reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Z tymi cc jest różnie. Ja rodziłam trójkę SN. Ale moja przyjaciółka jedno SN a drugie CC. I powiedziała, że jakby miała rodzić kolejny raz to tez wybrała by CC. Moja bratowa miała dwa CC i tez bała się po pierwszym. A po drugim była miłe zaskoczona i bardzo szybko do siebie doszła. Ja teraz mam wskazania do CC, ale zdecydowałam, że jak 3 razy sobie poradziłam to i z 4 tez sobie poradzę;)

reklama
Myślę że po za wskazaniami to też kwestia indywidualna. Jak ktoś się boi panicznie i ma nie dac rady to niech bierze cc. I jedno i drugie poboli w swoim natężeniu i czasie. Xd ja latam i najbardziej się uzalam nad tym że mam piękną.... i czy mnie zszyja na dwa palce xd xd xd

Jak ktoś faktycznie ma panikę i bd zaświadczenie od lek psychiatry to mu zrobia bez gadania. Jedynie slyszalam w środowisku ze maja byc po porodzie "sprawdzane" kobiety po takich zaświadczeniach czy daja rade opieki nad dzieckien i czy nie maj depresji poporodowej. Takze mysle ze trzeba śledzić nowe wytyczne bo to jednak 2020 r cos moze sie faktycznie zmienić. Osobiście nie uwazam ze kobieta nawet z chorobami psychicznymi moze byc zla matka ale w środowisku mowi sie o nadużyciach do cc i stad podstawy do zmian w ustawie. Troche przykre...

No fakt przykte bo co innego, jak ktoś jest strachajło i panicznie się boi rodzić sn, albo po prostu ma taki kaprys bo uważa, że tak będzie lepiej, a co innego opieka nad dzieckiem. Przecież po porodzie to może być najszczesliwsza mama pod słońcem z mega instyknem. A jak ma depresję to co ? Zabiorą? Czy co to ma udowodnić? Przecież dziecko ma dwoje rodziców i jeszcze dziadków ciotki etc etc.

"piekna" ja z sesji xD moze któreś jeszcze sie nada i Wam. Pokarze :p

Załączniki

• received_521633355318075.jpeg
    received_521633355318075.jpeg
    65,4 KB · Wyświetleń: 113
N
Fajnie, że fotograf wykorzystał murek bo daje ładne kolorki. Pięknie włosy :)
A zdjęciach ja sie totalnie nie znam. Stralam sie wygladas ok. A Pani jest początkująca, poproszono mnie o pomoc to mowie jaha! Na ślubnych tez stalam gdzie mi kazano xD chociaz tam sobie zamarzylam w wodzie xD teraz bym sie nie pokusila :p

reklama
Do góry