reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Byłam na tym usg , zmierzyli szyjke ponoć długa 3 cm , wam lekarz mierzył wasza szyjke ?
No i lekarz bardziej się sklania przy dziewczynce :D niż przy chłopcu, czyżby moje przeczucia się nie sprawdziły?
No to ok masz te szyjkę. Będą zakładać ten szew w takim wypadku?

Mi nie mierzy szyjki póki co, ale na każdej wizycie bada ginekologiczne i mówi, że jest twarda i ładnie trzyma. Jakby zaczęła mięknąć to wtedy pewnie by już badał, nawet mi mówił, że w drugiej ciąży zazwyczaj miększa jest ta szyjka, a u mnie bardzo dobrze trzyma

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry :)
Trzymam kciuki za wizyty i za szybki, bezbolesny pobyt w szpitalu @Lovi23
@dreamscometrue trzymaj się w tych wszystkich dolegliwościach dzielnie :(

Szyjki jeszcze nie miałam mierzonej, ale zawsze mam badanie i wierze, że jest dobrze.
Jeśli chodzi o infekcje to mam tragiczny problem, aż się dziwie że teraz jest okej i oprócz podwyższonego poziomu bakterii w moczy czy moja gin kazała się nie przejmować, bo reszta wyników super to nic mi nie dokucza.
Z trądzikiem miałam problem za młodu, nawet byłam na rocznej kuracji antybiotykowej i straszliwie bałam się, że w ciąży znów mogę mieć problem ale póki co nie zauważyłam nic więcej niż kilka drobiazgów, które potrafiły mi wyskakiwać np. przed okresem.

No to ok masz te szyjkę. Będą zakładać ten szew w takim wypadku?

Mi nie mierzy szyjki póki co, ale na każdej wizycie bada ginekologiczne i mówi, że jest twarda i ładnie trzyma. Jakby zaczęła mięknąć to wtedy pewnie by już badał, nawet mi mówił, że w drugiej ciąży zazwyczaj miększa jest ta szyjka, a u mnie bardzo dobrze trzyma

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak. Szewek będę miała zakładany profilaktycznie ze względu na obciążony wywiad. :)

Witam wtorkowo :-) ja już czekam w nerwach do wieczóra bo wizyta dopiero o 18:30.
Na śniadanie zjadłam tosta z serem normalnie smaki dzieciństwa i tak jadłam i miałam wrażenie że ta moja dzidzia tam skacze na dole i z jednej strony to uspokaja bo znaczy że rośnie skoro ja tam czuć ale z drugiej strony wydaje się to takie nierealne że tak wcześnie. Bądź tu człowieku mądry.
Kobitki czy któraś z was też ma problemy z pryszczami? Na twarzy zaczyna już być trochę lepiej ale teraz wyskakują mi takie bolące na plecach że se opierać nie mogę, kurde nigdy takich problemów nie mialam
Też mam problem z pryszczami [emoji20] co prawda i tak nie jest źle biorąc pod uwagę jak było wcześniej ale co chwilę mi coś wyskakuje. No i na plecach, też mnie bolą bardzo [emoji20]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam nowe koleżanki :-)
My dziś z córką bylysmy obie u lekarza, mała zachwycona, chociaż wolałaby siostrę a lekarz potwierdził, że chłopiec :-)

Musiałam niestety zrobić awidnosc toxoplazmozy, bo mam przeciwciała ale w pierwszej ciąży też to robiłam więc wiem co wyjdzie i, że to formalnośc. Szkoda tylko że zapłaciłam 230 zł bo akurat to badanie nie wchodzi w mój pakiet opieki medycznej, eh.

Następna wizytę mam 11 sierpnia.

Mi się podoba wózek mutsy igo, może sprzedam swojego mclarena a kupię gondole i spacerówke mutsy. Muszę to przemyśleć.

Powodzenia na wizytach dziewczyny :-)

Lovi oby wszystko poszło sprawnie i żebyś mogła wyjść do domu w czwartek :-)

Byłam na tym usg , zmierzyli szyjke ponoć długa 3 cm , wam lekarz mierzył wasza szyjke ?
No i lekarz bardziej się sklania przy dziewczynce :D niż przy chłopcu, czyżby moje przeczucia się nie sprawdziły?

Miałam ostatnio mierzoną, wydawało mi się, że gin mi powiedział 4 cm, ale na wydruku z usg jest 3 cm.
W każdym razie powiedział, że jest ok. [emoji846]

Witajcie [emoji4] ja po badaniu [emoji4] z jednej strony zadowolona. z dzidzia wszystko w porządku. Rozwija się książkowo. Krwiak się zmniejszył 12mmx6mm. Najgorszy okres już za mną. Mogę zacząć pomału chodzić [emoji4]. Niestety mój synuś nie mógł mi towarzyszyć podczas badania USG [emoji52] Taki jakiś laluś mi robił to USG. Mam zamiar się zapisać na USG 3D/4D i wtedy zabrać synka [emoji16] tylko nie wiem jaki tydzień najlepszy

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie [emoji4] ja po badaniu [emoji4] z jednej strony zadowolona. z dzidzia wszystko w porządku. Rozwija się książkowo. Krwiak się zmniejszył 12mmx6mm. Najgorszy okres już za mną. Mogę zacząć pomału chodzić [emoji4]. Niestety mój synuś nie mógł mi towarzyszyć podczas badania USG [emoji52] Taki jakiś laluś mi robił to USG. Mam zamiar się zapisać na USG 3D/4D i wtedy zabrać synka [emoji16] tylko nie wiem jaki tydzień najlepszy
1500380850-aaaaaa.jpeg

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom
Super! :)

Do góry