reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Cześć dziewczyny [emoji16]

Ja dziś mam w planach lezing lezing lezing.
Eh, wykończy mnie ta moja macica. Wczoraj 3 razy się stawiala... [emoji17]

Czytałam, że takie krótkie skurcze też są normalne.. A, że niewydolność szyjki nie daje żadnych objawow.
Może ja zbytnio panikuje i jestem taka wyczulona?
Nie lubię tego uczucia [emoji17]

Lovi ale jak juz masz szewek zalozony to nic innego poza wypoczynkiem chyba zrobic nie mozesz? No poza magnezem I no spa? Moze po prostu macica juz zaczyna przygotowywac sie I trenowac male skurcze przed przyszla misja bo niby od 20 tygodnia to bedzie normalne. Ja tez dzisiaj sie znowu obudzialam z napieta macica ale chyba nie sluzy jej fakt ze obracam sie z boku na bok.

Jesli to Cie martwi to moze skonsultuj sie ze swoim lekarzem bo pewnie do nastepenej wizyty masz jeszcze troche...

Tak czy inaczej zycze Ci spokojnego wylegiwania !

reklama
Bylam u mojego lekarza po zwolnienie. Zbadal mnie jeszcze raz i znalazl malego krwiaka. Mowil, ze jeszcze jest krwawienie chociaz ja go nie widze. Dostalam stos lekow i mam polegiwac. Za tydzien kontrola. Oszaleje chyba na tej kanapie. Jak wy dziewczyny wytrzymujecie to lezenie? Co robicie? Bo mi juz bokiem wychodzi ten odpczynek.

Powodzenia wszystkim wizytujacym!
Witam nowa mame :-)

Monia poczatki sa trudne ale z czasem sie przyzwyczaisz! Jak wiekszosc nadrobilam czytanie I ogladanie Tv, ale takze kontakty z przyjaciolmi I rodzina.
Najwazniejsze jest zdrowie dziecka a jak zniknie w koncu ten krwiak to bedziesz mogla troche odetchnac I wrocic do umiarkowanej aktywnosci!

Spokojnie! Dasz rade!!

Witajcie dziewczyny!

Piszę dziś po raz ostatni, miło mi było z Wami, fajnie się rozmawiało i pisało! Jesteście super, życzę Wam dużo wytrwania i przede wszystkim dużo zdrówka dla Waszych maluszków, oby rozwijały się dobrze bez żadnych komplikacji. Oby porody były znośne, i oby wszystko ułożyło się po Waszych myślach.

Nie pytajcie dlaczego, bo czasem ciężko wyrazić to co się czuje!
Po prostu wszystkiego dobrego dla Was!!!

Pozdrawiam Wszystkie Styczniowe mamusie!

Witajcie dziewczyny!

Piszę dziś po raz ostatni, miło mi było z Wami, fajnie się rozmawiało i pisało! Jesteście super, życzę Wam dużo wytrwania i przede wszystkim dużo zdrówka dla Waszych maluszków, oby rozwijały się dobrze bez żadnych komplikacji. Oby porody były znośne, i oby wszystko ułożyło się po Waszych myślach.

[emoji17][emoji17][emoji17][emoji17]
Trzymaj się

Witajcie dziewczyny!

Przykro mi :-(

Bylam u mojego lekarza po zwolnienie. Zbadal mnie jeszcze raz i znalazl malego krwiaka. Mowil, ze jeszcze jest krwawienie chociaz ja go nie widze. Dostalam stos lekow i mam polegiwac. Za tydzien kontrola. Oszaleje chyba na tej kanapie. Jak wy dziewczyny wytrzymujecie to lezenie? Co robicie? Bo mi juz bokiem wychodzi ten odpczynek.

Powodzenia wszystkim wizytujacym!
Witam nowa mame :-)
Monia090 ja dzisiaj zaczynam 4tydzień leżakowania. Tez mam krwiaka. Ale od tygodnia mogę pomału chodzić więc chociaż zrobię sobie coś do jedzenia i wracam na łóżko bo nadal najlepiej mi w pozycji leżącej. Może jakaś książka fajna albo jakieś seriale w tv. Różne strony internetowe o maleństwach. Ja przynajmniej tak zabijam czas[emoji1]

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Monia090 ja dzisiaj zaczynam 4tydzień leżakowania. Tez mam krwiaka. Ale od tygodnia mogę pomału chodzić więc chociaż zrobię sobie coś do jedzenia i wracam na łóżko bo nadal najlepiej mi w pozycji leżącej. Może jakaś książka fajna albo jakieś seriale w tv. Różne strony internetowe o maleństwach. Ja przynajmniej tak zabijam czas[emoji1]

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez leżakuje. Może nie cały czas, bo lekarz pozwolił mi się trochę pokrzatac po domu. Ale bez szaleństw. U mnie przyczyną jest plamienie w 13 tc, teraz już 16tc, w środę wizyta i zobaczymy co powie lekarz. Już pypcia dostaję od tego czekania:/ oj ciąża kształtuje cierpliwość:/

Trudno robić cokolwiek w pozycji leżącej - tv, strony internetowe z filmami pełnometrażowymi, książka, jakieś haftowanie, rysowanie, projektowanie, pisanie opowiadań :D?
Mniej kreatywne, ale pochłaniające czas są również gry komputerowe.

reklama
Ja tez leżakuje. Może nie cały czas, bo lekarz pozwolił mi się trochę pokrzatac po domu. Ale bez szaleństw. U mnie przyczyną jest plamienie w 13 tc, teraz już 16tc, w środę wizyta i zobaczymy co powie lekarz. Już pypcia dostaję od tego czekania:/ oj ciąża kształtuje cierpliwość:/
Ciąża kształtuje cierpliwość, fakt. Ale to tylko przedsmak tego jak hartuje cierpliwość dziecko :)

Ja właśnie wracam od dentysty, ostatnio byłam 1.5 roku temu po zakończeniu karmienia piersią. Zero ubytków :) w jednym zębie uszczerbalo mi się szkliwo i powstała szczelina między zębem a plomba, więc tutaj tylko wyczyściła i uszczelniła. I mam w miejscu po aparacie jakiś mały odprysk, nic się tam nie dzieje, więc może czekać ale zrobię przy najbliższej okazji, żeby się tam nic nie podziało.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry