reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

No to byłam na badaniach. Dzidzi żyje, serduszko super, ma 13mm :D tylko ja nie posiadam hormonów :sad: choćbym nie była w ciąży. Będę się w poniedziałek wciskać w kolejkę do endokrynologa, bo terminy są kilkuletnie. Śmiech na sali.
Dziewczyny, czy któraś z was ma lub miała podobnie? Proszę, pocieszcie człowieka, bo jak zwykle weekend będę cała w stresie.
Mam wynik 0,880 mlU/ml gdzie normy są takie:
0,350 - 4,940. Już wyczytuję cały internet w poszukiwaniu normy. Podobno na początku i w całym I trymestrze to może być niskie TSH. Zgłupiałam już. Idę w poniedziałek do endokrynologa.
.niskie tsh to nadczynnosc tarczycy. Niedoczynnosc mam ja niestety 3,4 pierwsze tsh ,3.2 drugie. Norma w ciazy do 2,5 Biore hormony.
Dla pocieszenia lepsza w ciazy jest nadczynnosc. Chociaz moim zdaniem wynik masz ok ,gdyby byl poniej 0,4 to by bylo zle. Nie masz co sie martwic :)

p.s klawiatura mi w tym lapku szwankuje :p

Ostatnia edycja:
reklama
Mam wynik 0,880 mlU/ml gdzie normy są takie:
0,350 - 4,940. Już wyczytuję cały internet w poszukiwaniu normy. Podobno na początku i w całym I trymestrze to może być niskie TSH. Zgłupiałam już. Idę w poniedziałek do endokrynologa.
0.880 norma !!!
Moje wrzucone widelki są przepisane z moich wynikow badan z diagnostyki
Do gornej granicy masz 1.44 a do dolnej granicy 0.87.
Wiec nie wiem co sobie wkręcasz [emoji16]
Screenshot_20190616-192526.jpeg

Nie jestem nerwus tylko szkoda ze dziewczyna niepotrzebnie się stresuje.
Wykrzyknik musi byc w zastępstwie podkreslenia - bo takowej funkcji obrobki tekstu tu nie ma :D
Chyba lepiej uspokoic ją zeby sobie czegoś nie wkręcała, niż liczyć wykrzykniki :p
Zauważyłam ,że straszny nerwus z Ciebie. Lepiej się nie mylić bo wykrzyknikami prosto w oko się dostanie hehe. Już radziłam meliske

Nie jestem nerwus tylko szkoda ze dziewczyna niepotrzebnie się stresuje.
Wykrzyknik musi byc w zastępstwie podkreslenia - bo takowej funkcji obrobki tekstu tu nie ma :D
Chyba lepiej uspokoic ją zeby sobie czegoś nie wkręcała, niż liczyć wykrzykniki :p
Hmmm.. na mnie taka forma przekazu by nie podziałała ,ale kto co lubi

Jak nie klawiatura w laptopie to telefon. Musiałam zmienić i pisać nie umiem ecchh ... Co do brzuszka ,widać z kilometra. We wtorek do Endo ,pewnie znów na krew da. Wydaje mi się ,że lepiej po lekach.

Ja tylko na tel.
A co do formy to wazne zeby tekst zgodny z prawdą. Albo sie przekona albo nie. Moge w razie wątpliwości zdjecia tych badan jej podrzucic.
Wkurza mnie ze wiecej na necie sie nawzajem ludzie nakrecają niz wyprowadzają z błędu. Tak jakby anonimowi czerpali z tego satysfakcje. No ale coz takich czasow dozylismy...
Komentowanie, krytykowanie, hejtowanie.. ehh
Hmmm.. na mnie taka forma przekazu by nie podziałała ,ale kto co lubi

Jak nie klawiatura w laptopie to telefon. Musiałam zmienić i pisać nie umiem ecchh ... Co do brzuszka ,widać z kilometra. We wtorek do Endo ,pewnie znów na krew da. Wydaje mi się ,że lepiej po lekach.

Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z wyborem szpitala do porodu? Jestem w temacie zielona, bo jeszcze nie rodziłam. W moim mieście jest szpital, który nie cieszy się dobrą renomą, 30 km dalej jest dużo lepszy szpital. Czy mogę sobie wybrać ten lepszy? Kiedy i komu to się zgłasza? Czy tak po prostu mam tam sobie pojechać i urodzić? I dotarło do mnie, że wybór lekarza, który nie pracuje w żadnym z tych szpitali chyba nie był najlepszą decyzją :( Mimo iż jest super fachowcem

U mnie dzisiaj 11+1 a brzuszka nie widac ;) byłam na weselu to znajomi ciagle nie dowierzali, ze nic nie widac jeszcze i brzuszek probowali wyczuc [emoji12][emoji23] co prawda przy obcislej sukience cos tam lekko od dolu sie kragli :) ale przy normalnych ciuchach nic a nic.
Dziewczyny, macie już brzuszki? Ja od samej owulacji mam powiększony. Kończę wreszcie dzisiaj 7 tydzień :-) :)

reklama
Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z wyborem szpitala do porodu? Jestem w temacie zielona, bo jeszcze nie rodziłam. W moim mieście jest szpital, który nie cieszy się dobrą renomą, 30 km dalej jest dużo lepszy szpital. Czy mogę sobie wybrać ten lepszy? Kiedy i komu to się zgłasza? Czy tak po prostu mam tam sobie pojechać i urodzić? I dotarło do mnie, że wybór lekarza, który nie pracuje w żadnym z tych szpitali chyba nie był najlepszą decyzją :( Mimo iż jest super fachowcem
Jak się zaczyna poród to jedziesz do którego szpitala chcesz. Nic nie zgłaszasz wcześniej. Ja też nie mam lekarza, który pracuje w danym szpitalu. Nawet jakbyś takiego miała to i tak nie masz pewności, że akurat jak będziesz rodziła to będzie miał dyżur, więc nie ma się co przejmować.

Do góry