reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Najlepiej się czuje jak mam tak 60-62 kg i tak mialam, ale wróciłam do pracy i 5 kg na zamawianym żarciu w górę [emoji16]
Ale to i tak dobrze jest w sumie, bo pierwszą ciążę zaczynałam z wagą 72 kg po hormonach :/

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Najlepiej się czuje jak mam tak 60-62 kg i tak mialam, ale wróciłam do pracy i 5 kg na zamawianym żarciu w górę [emoji16]
Ale to i tak dobrze jest w sumie, bo pierwszą ciążę zaczynałam z wagą 72 kg po hormonach :/

No ja parę kilo przytylam przed ciaza przez stymulacje do in vitro

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

mamaincogito, ja mam 68kg przy 173cm, wiec tylko ciut mniej niz Ty. A pierwsza ciążę zaczynałam z wagą 78kg! Dobrze, ze skończyłam z waga 81kg. Toteż moj obecna sytuacja nie jest taka zła, ale chwila zapomnienia i zbędne kilogramy wróca, dlatego mimo zabójczego apetytu staram się hamować. Co oczywiscie nie zawsze się udaje :rolleyes: ach, te lody!!!

mamaincogito, ja mam 68kg przy 173cm, wiec tylko ciut mniej niz Ty. A pierwsza ciążę zaczynałam z wagą 78kg! Dobrze, ze skończyłam z waga 81kg. Toteż moj obecna sytuacja nie jest taka zła, ale chwila zapomnienia i zbędne kilogramy wróca, dlatego mimo zabójczego apetytu staram się hamować. Co oczywiscie nie zawsze się udaje :rolleyes: ach, te lody!!!
Przytyłam tylko 3 kg w ciąży?!

Ja mam nadzieję, że uda mi się zrzucić z nadwyżka, tak jak po pierwszej ciąży. Zarezerwowalam już wakacje na Cyprze w maju, więc będę mieć dodatkowa motywację [emoji16]

3kg przez całą ciążę? [emoji3]

Ja pierwsza ciąża zaczynalam z waga 49kg.. A w 24 tc już miałam na liczniku 64 kg [emoji87] Jakbym donosila do końca to chyba bym miała na liczniku 80kg [emoji53] jak nie więcej

Teraz dlatego też się pilnuje [emoji16]
Połowa ciąży i 4kg na plusie.. Ale i tak wydaje mi się to dużo.

Eee to ja dużo waze [emoji5]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
Mam nadzieje, ze teraz na L4 przytyje trochę. Mam apetyt, wydaje mi sie, ze jem sporo. W sumie to jem często ale mniejsze porcje bo nie cierpię czuć sie przejedzona. Nie miałam nigdy problemów z waga No a teraz ograniczyłam slodycze i jem w zamian zdrowsze rzeczy wiec moze dlatego waga trochę w dół. Brzuch mam za to spory jak na ten czas, uważam.

Ja mam 178, waże 74.5, na początku ciąży było 73.3, ogólnie miałam cel zaczynać Ciąże z wagą 65 , no ale potoczyło się inaczej ;) będę się martwić po ciąży ;)

Ja gdy zaczelam brac hormony to w ciagu2mcy przytylam chyba z 7kg. Nie zmieniając nawykow. Co najgorsze nie moglam cwiczyc bo mialam kolatania serca. Takze ta ciaze zaczynałam z dosc duza wagą ale po ciazy pojde do dietetyka bo na pewno wroce do lekarstw chyba zeby cud sie stal.

Ja mam tez 178 cm jak Jolen ale waze ciut mniej bo 71 a startowalam z 67. Jak jest dobry bmi i wyglada sie normalnie i czuje sie normalnie to nie ma co sie wkurzac na wage, w koncu to jest ciaza jak juz powtarzamy ostatnio :)

reklama
Ja mam tez 178 cm jak Jolen ale waze ciut mniej bo 71 a startowalam z 67. Jak jest dobry bmi i wyglada sie normalnie i czuje sie normalnie to nie ma co sie wkurzac na wage, w koncu to jest ciaza jak juz powtarzamy ostatnio :)
Dlatego ja się nie wkurzam ;) ^całe^ życie wazylam między 60 a 65, dużo ćwiczyłam ale depresja zrobiła swoje. Ta obecna waga jest dla mnie nowością, ale jak mówię po ciąży będę się martwić ;)

Do góry