reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Witaj. Ja pierwszy trym mozna powiedziec ze przespałam [emoji23][emoji23][emoji23] Na przelomie I i II zdaza mi sie co drugi dzien wymiotować. Ale waga u mnie idzie sukcesywnie w góre.
Mam nadzieje ze nie przytyje z 30kg jak kiedys. Tyle ze wtedy byłam szczupła ok 65kg rozmiar 38. A teraz dosc duza bylam juz zachodzac w ciaze. Prawie 90kg. Dzis wybiła mi 100 na wadze 17 tydzień. Nie lubie jej.
Slodkiego nie jem prawie wcale. Nawet ukochany serniczek mi nie podchodzi.
W nocy musze ze 2-3 razy do lazienki. Po drodze lodowka chociaz cos chapnąć. A w dzien bym same owoce jadła i warzywa i serki Hochland śmietankowe.
Obym 120 nie przekroczyła bo sie załamie
Cześć dziewczyny, dołączam do Was, ja jestem w 16tc i podobnie jak wy biust ogromny przeszkadza w oddychaniu,w nocy budze się co najmniej kilka razy - a to siku, a to pić, a to głodna jestem ale i tak najgorsze jest to, że męczą mnie nadal wymioty....... od samego początku miałam ciężkie nudnośći wymioty całe dnie ale wierzyłam, że ten magiczny II trymestr wyzwoli mnie z tej beznadziei a ja codziennie wymiotuje to odbiera człowiekowi całą energie no i przez to jeszcze w ogóle nie przytyłam :QUOTE]

reklama
U mnie piersi za to teraz dopiero maja normalny rozmiar i mąż się cieszy :D przed ciążą to 70A. Brzuszek od ok tygodnia jest trochę widoczny, na wadze +1 kg, ważę teraz 56 kg a to 17 tydzień. W ciąży czuje się super, senność przeszła, nudności nie było wcale, chyba pisany mi jest taki stan :D no odrobinkę bolą piersi, ale bolały mnie całe życie w II połowie cyklu wiec nie zwracam uwagi :)

17 tydzień. Cycki jak arbuzy. Normalnie miałam 75B z pushupem. Teraz 95 C i gniecie, niewygodnie. Nawet lezec na pólboku nie moge bo jak sobie takiego przygniote to (jak widac po godzinie pisania) w nocy sie budzę
Łał :D to masz arbuzy. Ja bym chciała ciutek większe, mam lekko ponad 80B mojemu się podobają.
Też tak mam że się budzę i kręcę.. I najczęściej z prawej strony brzuch boli
Mnie też boli brzuch z prawej strony i zastanawiałam się dlaczego, czy to nie przez operację przepukliny, bo akurat w podobnym miejscu.

Przez te balony zastanawiam.sie czy w ogole zaczynać karmic. Bo jak uruchomi sie ta mleczarnia to bedzie nadprodukcja 24h na dobe. Przy pierwszej zbyt dlugo nie wytrzymałam. Tym bardziej że miałam juz w pierwszym miesiacu mocno pogryzione. Teraz tez mam te same obawy. No i zeby zwisy nie zostały :/
Łał :D to masz arbuzy. Ja bym chciała ciutek większe, mam lekko ponad 80B mojemu się podobają.

Mnie też boli brzuch z prawej strony i zastanawiałam się dlaczego, czy to nie przez operację przepukliny, bo akurat w podobnym miejscu.

Cześć dziewczyny, dołączam do Was, ja jestem w 16tc i podobnie jak wy biust ogromny przeszkadza w oddychaniu,w nocy budze się co najmniej kilka razy - a to siku, a to pić, a to głodna jestem ale i tak najgorsze jest to, że męczą mnie nadal wymioty....... od samego początku miałam ciężkie nudnośći wymioty całe dnie ale wierzyłam, że ten magiczny II trymestr wyzwoli mnie z tej beznadziei a ja codziennie wymiotuje to odbiera człowiekowi całą energie no i przez to jeszcze w ogóle nie przytyłam :<

Współczuję wymiotów. Ja od 2 trymestru na szczęście mam tylko nudności, wymioty przeszły. Ale wiem jaka to beznadzieja, i jak odbiera chęci do wszystkiego.

Cześć mamusie. Co u Was? Jak mijają wakacje? Jak się czujecie? U nas troszkę popadalo, więc lżej się oddycha. Az trudno mi uwierzyć, ale jutro zaczynamy 14 tydzień. Waga spada w dół, brzuszek taki w miarę. W poniedziałek badania i 9.08 do lekarza

A bylas moze u jakiegos mądrego od jedzenia? Moze cos masz nie tak z dietką. Warto zabrac ze soba wyniki z krwi i coś fajnego rozpisze. 47 to bardzo malutko

Ja jestem taka od urodzenia, rodzice też tacy raczej drobni. Jak mnie ludzie w pracy po raz pierwszy widzą i zapraszam 8ch do siebie lub proszę o klucze to jest jazda, bo jeszcze do niedawna mówili że mam poczekać.... Na siebie (nie spodziewają się że ja to ja) . Muszę jednak przyznać że z apetytem różnie, i wielu rzeczy nie jem bo nie lubię (podroby, karkowki, kiełbasy) ale staram się zastąpić je innymi. Lubię owoce, warzywa, makarony. Z pierwsza córka do porodu szłam mając 48 kg, z drugą... Uwaga 60, a teraz zobaczymy:)

reklama
Do góry