reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Moja koleżanka po ciąży miała na to jakiś zabieg laserowy

Nie mam tego aż tak dużo więc przeżyje, bałam się że będę miała dużo jak moja mama i w ogóle bałam się strasznie rozstępów po pierwszej ciąży . Mama ma cały brzuch, a słyszałam że też genetycznie uwarunkowane, ale na szczęście ani jednego rozstępu nie mam, dostałam za to cellulit na udach i troszkę na brzuchu.

reklama
Witajcie!
Upały są u nas okropne, wykończą mnie chyba. Dawno się nie odzywałam, dlatego przede wszystkim gratuluję każdej wizyty :)
U mnie wszystko super, czuję się naprawdę rewelacyjnie, tak ciążę mogę przechodzić za każdym razem, oby kolejne były takie łaskawe :D Podczytuję was na bieżąco, ale już sama nie wiem co i komu miałam odpisać. Był temat adapterów do pasów, również mam z BeSafe (nie pamiętam kto miał :D), jestem baaardzo zadowolona z niego, kupiłam w hurtowni niemowlęcej za 180 zł. Jest i pod pas i pod isofix. Smoczek mam zamiar kupić, ale czy będę używać, nie wiem, prawdopodobnie tak. W ubrankach raczej różowy mi nie przeszkadza, jednak też nie chcę całej wyprawki w różu. Staram się, szczególnie teraz, najmniejsze rozmiary, kupować jak najwięcej w neutralnych kolorach, aby później następne dzieciaczki skorzystały. Co do ubranek - w Lidlu od poniedziałku ubranka! 8-):D
Dziewczyny, u mnie już połowa! 20 tygodni skończonych, według aplikacji dziś jest 140 dzień ciąży, do porodu zostało 140 dni! Kiedy to zleciało?! Przecież przed chwilą test robiłam.. ;):)

Trzymam kciuki za wizyty!

Rano obrudziłam się z bólami brzucha, które okazały się jelitowymi. Załatwiłam się i mi przeszło.
Mała szleje niemiłosiernie, teraz się cieszę ale przeraża mnie co to będzie dalej. Wczoraj nawet B został po raz pierwszy skopany, udało się wkońcu ją przez Niego upolować. Do tej pory jak go wołałam to zawsze przestawała kopać, tym razem się udało.
Teraz też szaleje :)

Ja polecam rumianek na takie rzeczy, przed ciążą mi pomagał, w ciąży kupiłam Momme do kąpieli i higieny intymnej i odpukać jest OK. Tylko z rumiankiem też trzeba uważać bo potrafi uczulić. Ja dostałam przed ciążą jakiegoś uczulenia od płynów... ale gin dała mi maść i jakieś proszeczki i po tygodniu przeszło. Teraz czasami mi się zdarza takie dziwne uczucie, ale zaraz przechodzi, a wszystko OK- nie wiem od czego to zależy...

Co do rezonansu, też w ciąży nie wolno.

Powiem Wam, że cieszę się że jestem nad morzem bo tu inaczej się te upały odczuwa, jest przyjemnie. Jutro wracamy do domu i aż się boję bo tam podobno upały i burze. Kocham to miejsce i mogłabym tu siedzieć chyba z miesiąc :-) A dzidzi dzisiaj chyba rano kręciło piruety w brzuchu ;-)

Dziewczyny, czy macie gdzies tabelke ktora określa dokladnie crl dla danego tyg i dnia? Tzn ja wiem, ze crl sie rózni ale chodzi mi konkretnie o to jak w USG wychodzi po zmierzeniu crl ze jest 12t4d dla takiej dlugosci. szukam norm. Jakby któraś gdzieś dojrzała to będę bardzo wdzięczna za podesłanie.
Takie orientacyjne dla danych tygodni mam

Nieaktualne, znalazlam juz :)

Ostatnia edycja:
Ja się dziś super czuję. Jedyne co mnie dręczy że dziewczyny ktore mają podobny termin do mnie dawno czują ruchy a ja nic[emoji52]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Mnie tez cos lupie na zmiane od rana, a to brzuch, a to jajniki, ale podejrzewam, ze to od wspolzycia. Jednak lekarz nie zabronil, to trzeba korzystac, poki ruszyc sie mozna ;) ja nie mam na nic apetytu, brzuch mi nie urosl (no poza moja faldka, ktora wyglada jakbym sie najadla). Pranie, sprzatanie, potem myje sie i leze. Zastosowalam wasza metode bezmajtkowa - od jakiegos czasu tak sobie hulam po mieszkaniu, jednak pod tylek klade recznik, gdziekolwiek siadam i pod koniec dnia rzucam go do prania. Ulga, naprawde, tylko trzeba zakladac cos za posladki, bo od chlopa sie nie mozna opedzic haha. Nigdy nie mialam zadnych infekcji, ani nie swedzialo mnie w "tej" strefie i mam nadzieje, ze nic mnie nie dopadnie.
Ja normalnie problemów też nie mam takich ale w każdej ciazy często coś lapalo

Dałam radę [emoji3] na wizycie wszystko ok, dziecko spało, na 100 % synek [emoji7] mam następna wizytę 31.08 i 08.09 polowkowe [emoji6]

Lekarz odradza paracetamol bo nic mi nie pomaga a rozwali żołądek. No to idę po tic tac :-D

Mam ciśnienie dziś 90 na 60 co wyjaśnia czemu robi mi się ciemno przed oczami jak podniose ręce nad głowę. Zaraz sobie walne kawę [emoji6]

Powodzenia dla pozostałych dziewczyn [emoji6]

reklama
@paprotna gratulacje[emoji5]
A z ta babka z amfa ,szkoda slow ,ja sie tyle staram,chucham ,dmucham a taka ....nawet nie bede na nia przeklinac bo szkoda:/

@angelka90 mi peklo nowe naczynko na udzie i kikka na nosie,a na nosie dopiero co zamyklam laserem[emoji19]

Ja sie powoli lece pakowac i sprztac chate bo ok 15 jedziemy[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry