reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Ja raczej nie, ale to wynika z faktu że nie mam wśród znajomych i nie czytałam o przypadkach wykorzystania jej i sukcesu u ludzi (choć to dobrze, że nie była potrzebna)

I tam gdzie pracowałam, używano komórek macierzystych i nigdy nie było pozytywnych skutków, więc podchodzę dość chłodno.

Ja na razie chce się na to zdecydować, jeszcze nie zagłebiałam się w cała procedurę, więc nie wyrażę opinie negatywnej czy pozytywnej;)

Dzięki za odpowiedzi. Jest jeszcze trochę czasu na przemyślenia ;)

1502798238-aaaaaa.jpeg

Moje pierwsze zakupy[emoji2]

A tu napadłam na secondhand

[emoji3]
1502798292-aaaaaa.jpeg

1502798384-aaaaaa.jpeg

[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]
[emoji593]Gabriel

super ciuszki! skąd te wszystkie cuda z pierwszego zdjęcia?

Cześć dziewczyny,

pisałyście o tych kłuciach w dole... ja mówiłam o tym mojej gin, bo też tak miewam. Wystraszyłam się początkowo, że to szyjka, ale na każdej wizycie mnie bada i jest OK. Gin powiedziała, że tak może być.

Moje dziecię od rana chyba fikołki fika. Codziennie chyba jest coraz bardziej aktywne. Wczoraj nawet mąż dostał 2 kopniaki :-)

@michasia30 cudne!!!

Ja dzisiaj poszalałam. Upiekłam ciasto ze śliwkami i otrębami w wersji fit ;-) A w piekarniku siedzi kaczka z jabłkami, którą dostałam od kuzyna z hodowli jego teściów. A na przekąskę takie coś zrobiłam. Jogurt naturalny + mus borówka i mus maliny z własnego krzaczka.

IMG_1653.JPG

@Picadilly ja ostatnio u gin wzięłam taką broszurę o banku komórek macierzystych i poważnie się nad tym zastanawiamy.

Załączniki

• IMG_1653.JPG
    IMG_1653.JPG
    769,2 KB · Wyświetleń: 407
Ostatnia edycja:
ja niestety też mam tendencję do paniki i czarnowidztwa, ale staram się z tym walczyć.

Dziewczynki mam do Was pytanie czy może któraś z Was będzie decydowała się na zabezpieczenie krwi pępowinowej? Dużo ostatnio o tym słyszałam i wydaje się, że sporo osób się na to decyduje. Czytałam natomiast różne artykuły na ten temat, zarówno pozytywne jak i negatywne i w sumie nie mam jeszcze wyrobionego zdania :/
Ja się nie zdecyduję

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

reklama
Ja też nie umiem szukać po lupkach, niestety... No i ten specyficzny zapach mnie hmmm... obrzydza.. I szybko wychodzę [emoji53]
To zapach środka do dezynfekcji. Te rzeczy są bardziej czyste niż ze sklepu, gdzie nikt nie dezynfekuje a przymierzaja spoceni ludzie albo oddaja po miesiącu. Wystarczy że ciuch z lumpka wypierzesz raz przed założeniem i zapach znika

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Do góry