reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Gratulacje dobrych informacji na wizytach. Ja byłam u gina w sprawie tego pieczenia, grzybicy na szczęście nie ma, najpewniej tak luteina mnie podrażnia. Kazał zmienić na duphaston i pomału myśleć o odstawieniu w ogóle. Póki co 20 dni mam brać duphaston. I robić przymoczki z lawendy. Leków na to podrażnienie nie przepisał bo powiedział że samo odstawienie luteiny powinno pomóc. Rozmawiałam z nim też o bólach brzucha. Mówił że teraz łożysko idzie do góry i macica bardzo się powiększa i takie ciagniecie w dole brzucha i pachwinach może się nasilic, żeby się nie martwić bo to normalny objaw. Bardzo fajny lekarz, lepszy chyba od mojego, który prowadzi mi ciążę. Bo ten przynajmniej wytłumaczy wszystko mimo że wizyta była na NFZ a mojemu płacę grubą kasę za wizytę:/

@paprotna współczucie koleżance:( masakra jakaś ;(

Gratuluję synusia :*

Jak Twoja dolegliwość? Puszcza coś? ?

Dziękuję za komplement. Można rzec, że zajmuję sie sportem :) ćwiczyłam też z wielką namiętnością i pasją, teraz niestety lżej i rzadziej ;)

Wakacje dobiegły końca' wracamy do domu, ah jak żal. ... Teraz zostaja wycieczki po południu Polski. Oświęcim, energylandia- choć nie wiem co tam bede robić :p
Wrocław oceanarium , no i chciałam zaliczyć jakiś romantyczny weekend w górach jak się uda ;)

A może się nic nie podoba teraz w lidlu. Gdybym miala mieć dziewczynkę to spoko, dla chłopca szału nie ma.

Moja koleżanke po 6h oksytocyny odlączyli od kroplowki bo akcja się nie rozpoczęła [emoji20] tzn ona skurcze czuła, mówi że umierala [emoji20] wróciła na patologie ciąży. Biedna się nameczy. Jest w 37 tyg i to wszystko przez saczace się wody płodowe. Eh
Masakra współczuję, ja mialam tak z ostatnim porodem że mega skurcze umieralam a akcja zatrzymała się na 2 cm... I tak jeden skurcz się kończył drugi zaczynał.

@paprotna współczucie koleżance:( masakra jakaś ;(

Gratuluję synusia :*

Jak Twoja dolegliwość? Puszcza coś? ?

Dziękuję za komplement. Można rzec, że zajmuję sie sportem :) ćwiczyłam też z wielką namiętnością i pasją, teraz niestety lżej i rzadziej ;)

Wakacje dobiegły końca' wracamy do domu, ah jak żal. ... Teraz zostaja wycieczki po południu Polski. Oświęcim, energylandia- choć nie wiem co tam bede robić [emoji14]
Wrocław oceanarium , no i chciałam zaliczyć jakiś romantyczny weekend w górach jak się uda ;)
Też myślałam nad energylandia ale niestety nie ma atrakcji dla kobiet w ciąży, pewnie dlatego ciężarne płacą połowę za bilet

Też myślałam nad energylandia ale niestety nie ma atrakcji dla kobiet w ciąży, pewnie dlatego ciężarne płacą połowę za bilet

Oooo dobrze wiedzieć:D zabiore karte bo na brzuch nikt nie uwierzy ;p
Podobno jakas strefa spa jest aqua park itp. Nie interesowałam sie nawet jeszcze;) ostatecznie pojde na jakas gastronomie i tak spędze czas ;)

My już po polowkowych [emoji3]

Będzie Iga [emoji7] na 100%
Okaz zdrowia, wszystko super.
Szyjka mierzy ponad 3 cm. Wszystko z nią też dobrze.

Między 23,a 24 tc dostaniemy skierowanie do szpitala na obserwację :) (wtedy właśnie zakończyła się poprzednia ciąża )

1502469594-aaaaaa.jpeg

My już po polowkowych [emoji3]

Będzie Iga [emoji7] na 100%
Okaz zdrowia, wszystko super.
Szyjka mierzy ponad 3 cm. Wszystko z nią też dobrze.

Między 23,a 24 tc dostaniemy skierowanie do szpitala na obserwację :) (wtedy właśnie zakończyła się poprzednia ciąża )

1502469594-aaaaaa.jpeg
Super[emoji16] jakąś wizytę Ci wpisać? Albo Wam dziewczyny?

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

reklama
@angelka90 tak, lepiej [emoji6] nadal się nie moge wyprostować ale już umiem podnieść sie z pozycji leżącej o własnych siłach. Tylko przez to, że się garbie i chodzę pochylona w lewą stronę nawalaja mnie już całe plecy jak postoje czy pochodzę 5 min. Jak nie sraczka to urok. W pon neurolog ale może już mi przejdzie do tego czasu [emoji6] paracetamolu w ogóle nie biorę bo to bez sensu.

Koniecznie weź zaświadczenie o ciąży do energylandii bo na pewno nikt Ci nie uwierzy [emoji3] [emoji12]

Jak się kiedyś wyprostuje, wrzucę swoje zdjęcie brzucha [emoji4]

@Lovi ekstra, że z córeczka wszystko dobrze [emoji7]

Do góry