reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Dziewczyny w nocy dopadło mnie zapalenie pęcherza. Nie mogę sobie poradzić do lekarza nie mogę się dodzwonić. Są jakieś leki bez recepty dla kobiet w ciąży? Udało mi się dziś doczolgac do apteki ale ku odmówili powiedzieli ze dla kobiet w ciąży tylko na receptę. Już nie daje rady
Ja mialam bakterie w moczu ostatnio i przez 5 dni bralam urosept - to bez recepty tabletki ziolowe, ale dostalam takie polecenie od lekarza, bez jego zgody chyba bym sie bala brac. A tak z naturalnych sposobow pij duzo wody i kup sobie suszona zurawine -powinno szybko pomoc;)

reklama
Pewnie większość Z Was już po USG połówkowym.
U mojego synka wykryto powiększenie miedniczki w jednej z nerek (6mm).
Czy u jakiejś dzidzi też podobna nieprawidłowość? Mój lekarz mówi że jedynie to kontrolujemy i to dopiero po 4 tygodniach. Jak jest u was?
U mnie w pierwszej ciąży na usg mały miał powiększona jedną nerkę (była to końcówka ciąży). Lekarz zalecił zaraz po porodzie wykonanie w szpitalu usg nerek u synka. Okazało się że wszystko w porządku tylko to było zatrzymanie moczu w jednej nerce. Jak to powiedziała dr pediatra malutki nie zdążył się wysiusiac przed usg :-)

Dziewczyny w nocy dopadło mnie zapalenie pęcherza. Nie mogę sobie poradzić do lekarza nie mogę się dodzwonić. Są jakieś leki bez recepty dla kobiet w ciąży? Udało mi się dziś doczolgac do apteki ale ku odmówili powiedzieli ze dla kobiet w ciąży tylko na receptę. Już nie daje rady
Ja w panice przez dość liczne nablonki kupilam urosept, furoxin to zurawina z miętą w tab. i rumianek pilam, można w nim też robić nasiadowy.

Nasiadowki z kory dębu są dobre ale nie wiem czy w ciąży można.
A no właśnie też nie wiem, o rumianku przestudiowałam kilkadziesiąt stron w internetach :p Kora jest bardzo dobra tak ogólnie- testowana na królikach. Samica miała ropomacicze po połogu i w tydzień ją zaleczyłam korą, szałwią z tymiankiem i rumiankiem.

A no właśnie też nie wiem, o rumianku przestudiowałam kilkadziesiąt stron w internetach [emoji14] Kora jest bardzo dobra tak ogólnie- testowana na królikach. Samica miała ropomacicze po połogu i w tydzień ją zaleczyłam korą, szałwią z tymiankiem i rumiankiem.
Bo ona jest naprawdę dobra, też się nią lecze i synka też wyleczylam tym jak miał uczulenie na siusiaku po antybiotyku. Właśnie nasiadowkami. Tylko nie wiem jak w ciąży trzebby chyba się farmaceutyki zapytać albo lekarza

No właśnie w ciąży trzeba ostrożnie ze wszytskim, z umiarem i rozsądkiem. Ja się zrobiłam dzika i bojaźliwa :D Więc ze wszystkim jak z ogniem. Teraz na żołądek przydałaby mi się mięta bo ze wścieklizny mam rewolucje co noc, ale też ostrożnie do tego podchodzę. Z drugiej strony są matki, które piją i jarają w ciąży i cudem rodzą zdrowe dzieci.

Mnie pomogła żurawina,urosept i mega dużo wody i wody z cytryną.

Ja juz po wizycie poloznej w domu :) super kobieta! Nawet jakies ksiazeczki i gratisy zostawila :) ma detektor tetna i pozniej bd sie umawiac na sluchanko dziecka. I tak twierdzi ze mi juz teoretycznie nic nie potrzeba :) a ze smiesznych rzeczy zobaczyla mojego kota i mowi ze pieknie siedzi jak ten sfinks! Na co ja bo to przeciez jest sfinks, mina bezcenna :D

reklama
Ja juz po wizycie poloznej w domu :) super kobieta! Nawet jakies ksiazeczki i gratisy zostawila :) ma detektor tetna i pozniej bd sie umawiac na sluchanko dziecka. I tak twierdzi ze mi juz teoretycznie nic nie potrzeba :) a ze smiesznych rzeczy zobaczyla mojego kota i mowi ze pieknie siedzi jak ten sfinks! Na co ja bo to przeciez jest sfinks, mina bezcenna :D
Co do gratisów, to wczoraj jak czekałam w przychodni do gin to akurat przyjechał karton gratisów z jakiejś firmy do rozdawania ciężarnym. Z tego co widziałam były tam jakieś próbki witamin, jakaś teczka i nie wiem co tam jeszcze, ale najważniejsze...ciężarne tego nie dostawały. Zabierali po kilka sztuk pracownicy ;) łącznie z panem Zdzichem - sześćdziesięciolatek od rozwożenia papieru toaletowego i przewożenia paczek po przychodni ;)

Do góry