Malami1303
Fanka BB :)
Mała przyszła na świat o 13.30. Waży 3430g, dł. 56cm. Przez cc, przy skurczach moich zatrzymywala się.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Gratulacje!Mała przyszła na świat o 13.30. Waży 3430g, dł. 56cm. Przez cc, przy skurczach moich zatrzymywala się.
U mnie nie ma problemu, nie pozwalaj zasypiac przy piersi małej. A na ponadgryzywane skutki bepanthen.Dziewczyny jak wasze karmienie? Mnie to wykończa psychicznie i fizycznie... strasznie boli... i malutka ma okresy ze chce co 15 min jeść... wtedy strasznie boli
Ja miałam problem przez pierwszą dobę w szpitalu, bo źle przystawialam i się nie najadała i ciągle płakała. Byłam już tak zła i zmęczona, że w końcu poszłam po poradę do pielęgniarki. Ona pokazała mi co i jak, jak chwytać pierś, jak przystawić prawidłowo do niej dziecko. Od tego czasu (mimo za krótkiego wędzidełka) dziecko się najada, jest spokojne a w nocy czasami mamy tylko jedną pobudkę. U mnie na obolałe sutki pomaga lanolina z Ziaji za 6zl i nie trzeba jej zmywać przed karmieniem. Ułatwienie jeśli dziecko chce często jeść.Dziewczyny jak wasze karmienie? Mnie to wykończa psychicznie i fizycznie... strasznie boli... i malutka ma okresy ze chce co 15 min jeść... wtedy strasznie boli
Gratulacje!Mała przyszła na świat o 13.30. Waży 3430g, dł. 56cm. Przez cc, przy skurczach moich zatrzymywala się.
Moja córeczka dobrze ssie i ma tak ze się najada bo w nocy potrafi 4h przespać. Tylko w ciągu dnia jest masakra co chwile chce pic, smoczka nie uznaje. Smarowałam ta maścią ale jakoś małej nie podpasowala może jeszcze raz spróbuje. A nie macie twardych piersi jak dziecko spi 4-5h w nocy i nie je? W ogóle co ile jedzą wasze dzieci karmione piersią?Ja miałam problem przez pierwszą dobę w szpitalu, bo źle przystawialam i się nie najadała i ciągle płakała. Byłam już tak zła i zmęczona, że w końcu poszłam po poradę do pielęgniarki. Ona pokazała mi co i jak, jak chwytać pierś, jak przystawić prawidłowo do niej dziecko. Od tego czasu (mimo za krótkiego wędzidełka) dziecko się najada, jest spokojne a w nocy czasami mamy tylko jedną pobudkę. U mnie na obolałe sutki pomaga lanolina z Ziaji za 6zl i nie trzeba jej zmywać przed karmieniem. Ułatwienie jeśli dziecko chce często jeść.
Często też słyszałam, że jak mama zła i niespokojna to dziecko też będzie się tak czuło dlatego warto poprosić o pomoc i próbować aż się uda.
Ciężko idzie nadal nie chwyta piersi. Ma maleńką buźkę, może dlatego... Ściągam pokarm laktatorem i daję strzykawką.Dziewczyny jak wasze karmienie? Mnie to wykończa psychicznie i fizycznie... strasznie boli... i malutka ma okresy ze chce co 15 min jeść... wtedy strasznie boli
Mi piersi twardnieją bardzo mało. Zosia je na żądanie, ale przeważnie co 3-4 godziny. Staram się karmić raz z jednej raz z drugiej piersi, ale jeśli czuje, że któraś robi się pełniejsze to z tej karmie, np. dwa razy. Chyba ominął mnie ten straszny nawał pokarmu, bo nie miałam nabrzmiałych piersi ani jakiegoś drastycznego, samoczynnego wycieku. U nas są chwile, gdzie jest ciężej, nie zawsze udaje się chwycić dobrze pierś za pierwszym razem i wtedy są fochy, spinanie się, płacz, bo głodna a nie może zjeść. Ogólnie, na ten moment nie mamy jakichś dużych problemów z jedzeniem. Czekam na podcięcie wędzidełka i wtedy może będzie szło jeszcze sprawniej.Moja córeczka dobrze ssie i ma tak ze się najada bo w nocy potrafi 4h przespać. Tylko w ciągu dnia jest masakra co chwile chce pic, smoczka nie uznaje. Smarowałam ta maścią ale jakoś małej nie podpasowala może jeszcze raz spróbuje. A nie macie twardych piersi jak dziecko spi 4-5h w nocy i nie je? W ogóle co ile jedzą wasze dzieci karmione piersią?