To bardziej chodzi o to że my wiemy jak nasze dzieci się ruszają i kiedy i każda znacząca anomalia czyli duży spadek ruchów lub nagłych czy wzrost lub intensywność powinny nas zaalarmować. Moja lekarka powiedziała, że wtedy lepiej sprawdzić niż później żałować
reklama
Paulina_1408
Aktywna w BB
Mi położne też mówiły żebym zwracała na to uwagę zeby nie było mniej niz 10 chyba dziennie i lekarz również że jeśli 2godziny nic nie wyczuje to do szpitala od razu. Ale na yt babyboom w filmiku lekarz poleca spoko test żeby położyć się na boku i w ciągu 30 minut trzeba wyczuć co najmniej 3. Ja dziś z rana miałam panikę maluszek ospały jakiś potem się ruszał a tuż na początku KTG zaczął znów przysypiac i mnie dlugi badali i kazali pić słodki napój i aż się popłakałam ze stresu bo już w tym czasie 2 kobiety przebadano a mi kazali wstawać albo przekręcić się z boku na bok i się przestraszyłam że coś nie tak ale zarówno położne jak i lekarz mnie uspokoili że wszystko ok ale za tydzień jak doczekam to tuż przed wejściem do szpitala zjem śniadanie na słodko bo mnie dziś przetrzymali bo mieli opóźnienie i maluszek zdarzył zasnąć i chyba ogólnie to nie nasz dzień:/Mój lekarz non stop powtarza żebym liczyła ruchy dziecka. Generalnie jest ok, chociaż czasami się stresuję jak słabo się rusza. Czy u was podobnie? Gin też przypomina o liczeniu ruchów dzidzi?
malagga_89
Fanka BB :)
Mój dzisiaj też ospały, ale nie świruję tylko np napije sie zimnej wody, położę sie na boku, zjem coś słodkiego i jak sie obudzi to Ok. Nie wierzga non stop, ale mysle że max 2 h nie czuje ruchów. Tak jak ktoś pisał, spać też kiedyś muszą ale jak tylko coś Cię niepokoi to lepiej skontrolować dla własnego spokoju
Kinga91
Mój od wczoraj bardzo mało się rusza. W sylwestra były szaleństwa a tak tylko po jedzeniu się coś ruszy.Mój lekarz non stop powtarza żebym liczyła ruchy dziecka. Generalnie jest ok, chociaż czasami się stresuję jak słabo się rusza. Czy u was podobnie? Gin też przypomina o liczeniu ruchów dzidzi?
A ginekolog póki co nie kazała nic liczyć
Cookie_
Moderator
Przecież dziecko też śpi większość doby. Nie możesz czuć ruchów non stop.Ogólnie w ciągu dnia jest bardzo dużo, ale bywa 1-2 godz. Że czuję tylko kilka alby ruchów.
Jutro zaczynam 38 tc. Dzisiaj szlam na krótki spacer i musiałam czym prędzej wracać do domu, bo prawie płakałam z bólu. Tak mnie klulo w spojeniu lonowym i pachwinach, że nie mogłam się doczłapać do domu. Jak się położyłam chwilę ustalo, a teraz znowu się rozpoczęło z podwójną mocą. Przeczytałam, że może być to rozejscie spojenia i zaczęłam się bać. Miałyście podobnie? Ból jest nie do wytrzymania.
reklama
Celia89
mnie caly czas boli. Kazali mi ograniczyć łażenie. Teraz to juz w ogole, nawet jak sie przekrecam.