reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Mi pokazuje 5 miesiąc kalendarzowy, a 6 mc ciąży w tej apce Preglife.

Napisane na 2014813 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi w Preglife nie pokazuje miesięcy :o
Ale zawsze się wspieralam tym podziałem :
un94_tygodnie-ciazy_629x429.gif

A poza tym dzień dobry! :)

@KorneliaTek wszystkiego najlepszego dla synusia! :) Ogarniesz, my, matki zawsze mamy jakąś Super Power :D

@AnnieQ. w Pepco rozmiary 56 są zawsze tańsze :) Albo poszukaj wielopaków w dobrej cenie :) H&&M, Zara i sklepy na zalando ostatnio miały fajne promocje :)
Wczoraj weszłam do Pepco i znalazłam półśpiochy za 8 zł. Wzięłam z każdego wzoru :p

Rozczulają mie takie maleńkie ciuszki, po moich chłopcach mam tylko kilka rzeczy od 3 lat wzwyż... Bo miesiąc przed zajściem w ciążę, kiedy po staraniach i nieudanych próbach zrezygnowaliśmy- oddałam wszystke kurteczki, kombinezony i małe rozmiary, bo stwierdziłam, że dość już mam robienia setki testów co miesiąc. I psikus- w następnym miesiacu taka niespodzianka, jak dwie krechy na teście :D

Ja dzisiaj dzieci na wieś wysyłam z rodzicami! :D Będę miała krótkie wakacje :D W sam raz na pomalowanie z mężem mieszkania xD Na bardzo wymowny kolor o nazwie- "chyba beżowy" :D :D :D

@Lovi23 poczekaj jeszcze dzisiaj, ale masz się mega oszczedzać. Obiad masz, więc nie wymówkuj. Mnie strasznie wiązadła ciągną i brzuch twardnieje nawet kiedy głupi obiad zrobię, więc tak czy siak zalegam na kanapie. Ja myślę maleńka, że w ogóle taki tryb mega oszczedny powinnaś wprowadzić przy tych dziwnych skurczach. A jeśli coś rzeczywiście Cię będzie na maksa niepokoiło, to bym poszła nie na pogotowie, tylko do szpitala zgłosiła się do Izby Przyjęć na ginekologię i położnictwo.

Hej dziewczyny [emoji8] No i juz po polowkowych. Powiem Wam, ze jaja jak berety! Na pierwszych prenatalnych Pani Doktor powiedziala, ze na 60% chlopak, wiec nastawilismy sie na Aleksandra i nawet innej opcji nie bralismy pod uwage. A dzisiaj szok i niedowierzenie! Miedzy nogami 100% pipeczka sie pojawila [emoji14] Ja od poczatku czulam, ze bedzie dziewczynka bo nie wygladalam i nie czulam sie za dobrze, ale maz sie uparl i mi wmowil chlopaka. A tu jednak kobieca intuicja sie sprawdzila. Cieszymy sie oboje i jestesmy w szoku. Nawet imienia nie mamy wybranego dla dziewczynki. Pozostale pomiary w normie, waga 337g, serduszko eleganckie. Az mi sie lezka w oku zakrecila. Dodaje Wam foty dziewczyny i dziekuje za trzymanie kciukow! [emoji8] Od rana mnie wspieralyscie na duchu. Buziaki [emoji8]
1503569423-aaaaaa.jpeg
1503569433-aaaaaa.jpeg
1503569441-aaaaaa.jpeg
O ja :) po takim zdjęciu to już naprawdę bez wątpliwości dziewuszka :) gratulacje!

Dużo tych dziewczynek, fajnie :happy2:
Gratulacje dla wszystkich po udanych wizytach, fajnie wiedzieć kto w naszych brzuszkach mieszka!

Sny w ciąży to jakaś masakra, mi też takie dziwactwa się śnią, dziś romans z szefem mojego męża, którego nawet nie znam i jest paskudny :p a pamiętam, że ja byłam wolna a to on swoją żonę ze mną zdradzał, tragedia :laugh2:

Ostatnia edycja:
@aqatam ale jaja :D Nawet mnie nie strasz, bo ja same białe, szare i niebieskie ciuszki pokupowałam hahaha, dziewczynki nie biorę pod uwagę! :D Połówkowe w poniedziałek. kurcze, ale żeby tak z siuraka mała pipka się zrobiła..? :D
Ale gratuluję z całego serca! Maleństwo piękne, niech dalej tak zdrowo rośnie :D <3

Już po wizycie. Próbuje się jakoś ogarnąć, ale czuję jakby mnie ktoś rozbił w drobny mak.
Skrocona szyjka, luteina, zero sportu, zero współżycia, zero czegokolwiek..... Leżeć! I co? Szkoła się zaczyna, mąż wyjeżdża na 3tyg. Jak ja mam nic nie robic? Lokaja do zakupów zatrudnić ?! :(

Dziewczynka potwierdzona w 18 tyg, więc juz raczej nic nie wyrośnie , oswajam sie z tą myślą i staram okiełznać swe lęki.

Z tego wszystkiego zapomnialam l4 i musze wrócić do gabinetu....

To nie jest dobry dzień:(

reklama
Już po wizycie. Próbuje się jakoś ogarnąć, ale czuję jakby mnie ktoś rozbił w drobny mak.
Skrocona szyjka, luteina, zero sportu, zero współżycia, zero czegokolwiek..... Leżeć! I co? Szkoła się zaczyna, mąż wyjeżdża na 3tyg. Jak ja mam nic nie robic? Lokaja do zakupów zatrudnić ?! :(

Dziewczynka potwierdzona w 18 tyg, więc juz raczej nic nie wyrośnie , oswajam sie z tą myślą i staram okiełznać swe lęki.

Z tego wszystkiego zapomnialam l4 i musze wrócić do gabinetu....

To nie jest dobry dzień:(
Tez sie wczoraj niebardzo czułam po wizycie. Spokojnie poukladasz sobie w głowie. Nie możesz jechać np do rodziców na ten czas? Ja byłam dwa tygodnie tato mial urlop i mnie nianczyl. Mocno ta szyjka się skrocila? Musisz leżeć bez względu na wszystko...

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Do góry