reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@monia090 odpoczywaj[emoji4]
Ja tez lezalam miesiac ,mozna sie przyzwyczaic,za to jak wyszlam z domu to tak mi sie wszystko podobalo[emoji4]

@aaniaa1983 [emoji17][emoji17][emoji17]przesylam moc uściskow

Ja wczoraj zaliczylam pierwszego hefta:/ dzis tez mnie muli.
Co prawda wczoraj to bylo prawie nic ale bylo mi niedobrze jak jechalismy autem no i podczas mycia zebow juz nie wytrzymalam.
Dzis tez nie jest lepiej,muli mnie i prawie zwymiotowalam w lidlu[emoji19]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Funia90 wymioty dopiero teraz? myślałam, że to już czas kiedy możemy się z nimi żegnać... Oczywiście słyszałam o przypadkach, kiedy towarzyszyły do końca, ale i od początku... Nawet apka tydzień temu mi podpowiadała, że mdłości jeśli występowały powinny zelżeć. Faktycznie miewam je jeszcze, a odruch wymiotny został nierozłącznym przyjacielem mycia zębów :p ale i tak jest lepiej niż na początku :)

No i mam smaka na MaCa ;)

Witajcie dziewczyny!

Piszę dziś po raz ostatni, miło mi było z Wami, fajnie się rozmawiało i pisało! Jesteście super, życzę Wam dużo wytrwania i przede wszystkim dużo zdrówka dla Waszych maluszków, oby rozwijały się dobrze bez żadnych komplikacji. Oby porody były znośne, i oby wszystko ułożyło się po Waszych myślach.

Nie pytajcie dlaczego, bo czasem ciężko wyrazić to co się czuje!
Po prostu wszystkiego dobrego dla Was!!!

Pozdrawiam Wszystkie Styczniowe mamusie!

Sciskam Cie mocno I bede o Tobie pamietac w modlitwie...

@angelka90 widzisz ja wcZesniej nie mialam[emoji4]
Za to gdzies od dwoch tyg mam odruch wymiotny podczas mycia zebow.
Wczoraj i dzis natomiast mam tak,ze na to mulenie pomaga mi jedzenie,wiec nie wiem czy dzidzi takie glodne cZy co hehe[emoji12]

@angelka90 widzisz ja wcZesniej nie mialam[emoji4]
Za to gdzies od dwoch tyg mam odruch wymiotny podczas mycia zebow.
Wczoraj i dzis natomiast mam tak,ze na to mulenie pomaga mi jedzenie,wiec nie wiem czy dzidzi takie glodne cZy co hehe[emoji12]

U mnie dzisiaj też po raz pierwszy rwanie na hafta. Na szczęście fałszywy alarm, ale zdziwiłam się na maksa. Ale to chyba dlatego, że za szybko położyłam się po jedzeniu i jeszcze duży kubek bawarki wypiłam:/

Lovi ale jak juz masz szewek zalozony to nic innego poza wypoczynkiem chyba zrobic nie mozesz? No poza magnezem I no spa? Moze po prostu macica juz zaczyna przygotowywac sie I trenowac male skurcze przed przyszla misja bo niby od 20 tygodnia to bedzie normalne. Ja tez dzisiaj sie znowu obudzialam z napieta macica ale chyba nie sluzy jej fakt ze obracam sie z boku na bok.

Jesli to Cie martwi to moze skonsultuj sie ze swoim lekarzem bo pewnie do nastepenej wizyty masz jeszcze troche...

Tak czy inaczej zycze Ci spokojnego wylegiwania !
Już powoli wykańcza mnie ten strach o ta szyjke, niby wiem, że ten szewek jest i biorę te tabletki.. No bo więcej nic chyba zrobić nie mogę. Tak bardzo nie chciałabym żeby sytuacja się powtórzyła. :/

Dobrze, że jutro idę do doktorki to skontroluje wszystko..
Nawet jak leżę to mnie cały czas coś kluje albo już tak działa moja psychika,że zwracam uwagę na wszystko. A wiadomo, że przecież macica też musi się rozciągać... A mnie wszystko martwi :/

Dziś cały dzień przelezalam, dobrze, że mama przyjechała w odwiedziny i ogarnela mi dom. Miał to zrobić Tz po pracy, ale przynajmniej będziemy mieć czas dla siebie wieczorem :)

Witajcie dziewczyny!

Piszę dziś po raz ostatni, miło mi było z Wami, fajnie się rozmawiało i pisało! Jesteście super, życzę Wam dużo wytrwania i przede wszystkim dużo zdrówka dla Waszych maluszków, oby rozwijały się dobrze bez żadnych komplikacji. Oby porody były znośne, i oby wszystko ułożyło się po Waszych myślach.

Nie pytajcie dlaczego, bo czasem ciężko wyrazić to co się czuje!
Po prostu wszystkiego dobrego dla Was!!!

Pozdrawiam Wszystkie Styczniowe mamusie!
Trzymaj się kochana [emoji22]
Przykro bardzo. [emoji22]

Dziewczyny! Siedze w pracy, naparzamy z szefowa o naszym sadownictwie (o dziwo bardzo serdecznie mnie przyjęła po L4) i nagle mówię do niej "dziecko mi się rusza".... ! Poczułam dziś pierwsze ruchy! I to wcale nie takie delikatne jak mówiono, szturchanie i wiercenie sie było od serca [emoji16] Dosłownie ciut pod pępkiem po prawej stronie, na pewno to nie były jelita bo to uczucie było mi zupełnie nie znane, całkiem różniło sie od pracujących jelit a akurat uczucie mojej perystaltyki jest mi baaaardzo znane [emoji23][emoji23]

reklama
Dziewczyny! Siedze w pracy, naparzamy z szefowa o naszym sadownictwie (o dziwo bardzo serdecznie mnie przyjęła po L4) i nagle mówię do niej "dziecko mi się rusza".... ! Poczułam dziś pierwsze ruchy! I to wcale nie takie delikatne jak mówiono, szturchanie i wiercenie sie było od serca [emoji16] Dosłownie ciut pod pępkiem po prawej stronie, na pewno to nie były jelita bo to uczucie było mi zupełnie nie znane, całkiem różniło sie od pracujących jelit a akurat uczucie mojej perystaltyki jest mi baaaardzo znane [emoji23][emoji23]

Super z ruchami! Ja tez poczulam dzidziucha i nie tam babelki ale malego robala w brzuchu :-)
Uczucie meeega! Nie moge sie doczekac czestrzych i mocniejszych ruchow [emoji7]

Do góry