wesola_mamusia
Fanka BB :)
Idę dziś oglądać mieszkanie zapłaciłam za oglądanie go, bo jest wielu chętnych. Ciekawe czy będzie ok
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Teraz już się za samo oglądanie płaci??? Ładnie się w tyłkach przewraca. Zacznę sprzedawać bilety na moją działkę. Proszę państwa po prawo króliki, po lewo tchorzofretki a przy odrobinie szczęścia latają tu gołebie sąsiada i moje koty.Idę dziś oglądać mieszkanie zapłaciłam za oglądanie go, bo jest wielu chętnych. Ciekawe czy będzie ok
Zapodaj nazwę, to się u mnie zapytam.
Ja od pierwszych objawów do urodzenia miałam 7,5h. LICZĘ NA TO, że tym razem będzie szybciej, bo moja pipcia jest wielka jak pusty sklep (tak mi kiedyś gin powiedział ).
Ale bardzo dobrze odnajduje się w niej mój narzeczony
Ty się śmiej. Jak ja miałam przepuklinę, to akurat w dzień operacji ślicznie się schowała więc chirurg wierząc mi na słowo i pokazałam palcem gdzie, tam mnie cięli
Moja teściowa jest schorowana, prawie się nie rusza z domu, to nic mi nie kupuję dla Józia, ale patrzy zawsze mi na brzuch jak przyjdę, myślę, że się cieszy.
Wspolczuje Ci,myslalam ze u mnie tez tak bedzie. Ale teściowie są przeszczęśliwi bo jak na razie jestem ich jedyna szansą na wnuki więc odkąd zaszłam to jestem ulubienicą 'mamusi', co tydzień jakieś świeże warzywka nam daje, ciagle pyta co i jak, teściowie też zaoferowali ze wozek nam kupia. A że tesciowa jest pielegniarka i ma znajomosci w szpitalu to juz mnie zapewniła ze jesli trafie do publicznego na porod to zeby do niej dzwonic ona mi zalatwi wszystko i pomoze. Od razu tez powiedziala ze nie bedzie sie wtracac w wychowanie ale zaproponowala ze jak wroce do pracy to ona przechodzi na emeryture i bedzie sie malym zajmowac. O ile wczesniej z tesciowa dalo sie wysiedziec tylko przy lampce wina to teraz zmiana duza na lepsze. Moi rodzice z kolei bardzo sie ucieszyli bo juz jakis czas czekali na wnuki ale ze mam 5 rodzenstwa to prawdopodobienstwo wnukow jest u nas duze i na razie tylko planuja kogo to zaprosza na chrzcinyA powiedzcie mi jak Wasze teściowe ? Tzn czy wykazują jakieś zainteresowanie Waszym stanem, coś kupują dla Waszych maluszków? Bo moja teściowa zero zainteresowania o moje samopoczucie, wyprawkę, przygotowania itp. Dzwonić to wogole nie dzwoni ale jak jesteśmy u niej to nawet nie spyta jak się czuje, jak u lekarza. Przykre to bardzo. Czasami się zastanawiam czy może ja pierwsza powinnam zadzwonić i powiedzieć np. Ze byliśmy u lekarza i mała ma się tak i tak. Przykre to jest. Tym bardziej że ja już nie mam mamy i myślałam ze chociaż trochę będzie mnie wspierała
Rozbawiłaś mnie zresztą często to robiszTeraz już się za samo oglądanie płaci??? Ładnie się w tyłkach przewraca. Zacznę sprzedawać bilety na moją działkę. Proszę państwa po prawo króliki, po lewo tchorzofretki a przy odrobinie szczęścia latają tu gołebie sąsiada i moje koty.
Moje teściowa też mniej niż zero zainteresowania. A mieszkamy razem, tzn. mamy tylko wspólne podwórko bo ona mieszka na dole a my na górze. Mamy osobne wejścia i piętra też są porozdzielane tak, że nie da się kursować. Jedyne zainteresowanie jakie mi okazała to wtedy gdy pytała się co będziemy mieli. Jak powiedziałam, że córeczka to wywróciła gałami, powiedziała że niech będzie i córeczka byleby zdrowa była i wyglądała jak człowiek a później poszła do teścia i powiedziała, że "do srania nam ta dziewucha potrzebna". Akurat miałam okno otwarte w salonie i wszystko słyszałam. Bogu dzięki nie przychodzi do nas prawie wcale. Ale co ja przeżyłam z nią, z nimi obojga przez te 16 lat to książkę by napisał. Odkąd przestałam się nimi przejmować, jestem wreszcie szczęśliwaA powiedzcie mi jak Wasze teściowe ? Tzn czy wykazują jakieś zainteresowanie Waszym stanem, coś kupują dla Waszych maluszków? Bo moja teściowa zero zainteresowania o moje samopoczucie, wyprawkę, przygotowania itp. Dzwonić to wogole nie dzwoni ale jak jesteśmy u niej to nawet nie spyta jak się czuje, jak u lekarza. Przykre to bardzo. Czasami się zastanawiam czy może ja pierwsza powinnam zadzwonić i powiedzieć np. Ze byliśmy u lekarza i mała ma się tak i tak. Przykre to jest. Tym bardziej że ja już nie mam mamy i myślałam ze chociaż trochę będzie mnie wspierała
Niektórzy tacy są...Już teraz moi dziadkowie nie żyja. Zresztą jak babcia słyszała jakieś słowo na ten temat, to zawsze ospowiadała, że wszystkie wnuki traktuje jednakowo...nauczyła się nawet to powtarzać bez żadnego pytania Typu robię jedno mówię drugieJak bym palnęła w łepetyne to by się skończyło faworyzowanie i potępianie. No ale mądrzy jesteśmy tam gdzie nas nie ma.
U mnie tak było z kuzynkami. Ojciec odszedł. Starsza podobna do ojca była popychadłem i kopciuchem, a jej młodsza siostra brzydka... była najpiękniejsza i najkochańsza. Cała rodzina pastwiła się nad moją kuzynką. Znaczy jej rodzina bo u mnie to potępiali XD zwłaszcza, że jej babka jeszcze dzwoniła z bólem do mojej, że ja jestem nie do okiełznania. No po prostu mówiłam, babsztylowi co sądze o traktowaniu dziewczyny, a że mi ona koło tyłka latała to co myślała, że jak na mnie pokrzyczy to się wystraszę i co może uronie łzy i okaże skruchę komuś kto jest niesprawiedliwy? Mam od dziecka tak, że jak już ktoś na mnie się drze, wyzywa mnie, albo uderzy to wiem, że wygrałam Dlatego moi rodzice szybko zrezygnowali z pasa. Boleć bolało, ale śmiałam im się w twarz. ;P
No u mnie tylko kuzynka się zlitowała i da mi ubranka od 0 do 6 miesięcy. Siostra wózek, także już zawsze coś.Ja nie dostaje nic dla Meli, ani od mamy ani teściowej ani rodzeństwa. Myślą że się rzuciłam na 500 plus. Chciałaś to masz :-) o moich urodzinach pamięta tylko mąż i mama. Reszte też pies gryzł.
Miałam tak jak był główkowo ułożony -myslalam ze mi wyjdzie tamtędy! A jak się odwrócił teraz to juz kopie w okolicy pępkaDziewczyny a wy też tak macie że ja np czuję mała jak kopie mi przy kości lonowej i jednocześnie u góry brzucha. Normalnie oszaleje czy ona jest tak nisko że aż tam kopie i jeździ po pęcherzu?