reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Synek dzisiaj dał czadu na badaniu. Tak się wiercił, że chyba około 40 minut miałam to USG robione bo ani buzi nie można było złapać ani pomiarów zrobić ;). To chyba moja wina bo sobie cukierka niechcący wzięłam przed wyjazdem do lekarza :p.
Jest śliczny :D. Waży już ok. 280g i wszystko jest ok. Tylko ten white spot dalej na serduszku ale już dwóch lekarzy mówiło, że nie ma się co tym przejmować. Przepływy są dobre.
No i zmierzyła mi tą nieszczęsną szyjkę :p. Akurat główką napierał i była twarda bo się nie uginała i z pomiaru wyszło, że ma ok 4 cm. Ulga :D. Nie wiem dlaczego mnie tak boli to podbrzusze jak cholera ale ważne, że wszystko wygląda prawidłowo. Taka moja uroda widocznie :p. Może za chuda jestem ;).

@Malwina_100 no chyba jednak troszke za wysokie to tsh:/

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Największe emocje budzi określenie zakresu referencyjnego TSH. Rekomendacje zespołów eksperckich (streszczając je i upraszczając) uznają stężenie TSH w pierwszym trymestrze ciąży za najkorzystniejsze w granicach 0,1-2,5 mIU/l, w drugim i trzecim do 3,0 mlU/l, chyba że istnieją odrębne normy specyficzne dla populacji, regionu geograficznego i metody badania.

Synek dzisiaj dał czadu na badaniu. Tak się wiercił, że chyba około 40 minut miałam to USG robione bo ani buzi nie można było złapać ani pomiarów zrobić ;). To chyba moja wina bo sobie cukierka niechcący wzięłam przed wyjazdem do lekarza :p.
Jest śliczny :D. Waży już ok. 280g i wszystko jest ok. Tylko ten white spot dalej na serduszku ale już dwóch lekarzy mówiło, że nie ma się co tym przejmować. Przepływy są dobre.
No i zmierzyła mi tą nieszczęsną szyjkę :p. Akurat główką napierał i była twarda bo się nie uginała i z pomiaru wyszło, że ma ok 4 cm. Ulga :D. Nie wiem dlaczego mnie tak boli to podbrzusze jak cholera ale ważne, że wszystko wygląda prawidłowo. Taka moja uroda widocznie :p. Może za chuda jestem ;).
Super wieści [emoji6] kiedy kolejna wizyta? Ahh zazdro że możesz z szyjka odetchnąć[emoji6]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Xssenia, trzymam kciuki za męża, moi chłopcy chorują na Crohna, starszy juz 6 rok i mamy świetną remisję podtrzymywana lekami, młodszy zachorował jak miał 2 latka,rozpoznanie na 4, teraz ma 7 różnie bywa, w pakiecie mają hemofilię, ale da się żyć, bywa trudno,nawet bardzo przy zaostrzeniach, ale jak już się pogodzi z chorobą to żyjemy całkiem normalnie ( tyle że z przeszkodami)

Lovi, moja mama też z tych zdolnych, aktualnie kocyk dla małej dzierga,ja mega beztalencie w tej dziedzinie.
Ja też mega beztalencie, nawet nie mam do tego cierpliwości żeby się nauczyć [emoji3]

Ostatnio też zrobiła to :
1503423465-aaaaaa.jpeg

@dreamscometrue ale na polowkowym tez mozesz poprosic,tylko wiadomo,ze lepiej pozniej porownywac z jednego urzadzenia i z jednej reki pomiary[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Urządzenia maja raczej podobne [emoji6] zobaczymy...sama się jakoś nakrecilam. Mama mówi ze to normalne i związane z ruchami.

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

reklama
Super wiesci;)
Ja tez sie schizowalam ze mam cos z szyjka bo mnie pobolewalo podbrzusze, nawet jak pisalam z ginelolog moja to ona mowi ze istnieje takie ryzyko skracania sid szyjki, ale po ostatnim usg sie uspokilam na troche ;) mam nadzieje ze nie będę sie nakrecac

Do góry