reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Veronique, Mooms, dzięki za podpowiedzi.
Ja totalnie jestem zielona więc wszystkie rady są dla mnie bardzo cenne :)
Rzeczywiście w takim razie te małe gondole odpadają :/

Anex cross też gdzies mi się kiedyś w oczy rzucił, będę musiała się bardziej mu przyjrzeć ;)

Dzięki za pociesznie :) zawsze to razniej jak człowiek dowiaduje się, że nie jest jedyną osobą w takiej sytuacji :p

Ja też jestem zielona, tylko trzeba właśnie wziąć pod uwagę że my rodzimy zima, inaczej maja te kobietki co rodzą na wiosnę czy latem :)

Też mam takie daty graniczne :)

Tak, jak byłam na IP to był 20 tydzień, teraz jest 22, staram się za dużo o tym wszystkim nie myśleć, no ale zupełnie odciąć się nie da. No i właściwie jak rozmawiam z kimś znajomym, to okazuje się że większość miała podobne problemy z szyjka/ryzykiem porodu przedwczesnego. Ale dali radę :)

reklama
Ja miałam takie skurcze właśnie, ale trwające chwilę, dałam radę policzyć do 10. I wrażenie jakby mi ktoś kręcił coś w środku.
Dali mi luteine i po 2 dniach było lepiej. Lekarka uczulila mnie, że jeśli to się będzie powtarzać i szyjka się skróci to czeka mnie poród przedwczesny. Wyznaczylam sobie takie daty graniczne, przez które muszę przebrnąć, 24, 32 i 37 tydzień i zamierzam do tej ostatniej dotrzymać :)

Dzieki Veronique:) Kochana jestes!
Ja caly czas biore dopochwowo progesteron I niby szyjke mam dluga ale podobnie jak Ty licze tylko by przebrnac te tygodnie I nie myslec za duzo....

A jednak za szybko się ucieszyłam.
Moje nogi szaleją. Zupełnie jakby ktoś zrobił sobie laleczkę voodoo i mi nogi wyginał.
Już nie wiem co ze sobą zrobić. To jest jakiś koszmar. [emoji20]

O właśnie mutsy mnie ciekawi. Priamy to też już wyższa półka cenowa.

A czy taka mała gondola to rzeczywiście duży problem? Tzn. z tego co się doczytałam to zazwyczaj dzieci bardzo krótko w tych gondolach jeżdżą.
Dla zdrowia najlepiej dziecko przesadzić do spacerówki jak już samodzielnie siedzi.
Moja siadała sama w wieku 5 miesięcy, ale w gondoli jeździła do końca 7 miesiąca. W Bugaboo masz długa gondole i u nas spokojnie wystarczyła, mimo że córka wysoka.

Co do spacerówki, też miałam obawy, ale widać, że dziecku w niej mega wygodnie, no i masz 3 stopnie regulacji pochyłości, nawet śpi w niej wygodnie

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja się jeszcze pożalę, że weszłam już w 20 tydzień, a ruchy dziecka czuję bardzo rzadko i są to bardzo delikatne "bulki" :( niby wiem, że różne czynniki na to wpływają i nie ma co panikować, ale jakoś tak mi przykro z tego powodu...
A gdzie masz łożysko? Moja ginekolog powiedziała z ruchami spokojnie czekać na 22tc

Ja też kupiłam już - bardzo okazyjnie dlatego tak wcześnie... w super stanie x- landera x-pulse z fotelikiem maxi cosi...jestem bardzo zadowolona :) Nie miałam w planach zakupu nowego bo naczytalam się, że to różnie bywa... z doświadczeń kolezanek też wynikało, że często fajne gondole nie sprawdzają się jako spacerówki, większość z nich musiało potem spacerówki kupić nowe. U mnie fajniejsza jest spacerówka niż gondola, ale w niej Maluch pojeździ z pół roku :)
Pokaż fotkę

reklama
Kurczę ząb mi się ukruszyć. Już się boję do dentysty wolała bym na porodowke, strasznie się boję . Ale muszę w poniedziałek dzwonić. Mam nadzieję że nie będzie źle oby tylko plombę wymieniła na nową bo mam jeszcze stara czarna i naflala i na tym się skończyło. Błagam trzymajcie kciuki żeby tak było. :-( :(:hmm: dobrej nocy życzę, abyście się wyspaly.:)
Kciuki &&&&&&&&&&&

Do góry