Celia89
Fanka BB :)
Wesoła - w kupie raźniej :-)
Celia - dziadu - tylko od razu po wizycie napisz co i jak, bo ta twoja torbiel niepokoi a i ciekawe jak z krzywa. No i czy Laurozaur urósł.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wesoła - w kupie raźniej :-)
Celia - dziadu - tylko od razu po wizycie napisz co i jak, bo ta twoja torbiel niepokoi a i ciekawe jak z krzywa. No i czy Laurozaur urósł.
U mnie rodzinnie jest niskie ciśnienie, a jeszcze podobno właśnie ta torbiel może mieć wpływ na ciśnienie i np poziom TSH. 4 lata temu jak poszłam do lekarza z niskim ciśnieniem i ta zobaczyła w karcie torbiel i że od 4 lat na rezonansie nie byłam to mnie zjebała i to równo, teraz staram się co 2 lata, no ale w tym roku znów mi przepadnie bo przecież jak na rezonanans w ciąży.Ja chcę takie mieć. A jak na razie to się nawet boję cisnieniomierza.
W przyszły czwartek tzn 17.10.Jak jutro zrobię białko i wyjdzie to dzwonię i jadę.
Mój lekarz mówi, że syrop z cebuli sam też daje radę.... ja dodaję jeczcze cytrynę i miód:-)Czasem też robię ale czosnek mi obciąża potem czuję ciągle coś na żołądku
Ja bym nie przeżyła. Mojemu ciągle powtarzam, że jak coś się stanie to ja już nie chcę. Za dużo nerwów i pewnie by to się skończyło zakupem kolejnych stu królików.No ja też mam takie 80/50.
To trzymam kciuki. Ja swoje drugie straciłam w 8 tygodniu. 12 lat temu. Było mi trudno teraz o spokój gdy lekarz mi powiedział że sam pęcherzk widzi, potem ze zastawka się nie rozwineła. Moje uczucia to pikus przy Waszych problemach, bo są dziewczyny po 4 stratach.
Wiem, że musisz czuć ogromny niepokój, ale bądź dobrej myśli, szczególnie że stres powoduje wzrost ciśnienia krwi i napędza kolejne objawy.
Dobrze, że możesz od razu podjechać do lekarza gdyby coś.
TRZYMAM kciuki i pamiętaj że nie jesteś sama:-)
Ja też się boję ciśnieniomierza, jak go widzę, to już mi rośnie ciśnienie. Na serio. Przed ciążą miewałam 156 i więcej i do tego ból głowy. Moja głowa mnie informuje, że zaczyna rosnąć.Ja chcę takie mieć. A jak na razie to się nawet boję cisnieniomierza.
W poprzedniej pracy miałam koleżankę, która też nie czuła ruchów dziecka. Jakoś w 26 tygodniu chyba to było też i lekarz poradził jej najeść się słodkich ciastek i położyć się chyba na którymś boku (chyba lewy) i zrobiła tak i poczuła, Ale nie wiem czy ta metoda działa na wszystkich. Mam nadzieję, że już niedługo poczujesz ruchy dzieckaA ja dzis mam gorszy dzien. Tak, bardzo chciała b6m, czuć to dziecko. A juz przecież 25+5 tj 26 tydzień. Tak naprawde za 10 tyg niektórzy rodza duże i zdrowe dzieci. Jeszcze mnie podbrzusze boli, pewnie to sa skurcze braxtona hicksa. Jakbym byla gorsza od innych, którzy czuja dzieci i znaja ich plec w 15 tygodniu.