reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Z okolic Poznania. Straszne boje się Polnej (rożne mówią kombinat te sprawy). Trafiłam tam jak rozpoznano u mnie endometriozę. Myślałam, że będą mnie leczyć, a oni tam tylko mówili o usunięciu wszystkich kobiecych narządów! Uciekłam gdzie pieprz rośnie i znalazłam takiego lekarza, który mi pomógł.

W związku z tym boje się ze z moimi przejściami ( trzy operacje podbrzusza i jedna cesarka, dwa poronienia) będą mnie traktować jak zdrową kobietę która jest w stanie urodzić silami natury.
Ale ciąża problematyczne, to tylko Polna niestety. Może znajdź sobie lekarza z tego szpitala, pochodz do niego prywatnie, to potem na oddziale lepiej Cię potraktują. Na Ulanskiej przyjmują bardzo fajni lekarze z Polnej.
Ja rodzilam dwa razy w Raszei, ale nie miałam w ciąży żadnych problemów. Moja przyjaciółka miała przodujace łożysko i rodziła na Polnej. Jest bardzo zadowolona.

reklama
To riko tez tak waży...

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
Jak ostatnio oglądałam wózki na żywo, to większość z nich tyle waży. U nas też bugaboo ani mutsy nie wchodzą w grę, musiałabym niespodziewanie w totka wygrać [emoji6] myślę że będę decydować się na bebetto. Ten który wstępnie sobie upatrzylam 2w1 można już za 1300zł dostać na allegro.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja pier*** wynik posiewu mam tragiczny....mi juz rece opadaja. Antybiotyk brany 10dni nic a nic nie pomogl tylko grzyb mi sie do tego przyplatal...

Witam wtorkowo :-) ja już czekam w nerwach do wieczóra bo wizyta dopiero o 18:30.
Na śniadanie zjadłam tosta z serem normalnie smaki dzieciństwa i tak jadłam i miałam wrażenie że ta moja dzidzia tam skacze na dole i z jednej strony to uspokaja bo znaczy że rośnie skoro ja tam czuć ale z drugiej strony wydaje się to takie nierealne że tak wcześnie. Bądź tu człowieku mądry.
Kobitki czy któraś z was też ma problemy z pryszczami? Na twarzy zaczyna już być trochę lepiej ale teraz wyskakują mi takie bolące na plecach że se opierać nie mogę, kurde nigdy takich problemów nie mialam
Może to jakaś alergia?

Ja pier*** wynik posiewu mam tragiczny....mi juz rece opadaja. Antybiotyk brany 10dni nic a nic nie pomogl tylko grzyb mi sie do tego przyplatal...

Mówisz o posiewie z pochwy? Jeżeli to candida albicans to musisz wiedzieć że to grzyb który naturalnie występuje w naszej florze bakteryjnej. Być może masz jego niewielki przerost. Radziłabym ograniczyć cukry proste w diecie typu: białe pieczywo, ziemniaki, makaron pszenny, słodkie owoce i przede wszystkim cukier i słodycze. Czasem dieta jest lepsza od antybiotyków. Dwa lata męczyłam się z różnymi infekcjami a leki tylko pogarszaly sprawę. Dopiero jak wzięłam się ostro za dietę pomogło. Bardzo dobre są też probiotyki albo te naturalne typu kefir, zsiadle mleko, kiszone ogórki i kapustą albo w postaci kapsulek, mi ginekolog zalecala sanprobi superformula albo vivomixx.

Mnie od wczoraj męczy straszny ból głowy. Miałam już w pierwszym trymestrze taka kilkudniowa fazę. Mam nadzieje ze tym razem nie potrwa to długo. Macie jakieś domowe sposoby na walkę z tym cholerstwem?

Witam wtorkowo :-) ja już czekam w nerwach do wieczóra bo wizyta dopiero o 18:30.
Na śniadanie zjadłam tosta z serem normalnie smaki dzieciństwa i tak jadłam i miałam wrażenie że ta moja dzidzia tam skacze na dole i z jednej strony to uspokaja bo znaczy że rośnie skoro ja tam czuć ale z drugiej strony wydaje się to takie nierealne że tak wcześnie. Bądź tu człowieku mądry.
Kobitki czy któraś z was też ma problemy z pryszczami? Na twarzy zaczyna już być trochę lepiej ale teraz wyskakują mi takie bolące na plecach że se opierać nie mogę, kurde nigdy takich problemów nie mialam

Tak, ja mam identyczny problem. Czasem pojedyncze na twarzy.
Wysyp na plecach. Podskórne, bolące bardzo.
Maskara.
Ja już zdążyłam się mężowi popłakać przez to... [emoji30]

reklama
Tak, ja mam identyczny problem. Czasem pojedyncze na twarzy.
Wysyp na plecach. Podskórne, bolące bardzo.
Maskara.
Ja już zdążyłam się mężowi popłakać przez to... [emoji30]
Porażka z tym, to naprawdę mocno boli. A ja za tydzień nad morze się wybieram... Weź tu się pokaz ludziom

Do góry