reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Ja mam od dwóch dni problem z cukrem po śniadaniu... normalnie w ciągu dnia i nacZczo jest w normalnie a po śniadaniu wybija mi... po godzinie przekroczony a po 1.5 h już w normie wiec nie wiem czy się martwić mocno czy co... ale już niedługo dziś mam 36+1 a jutro wizyta.

reklama
Ja mam od dwóch dni problem z cukrem po śniadaniu... normalnie w ciągu dnia i nacZczo jest w normalnie a po śniadaniu wybija mi... po godzinie przekroczony a po 1.5 h już w normie wiec nie wiem czy się martwić mocno czy co... ale już niedługo dziś mam 36+1 a jutro wizyta.
Po 30 tc cukier zaczyna skakać. Masz stwierdzoną cukrzycę? Pytam bo u mnie niestety wyszła.

Po 30 tc cukier zaczyna skakać. Masz stwierdzoną cukrzycę? Pytam bo u mnie niestety wyszła.
Tak po glukozie wyszło mi troszkę minimalnie podwyższone i mierze sobie ale ciagle mam w granicach, czasami podwyższone z reguły tylko po śniadaniu po reszcie posiłkach w normie chyba ze się nażre jak świnka to wtedy ponad granica. Jem normalnie ciagle, nie robię diety. Sprawdzam sobie no ale ostatnie dwa dni skoczyl po śniadaniu.

Z racji tego, że to drugie dziecko to większość rzeczy mam. Zostało w sumie tylko przywieść łóżeczko, bujaczek, przewijak i wózek.
Ubranka po prasowanie i po składane. Torba do szpitala spakowana 😉
A widzisz doświadczenie dużo daje :p my też już spakowane hyhy. Teraz tylko czekać :) u mnie 18 stycznia więc mam czas.

Tak po glukozie wyszło mi troszkę minimalnie podwyższone i mierze sobie ale ciagle mam w granicach, czasami podwyższone z reguły tylko po śniadaniu po reszcie posiłkach w normie chyba ze się nażre jak świnka to wtedy ponad granica. Jem normalnie ciagle, nie robię diety. Sprawdzam sobie no ale ostatnie dwa dni skoczyl po śniadaniu.
U mnie po posiłkach ok, czasem coś skoczy. Za to naczczo miałam przekroczenia i jestem na 3j insuliny nocnej. Dawka malutka, ale daje rade.
Celia89 przy kolejnym, powiem Ci ze cz wiek sporo więcej rzeczy przewiduje

reklama
Do góry