reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Paprotna super wiesci! Imię wybrane?
Dreams cierpliwosci :-) ja jestem w drugiej ciazy i niby powinnam czuc wczesniej a tu nie bardzo cos czuje

reklama
@paprotna super wieści! ;-) Ja mam takie ciśnienie cały czas, kawy nie pije więc jedyne co mnie ratuje to solenie potraw i cola :p

Ja też zaczęłam zauważać naczynka na udach i niestety rozstępy na boku. Zmieniłam krem na rozstępy, kupiłam teraz z Clarins, zobaczymy czy będzie lepiej, ale moim zdaniem po miesiącu stosowania skóra jest jędrniejsza niż po tym Momme, ale mam jeszcze jedną tubkę Momme w zapasie.

@dreamscometrue spokojnie, zobaczysz, że i u Ciebie przyjdzie czas, każdy lekarz mówi że tam gdzie wcześniej to ewidentnie budowa, może mimo że jesteś szczupła jakoś inaczej dzidzi się układa albo masz taką budowę ciała i dlatego. Wczoraj czytałam, dziewczyna zaczęła czuć ruchy dopiero w 22 tc. Ja jestem osobiście w szoku że zaczęłam tak wczesnie czuć także nie martw się :*

Trzymam kciuki za resztę dziewczyn wizytujących dziś! ;-)

@paprotna gratuluję synka! [emoji4]

Też mam bardzo niskie ciśnienie, ale nie zdawałam sobie z tego sprawy, aż do środowej wizyty u rodzinnego. Było 100/60, ale akurat czułam się super, a bywają dni, że mam zawroty głowy i straszny ból - wtedy myślę ciśnienie mi spada.

W środę też na pilates były ćwiczenia, przy których instruktorka zaznaczyła, że to nie dla tych z niskim ciśnieniem, oczywiście nie wierzyłam, że mnie to dotyczy - po kilku sekundach z głową w dół myślałam, że zlecę z piłki, czarno przed oczami (oczyma? - czasem polszczyzna mi już trudność sprawia [emoji6]) i straszne zawroty głowy.
Tak więc wróciłam do jednej kawy dziennie, no i mam więcej solić, co mi jakoś mało pasuje, bo bardzo słonych potraw nie lubię.
Myślałam, żeby może pić wodę z solą, miodem i cytryną, może będzie do przełknięcia?

Witajcie!
Upały są u nas okropne, wykończą mnie chyba. Dawno się nie odzywałam, dlatego przede wszystkim gratuluję każdej wizyty :)
U mnie wszystko super, czuję się naprawdę rewelacyjnie, tak ciążę mogę przechodzić za każdym razem, oby kolejne były takie łaskawe :D Podczytuję was na bieżąco, ale już sama nie wiem co i komu miałam odpisać. Był temat adapterów do pasów, również mam z BeSafe (nie pamiętam kto miał :D), jestem baaardzo zadowolona z niego, kupiłam w hurtowni niemowlęcej za 180 zł. Jest i pod pas i pod isofix. Smoczek mam zamiar kupić, ale czy będę używać, nie wiem, prawdopodobnie tak. W ubrankach raczej różowy mi nie przeszkadza, jednak też nie chcę całej wyprawki w różu. Staram się, szczególnie teraz, najmniejsze rozmiary, kupować jak najwięcej w neutralnych kolorach, aby później następne dzieciaczki skorzystały. Co do ubranek - w Lidlu od poniedziałku ubranka! 8-):D
Dziewczyny, u mnie już połowa! 20 tygodni skończonych, według aplikacji dziś jest 140 dzień ciąży, do porodu zostało 140 dni! Kiedy to zleciało?! Przecież przed chwilą test robiłam.. ;):)

Super, ze jeszcze ktos znosi ciążę tak samo fajnie jak ja :) :) :)
Pocieszam Cię, ze u mnie pierwsza była taka bezobjawowa i teraz druga jest identyczna wiec to dobrze rokuje na przyszłość u Ciebie :)
Wczoraj nawet zaryzykowałam taniec z aerobikiem pzrez 40minut i też na mnie to wrażenia nie zrobiło, chociaż wycisk był niezly :)
O Lidlu juz też pisałam - ale bez odzewu tu na grupie - choć będą o wiele ładniejsze rzeczy niz jak ostatnio dziewczyny link wrzucały. Chyba pójdę i dzidzię zaopatrzę nie znając jeszcze płci, a jak wyjdzie że nie dziewczynka, to komuś sprezentuję ;)

Pocieszam Cię, ze u mnie pierwsza była taka bezobjawowa i teraz druga jest identyczna wiec to dobrze rokuje na przyszłość u Ciebie :)
Wczoraj nawet zaryzykowałam taniec z aerobikiem pzrez 40minut i też na mnie to wrażenia nie zrobiło, chociaż wycisk był niezly :)
O Lidlu juz też pisałam - ale bez odzewu tu na grupie - choć będą o wiele ładniejsze rzeczy niz jak ostatnio dziewczyny link wrzucały. Chyba pójdę i dzidzię zaopatrzę nie znając jeszcze płci, a jak wyjdzie że nie dziewczynka, to komuś sprezentuję ;)
Kurde nie widziałam tego o lidlu ;) zaraz oblukam, od kiedy mają być ?:)

Dzięki dziewczyny za miłe słowa [emoji3] imię jeszcze nie wybrane, dla chłopca jakoś tak ciężko się wybiera

@Kejka a jakbyś jadła jakieś orzeszki albo paluszki ? Wiem, że mało zdrowe ale one zawsze mają tonę soli i chyba smaczniejsze niż woda z solą [emoji3]
Ja mam na ogół ciśnienie 120 na 80.

Co do lidla to ostatnio zdania były podzielone co do jakości ubranek. Pewnie dlatego teraz nikt nie podjął tematu

Dziewczyny! Pękają mi naczynka na udach i pojawiają sie takie nieestetyczne żyłki. Macie na to jakies sposoby ??!! :o
Mi też [emoji20]
Oglądałam w nocy zamknięty, zajmujesz się sportem na codzień? Czy masz po prostu tak zadbane ciało? :-)

Dziewczyny a mnie dziś rwie w pachwinach i w okolicy blizny jedynie co pociesza ze czuje Malenstwo. Naszczescie w poniedziałek wizyta. u mnie znowu wiekszosc z opryszczka. może orientujecie się czy mozna zrobić badania czy było się już kiedyś zarażonym a po prostu nigdy wypryskow się nie miało bo zwariuje:frown::growl:.

Ostatnio jakościowo dla mnie były straszne te ubranka, ale teraz od poniedziałku mają być z Lupilu - w Niemczech jak kupowałam z tego ( w sumie to nie wiem czy to marka jest czy jakaś seria taka :D ) to bylam baardzo zadowolona, wiec teraz mam zamiar zajrzec do sklepu :)

reklama
Ja jestem u rodziców tu lidla nie ma

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Do góry