reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Mój znajomy (lubił wypić) zmarł w wieku 27 lat, popil, zapomniał o insulinie miał zapaść Czy coś i niestety. Siostra mojego M choruje od 5 roku życia, ale też mam wrażenie że "olewa" to.
No niestety ciężka to choroba.
Ja na szczęście tylko dieta i klucie się narazie więc u mnie trochę inaczej.
Marta a Ty już byłaś na krzywej cukrowej, tak?
Dobra, już widzę, że odpowiedziałaś wcześniej :D bo właśnie mnie lekarz będzie wysyłał później.

Współczuję bolących palców i tego kłucia. Wiem co czujesz.Moja młodsza córka zmaga się z cukrzycą która jest następstwem innej bardzo poważnej choroby.Insuline podaje sama w brzuch i nie może się przemoc aby kluc się w inne miejsce.Podziwiam ja bo niejedno dziecko by się buntowalo a ona dzielnie radzi sobie z cukrzycą i nie tylko. Trzymam za Ciebie kciuki i za paluszki też ;)
Takie dzieciaczki też bardzo podziwiam.

Cześć i czołem [emoji6] kciuki dziewczyny za dzisiejsze wizyty @mamaincogito @Lovi23 i @Magiczna83 miłego dzionka [emoji6] p.s. Jak ktoś ma jakieś terminy do wpisania to dawać[emoji12]

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
8.09 mam wizytę u ginekologa.
P. S. Dziewczyny bardzo dokucza mi kręgosłup, w odcinku lędźwiowym. Jak myślicie, czy jest sens zawracać tym głowę na wizycie u ginekologa? Do jakiego specjalisty się kierować? można w ciąży chodzić na masaże? Ledwo chodzę od kilku dni, wyglądam jak pokraka...[emoji53]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

P. S. Dziewczyny bardzo dokucza mi kręgosłup, w odcinku lędźwiowym. Jak myślicie, czy jest sens zawracać tym głowę na wizycie u ginekologa? Do jakiego specjalisty się kierować? można w ciąży chodzić na masaże? Ledwo chodzę od kilku dni, wyglądam jak pokraka...[emoji53]

Jak najbardziej możesz lekarzowi o tym powiedzieć, mi zdecydowanie pomaga pływanie. W pierwszej ciąży nie mogłam chodzić na basen, ogólnie mało mogłam robić i kręgosłup to była tragedia... do tego rwa kulszowa, więc byłam jak kulejąca kaczka gdy chwilę poleżałam.

Tak, powinnaś iść na masaż, nie lezysz wtedy na brzuchu a na boku, dziecko jest bezpieczne. Nie wiem czy Korzystasz z NFZ czy też chodzisz prywatnie, ale możesz odwiedzić ortopede, ja dystalam od niego skierowanie na masaże. Lub iść sama do fizjoterapeuty, we Wrocławiu to koszt 45zl za pół h. Pomaga.

@mamaincogito widzisz,a mi np fizjoterapetka odradzila basen na rwę kulszowa, chyba że pływawalabym głównie na plecach, bo ponoć to nie ten odcinek kręgosłupa pracuje przy pływaniu. Polecala ćwiczenia rozciągające, konkretnie na odcinek lędźwiowy.

Tak, powinnaś iść na masaż, nie lezysz wtedy na brzuchu a na boku, dziecko jest bezpieczne. Nie wiem czy Korzystasz z NFZ czy też chodzisz prywatnie, ale możesz odwiedzić ortopede, ja dystalam od niego skierowanie na masaże. Lub iść sama do fizjoterapeuty, we Wrocławiu to koszt 45zl za pół h. Pomaga.

@mamaincogito widzisz,a mi np fizjoterapetka odradzila basen na rwę kulszowa, chyba że pływawalabym głównie na plecach, bo ponoć to nie ten odcinek kręgosłupa pracuje przy pływaniu. Polecala ćwiczenia rozciągające, konkretnie na odcinek lędźwiowy.

Po pierwszej wizycie na basenie wszelkie bóle kręgosłupa, w tym rwa kulszowa mi przeszły :) byłam ostatnio w tamtym tygodniu i do tej pory nie wróciły. Pływam ok. 20 długości, w cyklach 4 żabką + 1 na plecach

reklama
Do góry