reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Ap pro po zaparć. Właśnie jem jabłko i zagryzam je activią naturalną, a potem wypije inke z mlekiem...może w końcu się porządnie załatwię, bo od wczoraj bolą mnie jelita już [emoji34] Przed ciążą to miałam takie szybkie trawienia, że pół godziny po posiłku mogłam iść do toalety, a teraz to jakaś masakra - rano zrobię kilka bobiczków jak jakiś chomik i tyle, a nadal czuję, że jelita pełne :(

reklama
U mnie z kasą chwilowy brak danych. W piątek znów zadzwonię na infolinię ZUS, co oni robią. Czy teraz na okres sprawdzania wstrzymują kasę, czy pracodawca nie ogarnia tej kuwety. W ogóle dzwonili do mnie wczoraj z roboty zestresowani ale i przemili. Weszłam w Pue. Dziwnie to wygląda i ja tego nie trybie wcale. No bo na umowie byłam od 02.07 - i hajsy dostałam. Sierpień 01.08-13.08 pracowałam - 14.08-31 18 dni zwolnienia opłacił płatnik. A potem nicość. Września nie ma w systemie, ani płatnik ani ZUS. Nie wiem o co kaman :D
Września nie widzisz na PUE bo maja czas wysłać deklaracje ZUS do 15 października. Firma dany miesiąc rozlicza z ZUS do 15 dnia następnego m-ca. Wiec maja jeszcze czas;) a Ty na pue powinnaś wsz widzieć po 15-tym

Ostatnia edycja:
Dziewczyny macie może problem z bezsennością? Ja od dłuższego czasu nie mogę spać, tzn. leżę długo, kręcę się, zasypiam po 4:00, budzę się po 6:00, znów się kręcę przez godzinę i potem jeszcze trochę rano pośpię. Zaczęłam pić herbatę z melisy, ale jakoś bardzo się nie polepszyło. We wtorek powiedziałam mojej gin, że nie mogę spać, ona mi odpowiada, że ona też nie może...no ręce opadają na taką pomoc...W internecie są rady typu "wyłącz telefon", "porozmawiaj z kimś bliskim o swoich problemach" albo " może boisz się porodu"...na pewno te cenne rady rozwiążą problem bezsennosci ;)
Ja tez nie do Końca bo wieczorem padam w długą ale jak pojde w nocy do wc 2x to za 2 razem juz ciezko zasnac, czasem się uda czasem nie. Pytanie czy spisz w dzień? Bo jak, tak to trzeba sie przetrzymac do wieczora, niektórym pomaga mleko ciepłe z miodem, a, na pewno nie zaszkodzi. Wyciszenie i nie oglądanie tv przed snem takze pomaga bo nie wytwarza bodźców. Ciepla kąpiel rozluznia. Czytanie męczy wzrok.

Upsss. Teraz znacznie się robić nerwowo.

Załączniki

• Screenshot_2019-10-10-07-51-31.png
    Screenshot_2019-10-10-07-51-31.png
    22,7 KB · Wyświetleń: 80
Września nie widzisz na PUE bo maja czas wysłać deklaracje ZUS do 15 października. Firma dany miesiąc rozlicza z ZUS do 15 dnia następnego m-ca. Wiec maja jeszcze czas;) a Ty na pue powinnaś wsz widzieć po 15-tym
Aaaa bo ja już w tym się pogubilam. Raz jedni gadają swoje drudzy swoje hajsu ni ma :)

reklama
Do góry