reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Ale kopie czasem? Mam wlasnke tak samo,dziś z rana mnie kopał,pozniej juz słabo, ale pol nocy wczoraj szalal wiec sobie to tlumacze tym ze sie zmeczyl i spi pewnie;) zauwazylam ze ma takie swoje fazy czasem kopie non stop a pozniej kilka dni spokony jest. Poza tym juz po 32 tygodniu to ja troszke inaczej go czuje,juz nie takie kopniaki tylko bardziej takoe falowanie i wypychanie jakby mial malo miejsca. A
Coś tam trochę tak ale szału nie ma jak zwykle z reszta. Ale pisałam już ciagle była głowa w dół a na wizycie się okazalo ze zmieniła pozycje na głowa do góry a ja tego nie zarejestrowałam. To jest najciekawsze. No i ja tez czuje raczej takie przesuwanie a nie kopniaki.

Mi z OM wychodzi 06.01.2020 r. A z ostatniego usg 26.12.2019 r. Tez duzy rozjazd. Ciekawa jestem co wyjdzie w nastepnym tygodniu ;)
Tak czy owak licze na porod w nowym roku kalendarzowym - jakos mi sie nie spieszy ;)
Jak na usg III trymestru zapytałam lekarza o termin porodu, bo na usg wyszło 18 grudzień, czyli 2 tygodnie wcześniej niż z OM, to lekarz powiedział, że teraz na każdym usg będzie inna data i aby się nią nie sugerować i aby trzymać się daty z pierwszych usg, czyli między 8-12 tygodniem.

Ja sie obawiam, ze w okresie okoloswiatecznym to w szpitalu moze byc problem z personelem. Moze xle mysle?
Na porodówkach utrzymują ilość personelu w święta. Zmniejszają na innych oddziałach, bo w święta i długie weekendy ludzie magicznie zdrowieją ;) Dziecku w brzuchu raczej ciężko wytłumaczyć, że są święta i ma poczekać aż się skończą;)

Ale kopie czasem? Mam wlasnke tak samo,dziś z rana mnie kopał,pozniej juz słabo, ale pol nocy wczoraj szalal wiec sobie to tlumacze tym ze sie zmeczyl i spi pewnie;) zauwazylam ze ma takie swoje fazy czasem kopie non stop a pozniej kilka dni spokony jest. Poza tym juz po 32 tygodniu to ja troszke inaczej go czuje,juz nie takie kopniaki tylko bardziej takoe falowanie i wypychanie jakby mial malo miejsca. A
A mój potrafi kopać całą noc i cały dzień ;) Nie wiem kiedy on śpi;)Chyba po porodzie będę miała niezłą jazdę;)

Na porodówkach utrzymują ilość personelu w święta. Zmniejszają na innych oddziałach, bo w święta i długie weekendy ludzie magicznie zdrowieją ;) Dziecku w brzuchu raczej ciężko wytłumaczyć, że są święta i ma poczekać aż się skończą;)

Nie utrzymują ilosci personelu... Jestem w szpitalu i same położne mi mówiły, ze w święta i długie weekendy jest tylko jeden lekarz na porodówce i jeden na położniczym. To samo z położnymi. Były 2 przez cały dzień wczoraj.

reklama
A mój potrafi kopać całą noc i cały dzień ;) Nie wiem kiedy on śpi;)Chyba po porodzie będę miała niezłą jazdę;)
Zazdroszcze! Nie masz przynajmniej takich faz ze sie martwisz czy wszystko z dzieckiem dobrze!;) Moj ostatnio cale noce przesypia i budzi sie i kopie w okolicach 6 rano wiec licze tez ze jak juz sie urodzi to tez taki bedzie;)

Do góry