reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
No to tak: z dzidzia chyba wszystko ok, no tylko na szybko spojrzał na usg :( więc płci ani.nic nie znam.
Szyjka ponoć ok, słuchałam serduszka i dzidzia się strasznie wiercila było słychać jakby pływanie i takie czasem łup łup jakby się obijala.
Teraz smutne wieści, prawdopodobnie mam cukrzycę ciążowa i mam się udać do diabetologa żeby ona oceniła te wyniki.
Dobrze ze z dzidzia ok. Idz do tego diabetologa, wiesz, ze mozesz bez kolejki prawda? Ciekawe co powie

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

reklama
@marta64 no szkoda jakbys miala ale to i tak jest jeden z mniejszych problemow ciazawych[emoji4]no jedynie ,ze uciazliwe bo diety trzeba pilnowac

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Moja mierzy 3,2 ( zresztą na każdym sprzęcie inaczej ) i jest w porządku.
Jak ma mniej niż 2,5 cm to jest zagrożenie porodem przedwczesnym :) A tak właściwie to nie powinna się skracać, nie jest ważna długość
Nie pamiętam ile moja szyjka miała długości przy drugiej ciąży (13 lat minęło) ale w ostatniej chwili miałam zakładany tzw.pesar który zdjęto pod koniec 36tc i dzięki niemu córka urodzila się w 38tc.Teraz mój lekarz ma to na uwadze .Jak do tej pory trzyma się dzielnie ;-)

@marta64 moja kolezanka miala,dostala zalecenia z przykladowa dieta ,ktora byla na prawde spoko[emoji4]przez cala ciaze przytyla 9 kg[emoji1]trzeba pilnowac zeby jesc regularnie

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Marta,współczuję,widziałam twój wynik na czczo i nie chciałam ci pisać ale tak podejrzewałam, norma najnowsza dla kobiet w ciąży to 90, moja koleżanka miała cukry na czczo 93-96 i na noc (tylko) aplikuje sobie 4jednostki insuliny.
Ja mialam cicha nadzieję bo niby norma u nas w ciazy do 97 chyba, wiem że tak jeszcze odrobinę niby się mieściłam. Kurcze a jak czytałam na jednym forum że właśnie ten wynik po dwóch godzinach najwazniejszy

reklama
Do góry