reklama
Tak. Owulacja mi się o tydzień przesunęła, dlatego też pewnie jest ta ciążaCzyli ciąża jest młodsza o tydzień? Mi w ndz lekarz powiedział, ze u mnie młodsza o 6 dni
mohaaa
Fanka BB :)
Ja właśnie tego nie rozumiem, bo mi lekarz powiedział, ze moja wyglada na 6 dni młodsza, a nie mogłam mieć owulacji później, bo moj mąż wyjechał i ostatnia możliwość mieliśmy 12 dc (przy 28 dniowych cyklach)Tak. Owulacja mi się o tydzień przesunęła, dlatego też pewnie jest ta ciąża
No to ja tez dzisiaj byłam i jestem zła. Mój lekarz ma tak stary sprzęt do USG że pokazało że to 6t4d gdzie zarodek ma 8,4 mm a tydzień temu jak byłam na innym USG gdzie mają dobre USG to wszystko wyszło tak jak powinno że jest był to dokładnie 6w0d i to się zgadzało z owulacja i z pomiarami. Wtedy zarodek miał 3,4 mm. Wtedy termin mi wyszedł na 02.01.2020 a dzisiaj lekarz do karty ciąży wpisał mi 10.01 to w sumie tydzień różnicy. Zapytałam czy mogę się udać jutro w dłuższą podróż i wrócić pojutrze i mieć maraton imprezowy a on że to jest tak mała ciąża że jak nie ciąża i on nie wie czy to ma wpływ bo może ma może nie ma. U lekarza byłam prywatnie i czuję się psychicznie źle po tej wizycie. Po słowach że taka mała ciąża to jak nie ciąża. Przez 2 minuty szukał pęcherzyka i w pewnym momencie stwierdził "a to jajnik". Chodzę do niego profilaktycznie od 10 lat ale chyba teraz zmienię lekarza.Ja też już po wizycie. Z usg 6t+2d. Widziałam bijące serduszko termin z om 31.12.2019 A z usg 07.01.2020
Buba88
Ale plemniki mogą jeszcze 5 dni przeczekać na owulacjęja mialam podobnie, ze moj mąż wyjechał i mieliśmy tydzień przerwy w staraniach a jednak się udałoJa właśnie tego nie rozumiem, bo mi lekarz powiedział, ze moja wyglada na 6 dni młodsza, a nie mogłam mieć owulacji później, bo moj mąż wyjechał i ostatnia możliwość mieliśmy 12 dc (przy 28 dniowych cyklach)
Buba88
A czemu nie bedziesz chodzic do lekarza ktory mial lepsze USG?No to ja tez dzisiaj byłam i jestem zła. Mój lekarz ma tak stary sprzęt do USG że pokazało że to 6t4d gdzie zarodek ma 8,4 mm a tydzień temu jak byłam na innym USG gdzie mają dobre USG to wszystko wyszło tak jak powinno że jest był to dokładnie 6w0d i to się zgadzało z owulacja i z pomiarami. Wtedy zarodek miał 3,4 mm. Wtedy termin mi wyszedł na 02.01.2020 a dzisiaj lekarz do karty ciąży wpisał mi 10.01 to w sumie tydzień różnicy. Zapytałam czy mogę się udać jutro w dłuższą podróż i wrócić pojutrze i mieć maraton imprezowy a on że to jest tak mała ciąża że jak nie ciąża i on nie wie czy to ma wpływ bo może ma może nie ma. U lekarza byłam prywatnie i czuję się psychicznie źle po tej wizycie. Po słowach że taka mała ciąża to jak nie ciąża. Przez 2 minuty szukał pęcherzyka i w pewnym momencie stwierdził "a to jajnik". Chodzę do niego profilaktycznie od 10 lat ale chyba teraz zmienię lekarza.
Bo on nie prowadzi ciąż niestety.A czemu nie bedziesz chodzic do lekarza ktory mial lepsze USG?
Buba88
Szkoda;( ale masz w sumie jeszcze czas znaleźć takiego lekarza, aby Ci odpowiadal -bedziesz z nim 9 miesiecy miala kontakt wiec wazne aby dobrze cie traktowalBo on nie prowadzi ciąż niestety.
No ja dzisiaj też musiałam trochę "przypilnowac" moja ginekolog, bo po pomiarach stwierdziła że to 5t+3d A ja jej mówię, że w takim razie jak mogłam być w tym samym tygodniu tydzień temu na usg w szpitalu skoro jeszcze serca nie było? Zmierzyła jeszcze raz i wyszło 6t+2dNo to ja tez dzisiaj byłam i jestem zła. Mój lekarz ma tak stary sprzęt do USG że pokazało że to 6t4d gdzie zarodek ma 8,4 mm a tydzień temu jak byłam na innym USG gdzie mają dobre USG to wszystko wyszło tak jak powinno że jest był to dokładnie 6w0d i to się zgadzało z owulacja i z pomiarami. Wtedy zarodek miał 3,4 mm. Wtedy termin mi wyszedł na 02.01.2020 a dzisiaj lekarz do karty ciąży wpisał mi 10.01 to w sumie tydzień różnicy. Zapytałam czy mogę się udać jutro w dłuższą podróż i wrócić pojutrze i mieć maraton imprezowy a on że to jest tak mała ciąża że jak nie ciąża i on nie wie czy to ma wpływ bo może ma może nie ma. U lekarza byłam prywatnie i czuję się psychicznie źle po tej wizycie. Po słowach że taka mała ciąża to jak nie ciąża. Przez 2 minuty szukał pęcherzyka i w pewnym momencie stwierdził "a to jajnik". Chodzę do niego profilaktycznie od 10 lat ale chyba teraz zmienię lekarza.
reklama
No właśnie. Wychodziło że jesteśmy na ten sam dzień mniej więcej a teraz takie dziwne rozbieżności. Ile mm ma Twój dzidziuś?No ja dzisiaj też musiałam trochę "przypilnowac" moja ginekolog, bo po pomiarach stwierdziła że to 5t+3d A ja jej mówię, że w takim razie jak mogłam być w tym samym tygodniu tydzień temu na usg w szpitalu skoro jeszcze serca nie było? Zmierzyła jeszcze raz i wyszło 6t+2d