Ja weszłam na stronę
Link do: Badanie NIFTY Pro | Badanie NIFTY Pro - nieinwazyjne, bezpieczne badanie prenatalne już od 10 tygodnia ciąży Tam u góry masz taką czerwoną zakładkę "zarezerwuj termin". Klikasz na to i potem wybierasz swoje województwo, wtedy wyskakują adresy laboratoriów, które mają podpisane umowy na pobieranie próbek. Wybierasz, gdzie masz najbliżej. Potem wpisujesz datę kiedy chciałabyś zrobić badanie (ważne aby był to termin po skończonym 10t 0d wg usg), no i wpisujesz swoje dane z numerem telefonu i mailem.
Do mnie oddzwoniła koordynatorka tych badań po jakichś 3 godzinach. Zapytała o dokładny tydzień ciąży, czy jest to ciąża pojedyncza czy bliźniacza i która to ciąża, mój wiek. Powiedziała, że trzeba zapłacić zaliczkę w wysokości 200 zł i dane do wpłaty przesłała na maila. Potem jak wpłaciłam zaliczkę przesłała na maila trochę pytań o ciążę i o moje zdrowie. Gdy jej to odesłałam to przesłała mi do przeczytania wypełnione papiery, które potem czekały na mnie w laboratorium, trzeba było to podpisać i zaznaczyć odpowiedzi na kilka pytań. W laboratorium przy pobraniu trzeba zapłacić za pobranie (ja płaciłam 50 zł), ale ta zapłata jak i zaliczka wliczone są już do ceny całego badania. Po pobraniu trzeba zapłacić resztę pieniędzy na konto i czekać na wyniki. Gdy zapłaciłam dostałam na sms i mail informację, że wyniki będą do pobrania na moim internetowym koncie i jak się na nie zalogować.
Jak przyszedł wynik to też dostałam sms i maila, że mogę pobrać wynik.