mi uczucie ciężkości (ciężkiego brzucha) . Chyba rośniemy. Też tak macie?
Kończę 22tc a też już czuję ciężar brzucha. Mój Józef jest długi i ciężki więc małego brzucha nie będę miała.
Przez te żylaki na pipce teraz mało chodzę, bo mi dokuczają, a w kolejkach się wpycham, bo ciągnie mi ten brzuch i pipka, masakra. A dopiero kończę 5 miesiąc.
Dzieciak nogami do mnie. Będę miała zdejmowany przewijak na łóżeczku, bo nie mam pokoju dla dziecka i nie sądzę, kiedy się przeprowadzę, że będę miała osobny pokój dla dzieci. Mam w przyszłym tygodniu oglądać mieszkanie, ciekawe czy coś z tego wyjdzie. Bardzo trudno dostać coś taniej, wszystkie mi umykają przed nosem :frown:

Ja mam łóżeczko goraco turystyczne z dokupionym materacem. Kupowałam dla 3ego wiec po jednym dziecku jeszcze mi posłuży. I tam jest przewijak w komplecie. Natomiast potrzebuje do łazienki. Tak żeby nie latać z tym dzieckiem z wanny do pokoju.

Cudne te pokoje. Ja mam jeden pokój w domu wolny. Ale z doświadczenia wstawiam łóżeczko do siebie do sypialni. Nie będzie chciało mi się w nocy latać po pokojach. Jak już zacznie przesypiać noce to przetransportuje do innego pokoju.
Przewijak musi byc prosto. Że tak obrazowo.. Na wprost pieluszki.
Za "moich czasów " było tylko łóżko obok do przewijania a raczej wtedy wersalka
Ej dziewczyny, taką mam rozkmine teraz. Na którymś z tych zdjęć pokoi jest przewijak. Między ściana a łóżeczkiem. Chyba z ikei. I teraz moje pytanie. To znaczy ze jak dziecko leży w trakcie przewijania bokiem? Czyli całe życie robiłam to zle?

Jestem w 23 tc, boli Was już czasami kręgosłup? Wczoraj myślałam że oszaleje, prawie pojechałam na sor na szczęście przeszło po lekkim masażu męża. Jak to jest u Was?

Boli mnie prawie ciągle prawe ramię. A kręgosłup tylko rzadko czasami i lekko, ale ja mam zwyrodnienie odcinka lędźwiowego, ale odkąd jestem na L4 i mam cudowny materac (powiem szczerze, że łóżko jest ważne) jestem jak uleczona, a w szafie już mam gorset, tak mnie bolał w pewnym momencie życia.
Boję się, że kiedy ciąża będzie zaawansowana, lędźwie się odezwą.

reklama
Boli środkiem i dołem, teraz już mniej, ale kiedyś pytałam o to samo, bo ból byl duży i dziwny, palący. Teraz już brzuch rośnie i trzeba się będzie przyzwyczaić do obciążenia.

Wesoła - współczuję, ja mam "tylko" zwyrodnienie szyjnego, a drze przez łopatke do ręki tak, że nie mogłam jeździć do pracy autem.

Do góry