reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Hello!
U mnie dziś 19+0 wiec zaczynam już 20 tc!! Prawie połowa ciazy! Nie wiem kiedy to zleciało.
Usnąć w nocy nie mogłam, Brunek chciał się przebić chyba juz przez skore, bo tak mnie naparzal chyba wszystkimi kończynami i główka że az sie przeraziłam tym co bedzie juz powyżej 30 tc [emoji23] I zawsze w takich chwilach jest ciemno jak w d***e i nie moge tego nagrać!
Powodzenia dziś na wizycie @Drin!

Ps. A co sie dzieje z mamaincognito? Dawno jej nie widzialam.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Właśnie też o niej ostatnio myślałam. Nie przypominam sobie żeby miała gdzieś wyjeżdżać @mamaincogito halo, jesteś z nami? [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

I ja! Kurcze na samym poczatku ciąży znalazłam Wasze forum potem zgubiłam, na szczęście w końcu odszukałam (zmyliła mnie trochę inna szata graficzna).

Witam serdecznie! Czekam na swoje pierwsze dzieciątko :) na świat ma przyjść 27.01❤️ 14.09 mam usg połówkowe i trochę się obawiam bo u nas zarówno z mojej strony jak i taty jest ryzyko obciążeń chorób genetycznych... narazie wszystko jest dobrze, wyniki w normie prócz żelaza i bakterii, ale taki moj urok :)

Czy macie już wybrane imiona dla swoich Skarbów? Bo ja nadal nie, a nie zanosi się żebyśmy w najbliższym czasie się zdecydowali

A czemu na plecach nie leżycie? Ja się często budzę w takiej pozycji. Śpię na lewym i na prawym boku, wydaje mi się że to chyba nie ma az takiego znaczenia. Wczoraj natomiast miałam pragnienie spac na brzuchu, jak ja się wiercilam i próbowałam jakoś na tym brzuchu się ułożyć ale za Chiny. Cycki bolały, brzuch przeszkadzał... nie dało sie [emoji16]
Ból ustał, wygrzałam go trochę pod kocem, wyłożyłam sobie siedzisko z poduszek zeby przypadkiem sie nigdzie nie poruszyć bo wtedy bolało jak fiks, popilam gorąca herbata i mozna rzec że przeszło. Ciepły prysznic tez pomógł... choć nie na psychikę bo stoję sobie pod prysznicem, na szczęście jeszcze nie włączyłam wody, a tu taka tarantula mi koło nog przebiegła! Myslalam ze zawału dostanę! Bałam sie nawet klapkiem tego pająka zabić wiec wzielam prysznic i go zalałam [emoji16] Ale uparciuch był, nie chciał sie spuścić w ścieku [emoji23] Teraz mi sie pewnie beda śnić pająki a maz w pracy na noc, wraca rano :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Moj M. Wczoraj zobaczył pająka zwisającego tuż nad naszymi głowami, podskoczył, zerwał się z łóżka i zgasił światło. A ja zostałam na szczęście się opamiętał i zaświecił, zrobił co trzeba. Pierwsza reakcja- piękna!

I ja! Kurcze na samym poczatku ciąży znalazłam Wasze forum potem zgubiłam, na szczęście w końcu odszukałam (zmyliła mnie trochę inna szata graficzna).

Witam serdecznie! Czekam na swoje pierwsze dzieciątko :) na świat ma przyjść 27.01[emoji173]️ 14.09 mam usg połówkowe i trochę się obawiam bo u nas zarówno z mojej strony jak i taty jest ryzyko obciążeń chorób genetycznych... narazie wszystko jest dobrze, wyniki w normie prócz żelaza i bakterii, ale taki moj urok :)

Czy macie już wybrane imiona dla swoich Skarbów? Bo ja nadal nie, a nie zanosi się żebyśmy w najbliższym czasie się zdecydowali
Ja połówkowe 11 wrzesnia ;)
Na prenatalnych w 12 tyg byl chlopiec, ostatnio na usg dzidziutek nie chcial sie obrócić i pani mowila ze raczej dziewczynka ;)
Jak chlopiec to Ignaś a dziewczynka Zosia;)

Dziękuję za kciuki :* wizyta dopiero wieczorem, może w końcu się dowiem kto u mnie mieszka :)
Dziś zaczynam 20tydzien :D na wadze +2kg.
Co do spania to ja śpię w każdej możliwej pozycji, najczęściej budzę się na plecach :)

U nas będzie Iga [emoji3]

Moim rodzicom nie przypadło to imię do gustu i mama się śmieje, że dziecko chcemy nazwać Igła [emoji48] przyzwyczaja się [emoji3]

Witam serdecznie! Czekam na swoje pierwsze dzieciątko :) na świat ma przyjść 27.01❤️ 14.09 mam usg połówkowe i trochę się obawiam bo u nas zarówno z mojej strony jak i taty jest ryzyko obciążeń chorób genetycznych... narazie wszystko jest dobrze, wyniki w normie prócz żelaza i bakterii, ale taki moj urok :)

Witam nową mamę :)
Pierwsze imiona mieliśmy wybrane już daleko przed ciążą, zanosi się na Maje ale jakby się coś zmieniło to Filip. W aktualnym momencie próbuje przeforsować drugie imię ale wszyscy są przeciwko mnie.
Przecież Maja Aurelia to śliczne połączenie :)

reklama
U nas będzie Iga [emoji3]

Moim rodzicom nie przypadło to imię do gustu i mama się śmieje, że dziecko chcemy nazwać Igła [emoji48] przyzwyczaja się [emoji3]
Moja siostra to Iga, ale jak ona dostała to imię to było wtedy "niezwykle" bo każdy się dopytywal "ale jak" ale co to za imię. Teraz widzę Bardzo popularne się zrobiło

Do góry