reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

No właśnie u mnie tez brak mdłości, a myśle, ze mogę mieć niski progesteron. Biorę luteinę i duphaston. Zobaczymy co to będzie. Oczywiście wolałabym mieć wysoki i rzygac, niż brak tabletki, ale cóż...

reklama
A bety tez wolałabym nie robić, bo to jest niepotrzebny stres. I w sumie się zastanawiam ile kobiet, które nie robiły bety tez maja niski przyrost - tego się nie dowiem

Ja bym się tak nie cieszyła z niskiego progesteronu, bo dzięki niemu w ogóle jesteśmy w ciazy. Duphaston i luteina na podtrzymanie to właśnie sztuczny progesteron....
Normalnie skaczę z radości (żarcik) :D :p Nigdy nie brałam żadnych leków w ciąży ,dwójkę urodziłam grubo po terminie, problemów z zajściem w ciążę większych nie zauważyłam.. hmm .. czy progesteron odpowiada za wymioty ? jak pisałam wyżej nie czytałam o tym i nie wiem ,czy tak jest :p Jeśli by patrzeć ,że to prawda to musiałabym mieć niski.
Szczerze wsio ryba mi ,czy tak jest ,czy nie ,dopóki nic się nie dzieje i jest wszystko ok.
Zacznę się martwić i panikować przy porodzie dopiero.. mam taką nadzieję :p

Zabieram się za spisywanie przepisów do segregatora ,wszystkie mam w zakładkach na telefonie ,albo w kompie i sobie wymyśliłam ,że lepiej będzie je mieć na piśmie ;)

Ja coraz bardziej czuje się w ciąży, z objawów tylko ból piersi i podbrzusza. Betę robiłam jedynie dla potwierdzenia, nie sprawdzałam przyrostu. Wizytę mam w czwartek, nie mogę się doczekać :)

Ja coraz bardziej czuje się w ciąży, z objawów tylko ból piersi i podbrzusza. Betę robiłam jedynie dla potwierdzenia, nie sprawdzałam przyrostu. Wizytę mam w czwartek, nie mogę się doczekać :)
To tak jak ja w czwartek :D ja mam być koło 10 ,oby był to dla Nas szczęśliwy dzień i same dobre wieści :)

Hej hej piękne kreski ja dalej takich nie mam, termin ten sam :)
Zrób później na pamiątkę :) ja też dopiero po czasie miałam ładne dwie kreseczki.
ja też nie... ale jutro już wizyta

Dziewczyny czy wy normalnie farbujecie włosy? mam już taki odrost, że masaka a niby w pierwszym trymestrze na wszystko trzeba uważać i sama nie wiem wyglądam tragicznie..
Można farbować :) tylko porządnymi farbami, powiedz fryzjerce ;)
No właśnie u mnie tez brak mdłości, a myśle, ze mogę mieć niski progesteron. Biorę luteinę i duphaston. Zobaczymy co to będzie. Oczywiście wolałabym mieć wysoki i rzygac, niż brak tabletki, ale cóż...
Ja brałam od drugiej fazy cyklu duphaston ze względu na poronienie. Nawet nie kazała mi badać poziomu progesteronu. Podobno jak już się zacznie to do pewnego momentu chyba do 12tc trzeba brać bo wczesna ciąża źle znosi odstawienie progesteronu.

To tak jak ja w czwartek :D ja mam być koło 10 ,oby był to dla Nas szczęśliwy dzień i same dobre wieści :)
Również życzę nam wszystkiego dobrego ;) ja mam być też koło 10, aczkolwiek z tego co wiem kolejka jest jak kto przyszedł a nie według godziny, więc odprowadze mojego syncia do przedszkola i polecę koło 8 ;)

Dużo czytałam o tym i podpytywałam bo ogólnie zmiana koloru włosów poprawia mi nastrój :D
Ogólnie do czego doszłam to jeśli w farbie jest amoniak to po 12 tygodniu ,jeśli nie ma ,a teraz dużo takich na rynku to można w każdej chwili.
Amoniak może wnikać w minimalnych ilościach przez skórę głowy ,co nie jest wskazane w I trymestrze. ;)
u mnie to nawet nie kwestia zmiany koloru włosów ale mam siwy odrost:(:( narazie ratuje się sprayem na odrost

reklama
Ja to mam brzuch jak na 6 miesiąc ;) w żadnej ciąży tak nie miałam i wręcz nie mogłam doczekać się brzuszka ,a teraz...

Gratuluję piękne kreseczki :D

Imieninki minęły piniata rozwalona :p My jemy dalej torty hihi i tone cukierków :p
Czuję się jako tako ,czyli ok :p . Senność ,zmęczenie jest większe niż normalnie. Najgorszy objaw to moje humorki ,płaczliwość i nerwus ze mnie. Moi już wyczuli i obchodzą się ze mną jak z jajkiem :D heh.
Tak czytam i chyba tylko ja bety nie robię ,czekam na wizytę.. we wcześniejszych też nie robiłam.
Też to troszkę przez odległość ,nie mam łatwego dojazdu na bete,ale też jakoś parcia nie mam :p.
Jeszcze 4 dni do wizyty ,jakoś to zlatuje nawet.
Miłego dnia życzę

Kurcze ja też mam duży brzuszek i bety też nie robię...
W jakim miescie mieszkasz?
Okolice Monachium :) , a ty?

Do góry