reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Z tymi cc jest różnie. Ja rodziłam trójkę SN. Ale moja przyjaciółka jedno SN a drugie CC. I powiedziała, że jakby miała rodzić kolejny raz to tez wybrała by CC. Moja bratowa miała dwa CC i tez bała się po pierwszym. A po drugim była miłe zaskoczona i bardzo szybko do siebie doszła. Ja teraz mam wskazania do CC, ale zdecydowałam, że jak 3 razy sobie poradziłam to i z 4 tez sobie poradzę;)

reklama
Myślę że po za wskazaniami to też kwestia indywidualna. Jak ktoś się boi panicznie i ma nie dac rady to niech bierze cc. I jedno i drugie poboli w swoim natężeniu i czasie. Xd ja latam i najbardziej się uzalam nad tym że mam piękną.... i czy mnie zszyja na dwa palce xd xd xd

Jak ktoś faktycznie ma panikę i bd zaświadczenie od lek psychiatry to mu zrobia bez gadania. Jedynie slyszalam w środowisku ze maja byc po porodzie "sprawdzane" kobiety po takich zaświadczeniach czy daja rade opieki nad dzieckien i czy nie maj depresji poporodowej. Takze mysle ze trzeba śledzić nowe wytyczne bo to jednak 2020 r cos moze sie faktycznie zmienić. Osobiście nie uwazam ze kobieta nawet z chorobami psychicznymi moze byc zla matka ale w środowisku mowi sie o nadużyciach do cc i stad podstawy do zmian w ustawie. Troche przykre...

No fakt przykte bo co innego, jak ktoś jest strachajło i panicznie się boi rodzić sn, albo po prostu ma taki kaprys bo uważa, że tak będzie lepiej, a co innego opieka nad dzieckiem. Przecież po porodzie to może być najszczesliwsza mama pod słońcem z mega instyknem. A jak ma depresję to co ? Zabiorą? Czy co to ma udowodnić? Przecież dziecko ma dwoje rodziców i jeszcze dziadków ciotki etc etc.

"piekna" ja z sesji xD moze któreś jeszcze sie nada i Wam. Pokarze :p

Załączniki

• received_521633355318075.jpeg
    received_521633355318075.jpeg
    65,4 KB · Wyświetleń: 111
N
Fajnie, że fotograf wykorzystał murek bo daje ładne kolorki. Pięknie włosy :)
A zdjęciach ja sie totalnie nie znam. Stralam sie wygladas ok. A Pani jest początkująca, poproszono mnie o pomoc to mowie jaha! Na ślubnych tez stalam gdzie mi kazano xD chociaz tam sobie zamarzylam w wodzie xD teraz bym sie nie pokusila :p

reklama
Do góry