reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Link do: Ochrona przed dymem tytoniowym

Bierne palenie jest taka samo szkodliwe albo i bardziej niż czynne.

Mówi to osoba, która paliła ponad 10 lat.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki :)
Wiem właśnie i chciałam to uświadomić mojemu mężowi bo jak mówię że drażni mnie jego matka jak pali przy mnie na dworze (siedzimy przy stole na dworze i ta odpala papierosa za papierosem) to twierdzi że się czepiam
Wiem jak jest szkodliwe i sama też paliłam, zaczęłam w liceum i tak w sumie z przerwami na ciążę i karmienie piersią. Mam nadzieję że już nigdy nie wrócę do tego nałogu. Wiem jak ciężko się ograniczyć, rzucić itd. Ale w życiu nie mogę pojąć jak można świadomie w ciazy palić, podtruwac innych,palić w domu czy samochodzie, czy idąc z dzieckiem.

reklama
Dzięki :)
Wiem właśnie i chciałam to uświadomić mojemu mężowi bo jak mówię że drażni mnie jego matka jak pali przy mnie na dworze (siedzimy przy stole na dworze i ta odpala papierosa za papierosem) to twierdzi że się czepiam
Wiem jak jest szkodliwe i sama też paliłam, zaczęłam w liceum i tak w sumie z przerwami na ciążę i karmienie piersią. Mam nadzieję że już nigdy nie wrócę do tego nałogu. Wiem jak ciężko się ograniczyć, rzucić itd. Ale w życiu nie mogę pojąć jak można świadomie w ciazy palić, podtruwac innych,palić w domu czy samochodzie, czy idąc z dzieckiem.
Ja nie paliłam w pierwszej ciąży, później przy kp. Niestety wróciłam do nałogu, ale rzuciłam w styczniu tego roku, tak z siebie samej, stwierdziłam że już nie chce się truć. Mam nadzieję, zenie wroce, chociaż czasem mnie korciło.

To mu powiedz w skrócie, bierne palenie powoduje powolne umieranie łożyska, umieranie łożyska powoduje umieranie dziecka, w najlepszym wypadku trzeba będzie zakończyć ciaze przed czasem modląc się, żeby wcześniak sobie poradził, co z układem oddechowym, który już w życiu płodowym był niedotleniony może być arcytrudne.

Ja wiem... Drastyczne, ale do niektórych nie dochodzi inaczej i nie ma co owinąć w bawełnę, tylko jak krowie na rowie

Mnie najbardziej zabolalo jak dziewczyna na podyplomowce ze mną, w ciąży z blizniakami -6msc już był wtedy, paliła na każdej przerwie fajke... kiedy poszłam z nią pogadać powiedziała że to tylko cienki miętowy.... ogólnie nie oceniam ludzi ... Ale to mnie osobiście zabolało jak pomyślałam o jej dzieciaczkach

Ja nie paliłam w pierwszej ciąży, później przy kp. Niestety wróciłam do nałogu, ale rzuciłam w styczniu tego roku, tak z siebie samej, stwierdziłam że już nie chce się truć. Mam nadzieję, zenie wroce, chociaż czasem mnie korciło.

To mu powiedz w skrócie, bierne palenie powoduje powolne umieranie łożyska, umieranie łożyska powoduje umieranie dziecka, w najlepszym wypadku trzeba będzie zakończyć ciaze przed czasem modląc się, żeby wcześniak sobie poradził, co z układem oddechowym, który już w życiu płodowym był niedotleniony może być arcytrudne.

Ja wiem... Drastyczne, ale do niektórych nie dochodzi inaczej i nie ma co owinąć w bawełnę, tylko jak krowie na rowie

Zaczęliśmy planować teraz dzidzie i automatycznie rzuciłam palenie, nie tknelam alkoholu, obstawilam leki które brałam wszystko z wielką nadzieję a tu szok przyszła miesiączka. Więc w następnym miesiącu normalnie piłam, paliłam a że szykowalismy się do komuni starszej to nawet nie było czasu o tym myśleć i tu też szok okazało się że ciąża więc więcej już nie zapaliłam

Mnie najbardziej zabolalo jak dziewczyna na podyplomowce ze mną, w ciąży z blizniakami -6msc już był wtedy, paliła na każdej przerwie fajke... kiedy poszłam z nią pogadać powiedziała że to tylko cienki miętowy.... ogólnie nie oceniam ludzi ... Ale to mnie osobiście zabolało.
Ja ogólnie też nie e oceniam ale to uważam za skrajna głupotę.

Dzieki wam dziewczyny za te piekne wagi, bo juz myslalam, ze jestem jedyna z waga kolo 70 kg. Na szczescie nie jestem sama [emoji4]

Ja nie martwie sie rozstaniem z corka na czas porodu. Na razie plan jest taki, ze jak sie zacznie maz zawiezie ja do dziadkow. Z tym, ze to 50 km w jedna strone. I nie wiem jak to rozwiazac. Pewnie zawiezie mnie do szpitala i zostawi, a pozniej pojedzie z corka i wroci do mnie.

Co do palenia to ja sobie popalalam przed ciaza ale do piwka, na codzien nie.

Dzień dobry:)
Alw tu produkcja od wczoraj poszła :o nadrabiam i nadrobić nie moge ;)
Ciekawy temat został poruszony, z tymi złobkami i nianiami tak naprawde jeszcze sie nad tym nie zastanawiałam.
Ze zlobkiem mam kiepskie doświadczenia z pierwszym, choroba za choroba po 4 miesiacach zrezygnowałam. Z żadną obca kobietą tak małego dziecka nie zostawie! Na szczęście jest trochę czasu, ogarne biznes z domu ;) hah
Z chinskiego kalendarza wychodzi dziewczynka hi hi wiec by się sprawdziło :D

Też śnił mi się raz poród, urodziłam w domu w pokoju na kanapie haha, ale błyskawicznie i bezboleśnie ta kwestia moglaby sie sprawdzić, jednak chcialabym zdarzyć do szpitala :D

Czytam dalej....

Ciekawy temat został poruszony, z tymi złobkami i nianiami tak naprawde jeszcze sie nad tym nie zastanawiałam.
Ze zlobkiem mam kiepskie doświadczenia z pierwszym, choroba za choroba po 4 miesiacach zrezygnowałam. Z żadną obca kobietą tak małego dziecka nie zostawie! Na szczęście jest trochę czasu, ogarne biznes z domu ;) hah

Też śnił mi się raz poród, urodziłam w domu w pokoju na kanapie haha, ale błyskawicznie i bezboleśnie ta kwestia moglaby sie sprawdzić, jednak chcialabym zdarzyć do szpitala :D

Czytam dalej....
Mi się właśnie śniło z corka, że rodzę w domu :) i karetka po mnie przyjeżdża... I tak właśnie było wszystko do momentu aż mnie wsadzili do karetki i jednak dojechałam do szpitala. [emoji23]

Czytam dalej....
Tak samo jak u mnie żłobek to choroby a niani bym nie zaufala.

reklama
Mi się właśnie śniło z corka, że rodzę w domu :) i karetka po mnie przyjeżdża... I tak właśnie było wszystko do momentu aż mnie wsadzili do karetki i jednak dojechałam do szpitala. [emoji23]

Taka znajoma moja miała tak ze wody jej odeszły pojechała do szpitala i 15 min i było po wszystkim. Jak ja bym tak.chciala...

Do góry